Hola kamarádi, nedalo to na sebe dlouho čekat a Oregon ohlásil plnou paměť. Domníval jsem se, že když si pq ukládám na kartu, kde je místa dost, nemůže se nic stát.
V MS jsem si wpt zazalohohoval a prostě jsem je v Oregonu smazal (přes nástroje).
No a teď ten dotaz.
Ty sesterské wpt geokeší ze souboru gpx na kartě se mi už také v Oregonu neobjevují. Fyzicky sice existují, ale Oregon je nevidí?
Jak to vlastně s wpt je? Když je nahraju jako .gpx na kartu, co se s nimi stane? A co se vlastně stane, když je smažu?
Pokud se to už řešilo, tak prosím jenom pošlete odkaz. Já jsem to nenašel.
Dík.
No já jsem vypozoroval u Colorada asi takoveto chovani. Kdyz nakopiruju GPX s additional wpt, tak pri zapnuti si tyto wpt prenese do sve interni pameti (max 1000). Kdyz je z teto pameti budu odmazavat, tak se znovu z toho GPXka pri zapnuti nenahrají. Pokud do GPSky nakopiruju ten soubor GPX znovu (modifikovany) tak se opet vytvori zrcadlo techto bodu do interni pameti a mohu je opet odmazavat. Nemam ale vysledovano, zda si testuje zmenu obsahu toho GPX souboru nebo jen to ze ma novejsi datum. Podotykam, ze se bavime o GPXku s additional waypointy (nikoli geocache).
Dík za odpověď.
Logiku to má. Když je smažu, tak by se natáhly po zapnutí z karty znovu. Zkoušel jsem nahrát ty samé wpt znovu na kartu, ale nezobrazily se. Asi ten soubor musí být jiný (jméno, datum). Má s tím ještě někdo zkušenosti?
To se mi nezdá, já když je z interní paměti smažu (a nesahám vůbec na ten GPX soubor) tak se mi po zapnutí už znovu nenahrávají. Nemůžu to teď ale ověřit, protože ho nemám u sebe.
Je ale lepší si additional nahrávat jako POI, aspoň nezabírají místo. Já na to používám někdy GG a někdy svůj skript, kterým proženu xxx-wpts.gpx a on mi to rozsype do více souborů podle typu bodu. A pak POI loader.
Souhlasím, to by je nemělo cenu mazat. S tím POI to zkusím.
Pokud to tedy někoho zajímá:
Vymažete-li wpt z Oregonu, neobnoví se i když na kartě jejich soubor s …wpts.gpx zůstává.
Chcete-li je z karty obnovit, stačí soubor na kartě přejmenovat třeba na ..[color=red]wptx[/color].gpx a po zapnutí se body obnoví.
Budu ale zřejmě nahrávat additional wpts jako POI, protože nažerou vnitřní paměť.
Takže tak.
Jak plánuješ/děláš tu akci ‘nahrávat additional wpts jako POI’?