Ahoj vsem, letosnim CITO dnem byla vyhlasena sobota 22.4.2006, takze zacina byt aktualni vyber lokality a zacatek organizace mistni propagace a organizacne-technickeho zajisteni. Mate nekdo napad, kde letos usporadat “2nd Czech CITO Event”? Tedy jestli vite o nejake lokalite, ktera by takovou aktivitu opravdu potrebovala nebo zas oslovime Lesy hl.m.Prahy a zeptame se jich, kde by pomoc privitali ?
ja myslim, ze najlepsie by bolo oslovit Lesy, ti budu najlepsie vediet kde treba pomoct a zaroven poskytnu material…
Zdravim, no tak lokalita, ktera by to opravdu potrebovala se nachazi na 49°45.907 N 013°20.101E
Je to krasne misto nedaleko Plzne …bohuzel to slovo nedaleko je pro to misto temer devastujici …vidim to tak na dva valniky bordelu …
.. ;o( tech je tolik! ja se snazim o prubezne CITO na vetsich vyletech, a to jsem jeste odkazan na svoje nohy a kapacitu tasky.. myslim, ze kamkoli se podivat, tak by to potrebovalo.. ale pri cteni Ponikova prispevku mne napadla jena vec - at uz se to bude koordinovat s kymkoli, tak vyber lokality, ktera je odlehjlejsi, muze byt vyhodne - pokud tam chodi min lidi, tak by to mohlo vydrzet dele ciste.. ale predbezne nabizim i svoje ruce..
CITO myslenka by nemela byt orientovana jen na jedinou lokalitu v jediny den v roce, jde spis o jakousi symboliku jak na danou problematiku poukazat i v ramci geocachingu. A alespon v ten jediny den v roce tak vymenime svou oblibenou zabavu za neco prospesnejsiho pro nas pro vsechny. Pokud by se Ti povedlo v Plzni nebo jejim okoli usporadat CITO, bylo by to jiste chvalihodne a nasledovani hodne, treba se nam v republice podari podobnych eventu zorganizovat vic. A to zda, se budou konat prave 22.4. nebo o nejaky patek driv ci pozdeji uz pramalo zalezi, ten vyhlaseny mezinarodni CITO den ma byt spise impulsem. Mate-li tedy kolem Plzne (a to teda mate, o tom jsme se o vikendu presvedcili) silnou gekacerskou zakladnu, nic Vam nebrani vyse uvedene (nebo jakekoliv jine) souradnice v ramci teto akce vycistit. Drzim palce, at vam to klapne a at se Vas hodne sejde…
Libi se mi myslenka udelat vic akci, na vic mistech v jeden den. S radosti bych se zucastnil neceho podobneho u Brna, ale s organizaci asi moc nepomuzu, nejsa umisten v Brne trvale… takze by to museli zachranit mistni. :]
Ackoliv vikend bych tomu mozna venovat mohl… a tipy na mista, kde by byla pekna nova cache a zaroven by to chtelo vycistit bych mel jak kolem Brna, tak kolem Znojma …
Minuly rok takto prebehla akcia v Prahe a o tyzden neskor v Kralupach n. V. (ak sa nemylim ![]()
aj akcia, kde sa nezide 40, ale napr. 10 geocacherov, ma zmysel, ak sa trochu pomoze prirode a potom sa v hospode utuzi geoduch
, takze nevahajte organizovat CITO eventy aj inde a vobec to nemusi byt v jeden termin
BTW Prazske CITO bude pravdepodobne prebiehat v Krcaku (Kunratickom lese), jedname o tom s Pitrom s Lesy hl. m. Prahy.
nemylis ;o) to bylo pro mne jedno z nejvetsich zklamani.. ja se o geocachingu dozvedel az
v prosinci diky tramcache a kdyz jsem zjistil, ze jsem mohl pomoci svemu krasnemu chemickemu
rodnemu mestu, tak se to skoro vyrovnalo zklamani, ze jsem geocaching neobjevil driv.. ;o(
yo, ale zpet k letosku - na druhou stranu, kdyby bylo jedno “world” CITO se ctyriceti lidma na nejakem
velice zasluznem miste pro vsechny z CR, a pak se jeste ustavil napr. narodni CITO vikend na vice mistech,
tak by to melo jeste vetsi smysl, ne?
tych 40 ludi urobi Praha o sebe a niektori Prazaci vyrazaju pomoct este do inych miest
CITO nemusi nutne prebiehat v jednom termine, moze byt kludne aj pocas roka (aj ked teraz v zime pod snehom by tato aktivita prebiehala asi zvlastne
CITO je povodne zamyslane ako regionalna pomoc v miestach, kam chodime cachovat a kde mame ulozene cache, aby sa nam z toho nestal nejaky medzinarodny vystup mladeze na Rysy
- co vsak neznamena, ze na prazsky cito event nemoze prist niekto, kto nebyva v Prahe, a naopak…
Pokud muzu svuj skromny nazor, tak me by se libla myslenka vice CITO v jeden den. Zkusil bych si to vzit na starost v Brne a nadhodit to na brnenskem GeoDrinku.
Hmm, asi mate pravdu, prinejmensim se toho stihne vic a na vic mistech.. ja se na to dival z pohledu uplneho novacka a vnimal to jako prilezitost potkat lidi ze vsech koutu.. to je ta novackovska horlivost.. ;o)
Tak po debate s Pitrem jsem se rozhodl vzit si na starost zorganizovani CITO eventu v Brne nebo v blizkem okoli Brna. Zacinam jednat s Lesy mesta Brna o pripadne podpore stejne jak tomu bylo loni v Praze a hodlam udelat reklamu ruznymi medialnimi prostredky pro nalakani negeocacheru. A byl bych vdecny, kdyby sem napsal poznamecku ten kdo by se eventuelne chtel eventu zucastnit (nema smysl neco planovat, kdyz nikdo nedorazi).
Jo.
V Brně a okolí se zúčastním.
V Brně by možná stálo za zvážení jednat i s CHKO Moravský kras. V krasu je pár keší ukrytých a bordelu je tam taky dost…
Diky za tip, v pripade nesupechu s Lesy bych se na ne obratil.
Vytahujem zapadnute, no nesmierne uslachtile vlakno opat na svetlo prvej strany.
Ak sa CITO naozaj uskutocni v okoli Brna, akcia takehoto druhu ma prednost pred vsetkym okrem vlastnej svadby (a to nehrozi:) - rad sa zucastnim!
pocuj Rikitan vsak zorganizujte cito v bratislave v horskom parku, dohodnite sa tam v horarni (ako je cajovna) s Nadaciou Horsky park (pan Prochazka)…