3 schránky na jednom opuštěném místě !

Bylo jedno zajímavé odlehlé místo. Chtěli jsme tam udělat kešku, ale zjistili, že tam končí multina založená o rok dříve (říjen 2006).
Upustili jsme od plánu, neboť udělat ji 200 m mimo, tak by stejně k vyhlídce téměř žádný lovec bodů nedorazil. Pár týdnů nato se zde objevila mysterka s podtitulem bez vysvětlení, proč tedy není u objektu, ale kus v lese (>160 m, že) a mnozí její lovci zajímavost asi nespatří.
No a právě dnes se tu objevila do třetice tradicionálka, s poznámkou:
"Je nekolik duvodu proc je skrejs trochu dal od pozoruhodnosti…"

Máte také tendence, pokud Vás nějaká multina zavede ve finále na pěkné místo, zde třeba publikovat svou novou tradicionálku?
Nebo jsem proti sobě, když tak nedělám?

Nic osobního ownere, ale myslím si, že se dá najít ještě dost míst, která svou kešku nemají (což také svými dalšimi dokazuješ).

Pokud jde o odlov multiny 3 dny před založením tradicionálky…
…když někde chceš založit keš, je přímo žádoucí, abys měl odloveny všechny multiny a mysterky v okolí, abys měl jasno v tom, která místa jsou již využita, ať už jako úkryt (přímo odporuje pravidlům) nebo i jako "question to answer" zastávka. Nevidím moc důvod, proč by totéž místo mělo figurovat jako zastavení ve 3 multinách (v Praze docela dost takových míst, i když asi ne jako průnik 3 ale jen 2, existuje… někdy se jejich souřadnice liší o pár metrů, někdy ale možná i o 50 :o). A neviděl bych jako moc důležité, jestli ta multina byla odlovena 3 dny nebo 3 roky před založením…

Pokud jde o založení 3. kešky na stejném místě…
…proboha proč?? Což musíme mít kešku opravdu na každých 161 metrech?? Zakladatel tradicionálky (až 3. v pořadí) možná bude argumentovat "kdekdo se nechce zaobírat multinou nebo mysterkou, ale chce si na to místo zajít a odlovit si kešku" - hmmm, body, body, body! No nic, to považuju fakt za zbytečný, je hezký že zajímavá zpustlá zříčenina má svoji kešku, ale JEDNA STAČÍ (druhou by snad šlo pochopit kdyby ta první byla 4/4 mysterka "jen pro vyvolené").

Třeba na vrcholu Ještědu mají souřadnice dvě kešky - traditional Ještěd a mystery Liberecká sluneční - která je sice s Ještědem úzce spjata ale finálka je úúúplně jinde. Moc hezký :stuck_out_tongue:

Skoro mi připadá, že jsi vykecal, kam ta keška vede :frowning:
Ono jich tam zase tolik není, aby se nedalo určit, která to je.

IMHO to výrazně naznačila již druhá keš a třetí potvrdila.
No a komu to ještě nebylo jasné, stačilo mrknout na fotky připojené k logům některých dříve odlovivších kačerů.
Možná, že teď si to jen teď uvědomí více lidí, kteří jinak nedbale čtou mezi řádky, ale nebyl jsme to já, kdo je na to upozornil !

Mám dvě keše, které jsem zakládal jako "druhé". Na Choustníku se objevila tradicionálka mikro v zoufalém terénu, prakticky nenalezitelná. Místo je turisticky velmi přitažlivé, proto jsem po korespondenci s tehdy začínajícím ownerem s ním dohodl, že tam umístím jednoduchou multinu a on svoji "horolezeckou" posune do předepsané vzdálenosti. Tak se i stalo a moje keška má mnohem vyšší návštěvnost, přičemž fajnšmekři si zkouší najít i tu problémovou mikro. Druhou je "Chýnovská jeskyně". Tady mělo chuť založit keš více zájemců, ale shodou okolností jeskyni asi na rok a půl zavřeli kvůli rekonstrukci. Nedočkavý Geoack tedy založil keš v těsném sousedství jeskyně v lomu, který ale byl opticky i terénem dost mimo jeskyni. Po otevření jeskyně jsem tedy založil u jeskyně malou multinu, která je docela úspěšná a na sousední krabičku v lomu lákám v listingu odkazem. Dokonce jsem se s Igim dohodl, že mi bude tolerovat asi o 3 m kratší vzdálenost mezim oběma finálkami. To vše ke spokojenosti ownerů i kešerské komunity.

Taky mi připadá blbé, když je poslední dobou na některých místech "přepokladováno". Raději bych byl, kdyby těch pokladů bylo méně…
Takže když třeba osobně přestože jsem měl vyhlídnuté místo, kde jsme chtěli udělat lavičku a u ní poklad, jenže mezitím 200 metrů odsud udělal kešku někdo jiný s tím, že hned u toho vyhlídnutého místa je doporučený bod pro návštěvu té druhé tradicionálky, jsem si říkal, že to už nemá cenu dávat tam, tak si prostě vymyslím jiné místo… A to i přestože podle pravidel bych tam mohl klidně tu kešku dát…

Pravdepodobnym vysledkom prekesovania budu multiny, ktorych jednotlive stage sa budu skladat z inych kesi :slight_smile:

Já osobně nemám potřebu nacpat cache do místa kde už poblíž jedna je, raději najdu místo kde ještě žádná není (jedna z mých cachí je na geozapadákově a přibude druhá). Zajímavé řešení od jednoho ownera jsou dvojice cachí [cache]GC12PNQ[/cache] a [cache]GC14G3B[/cache] respektive [cache]GC12PPX[/cache] a [cache]GC14G3G[/cache]. V obou případech se jedná o dvojici obtížné mystery a poměrně standardní tradicionálky velmi blízko u sebe.

Vazeni a mili,
nase zeme je popravde dost mala! Neni tomu tyden, co jsem v Olomouci zakladal multinu http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=45a3cc98-6fd5-4100-9193-473a8f85c5c0.
Autorizace probehla v poradku a nasledne az po ni se od geolovcu dozvim, ze nedaleko finalky (pry 2m!!!) se nachazi stage bonusove kese ze serie "Jaroslav Foglar", ke ktere se dostanete az po objeveni snad 10ti dilcich microcache, ktere samozrejme jeste nemam projite. Otazka je, zda mam svou finalku - podotykam docela objemnou presunout nekam jinam.. asi napisu autorovi. Co byste delali vy?

no nechal bych to být - pokud to je schválený, tak tam žádný konflikt nebude, max. s nějakou virtuálni stage.

Jinak nevim, co to tady zase řešíte. Keší není nikdy dost. Když jsem někde na výletě, tak jsem radši když na pěkném místě najdu dvě nebo i tři /nebo si z nich vyberu/. Aspoň si bodaři přijdou na své a navíc, jak každému uniká tak keše jsou dobrovolné, takže když se mi něco nezdá, tak tam nelezu.
Nyní u nás plníme program TZKH /totálně zakešovná Kutná Hora/ a překrývání fyzické/virtuání nás nechává v klidu. Občas je to ale boj s prostorem /a reviewry/ :slight_smile:
Navíc je jedno jestli jsou keše malé, velké nebo hustě položené - důležitější je, aby byly zajímavé!