kona se 16. zari v hornim rakousku. jeho soucasti bude sedmihodinova soutez, pro novacky je to moznost vyzkouset si geocaching a pro vsechny dohromady prilezitost se vecer sejit.
loni se souteze zucastnilo ctrnact tymu z rakouska, cech a slovenska. specialne kvuli eventu tu letos bude kolem dvaceti ukrytych kesi.
Jsou to geozavody. Dvacitka novych kesi a jde se sam nebo v nedelitelnych tymech. Registrace predem povinna. Nutnost byt na startu nejp. 8.45 }proto ten link na ubytovani). Souradnice se zverejnuji v 9.00 a pak vzhuru do terenu. Vetsina kesek by mela byt odlovitelna s detmi. Vysledky se boduji, FTFka jsou cennejsi. Od 16.00 zacina hospodo-event.
Vypada to zajimave. Jen se trochu bojim, aby se u kesek nastala fronta na logovani, ale ja bych docela jel. O Cejdovi nepochybuji a verim, ze i dalsi o tom budou minimalne premyslet :o)
Ale mám strach, že to bude o ničem, protože u kešek se bude logovat ve frontě, takže vlastně žádné hledání, jen objíždění… těžko říct, nikdy jsem nic takovýho neabsolvoval.
Beta-testing v podhuri Alp je jina kava nez honba za neexistujicimi pixlami v Praze. Zrovna Tebe nemusim presvedcovat, ze i takove DNF tam chutna jinak :o)))
Myslíš to DNF, kdy jsem stál po krk ve sněhu a tahali mě ven lopatou? :-)) To jsem neměl ani na vztek čas, to mi byla taková zima, že jsem se pak na parkovišti na dálnici klidně vyslékl donaha, abych se převlékl do suchého:-))
ja som sa s Igim zucastnil minuly rok (to je ta cesko-slovenska ucast a bola to skvela vec. Z asi 11 cache najdenych pocas zavodu (a vacsina z nich bola multi) sme sa pri logovani cache stretli asi 2-3 krat s inym teamom.
Cache boli minuly rok na uzemi 40 x 60 km (priblizne), takze naozaj nejake fronty nehrozili, navyse je tam zaujimavo urobeny system bodovania - ftf specialne body, multi viac bodov, terenne narocne viac bodov, etc.
A navyse si to potom zalogujete aj na gc.com.
Co vyyyyrazne odporucam je navigacia do auta, napr. tomtom, bez toho by sme moc nemali sancu.
Takze vsetkym fanatikom toto podujatie vrelo odporucam
ano my sme vystacili len s anglictinou kedze nesprechujeme.
Okrem jedneho popisu cache boli vsetky aj v anglictine (a tu 1 nam ochotne na mieste prelozili).
Predpokladam, ze pokud to nazyvaji “International Austrian GC Day”, tak by listingy mely byt v anglictine taky. V Rakousku je jinak mnohem vic multi, mimo mesta casto jen s nemeckym listingem a zadani alespon me nebylo vzdy az tak uplne jasne. Navic, oni se tam obcas radi navzajem trapi hledanim bez jednoznacnych hintu. Holt, jiny kraj, jiny mrav. Ale to nejak zvladneme ;). Auta, kola, boty, mapy mame, ted jeste povolenku z domova :o)
ano nieco Ti uniklo. Ked si precitas uvodny prispevok od Honzu, je tam napisane ze sa sutaze zucastnilo 14 teamov z Rakuska, Ciech a Slovenska. Z Ciech som tam bol sam. Ako mozno vies, ak Ti to neuniklo, v Cechach neziju len Cesi
Za Cesko byl zformovan zatim jeden reprezentacni tym s pracovnim nazvem DPS (Die Prager Saugern). Dohromady 5 cenichu, 10 nohou, temer 200 let, 500 kg a 4000 pixel.
Kdo by se chtel jeste zucastnit souteze, je zapotrebi se prihlasit do 12.9. formou emailu obsahujiciho pocet clenu tymu s pripojenymi fotografiemi na [email protected]
Ubytovani ve Wintersdorfu je uz plne obsazene. DPS team nocuje v sousedni obci na adrese Ottenschlag 14 (vod voka: N48 27.900 E14 23.150), cca 3,5 km severne od eventu. Podle informaci ze 7.9. 18:00 maji jeste volna mista ve stejnem pensionu Landgasthaus Bergerwirt za 22 EUR osoba/noc se snidani. Rezervace na [email protected] nebo na +43 7211 8271
4) Nejblizsi camping je az v Linzi (25km od eventu), coz je uz tak daleko, ze je snad lepsi prespat v CR.
5) Na startu nutno byt 8.45. V 9.00 se zverejnuji listingy. V 16.00 je konec. Za kazdou minutu po uzaverce se odecita 1% dosazenych bodu. Kdo dorazi po 17.00, ma smolika uplne. Autem se smi pouze po asfaltu. Nalez kazde kesky se musi dokumentovat fotkou spolecne s nalezci. FTF logy se uznavaji pouze na zaklade prineseneho FTF coinu z kesky. Komunikace mezi tymy, obchod s hinty, niceni indicii a dalsi unfair jednani je trestano diskvalifikaci a verejnou ostudou.
6) Eventu od 16.00 je mozne se zucastnit nezavisle na ucasti v predchozi soutezi.
Listingy vsech 20 novych kesi budou po 9:00 k dispozici i neregistrovanym hledacum. V den souteze je muzou hledat a logovat tak jako obvykle, pouze nesmeji brat z kesky FTF coin.
Na zpatecni ceste (opakuji: pouze na zpatecni ceste) Wintersdorf-Praha budu mit v aute jeste 5 volnych mist, ktere timto verejne nabizim.
Jé, to je fajn. Uvažoval jsem, že bych tam jel, ale nechce se mi závodit, raději se budu kochat než se stresovat :o) Taky mi moc nevyhovuje ten danej začátek a striktní konec. A taky ze spaní v Rakousku nejsem moc odvázanej.
Takže pokud se nejde někdo z Brna, komu by se nechtělo závodit ani přespávat a přesto by si rád zalovil, tak se ozvěte, zkusíme to nějak vymyslet.
My se tam taky jedeme kochat a relaxovat. Dokonce ani kola nebereme na strechu. Vzhledem k tomu, ze nasi “souperi” budou mit vyhodu domaci pudy i jazykovou, je nasim cilem pouze dustojna ucast
My se tam taky jedeme kochat a relaxovat. Dokonce ani kola nebereme na strechu. Vzhledem k tomu, ze nasi “souperi” budou mit vyhodu domaci pudy i jazykovou, je nasim cilem pouze dustojna ucast