4-denní pracovní týden

Na ja, zupa! Na Ministerstvu práce evidentně pracujou lidi, co už maj Prahu vyluxovanou a daleké výjezdy "sobota tam a neděle zpět" jim přindou jako slabé zatížení bodového konta.
Třídenní víkendy: to už je jinej kombajnek, panečku!

http://www.novinky.cz/ekonomika/176948-ministerstvo-prace-planuje-ctyrdenni-pracovni-tyden.html

:smiley:

Já takhle v nové práci funguju už dva měsíce

Kurňa fakt? Kde tam v tej Mohelnici děláš? V Helle? To je německej podnik, ani bych se uplně nedivil…

Když mi nechaj stejný peníze jako mám teď za 37,5 odpracovaných hodin týdně, tak proč ne :wink:

Škodovka pojede od nového roku možná i třídenní pracovní týden. A pár tisíc zaměstnanců bude mít možná i celotýdenní volno !! :expressionless:

Ve Skodovce s tim uz strasili vloni a jak ted makaji:) Srotovne asi dela divy, tedy mimo CR. Ale 4 dny delat by slo, mozna by nam jeste mohli zvednout trochu vyplatu, aby bylo na delsi cesty za kesemi a vubec, vic volna vetsi vydaje.

Jo,teď je dřou jako černochy na plantážích.Ale zakázky mají zhruba do října,takže jestli potom nechytí druhý dech,tak buď se zruší celá noční směna,nebo se zkrátí pracovní týden.

cinca2008: koukam, ze jsi z Mlade Boleslavi, tak vis vic, ja to sleduji tak nejvys z novin, zprav a tak.Vyhlidky, zadna slava.

To je zvláštní … proč tedy teď jede na 7 dnů ve třísměnném provozu???
Není to o tom, že takovými výhružkami tlačí na to, aby každý z nás ve svých daních přispíval na šrotovné a tím pádem na další odbyt jejich Fábií?

Panenko skákavá, vážně žiji na stejné planetě, jako vy? My ajťáci živnostníci tu všudypřítomnou ošklivou krizi nějak ne a ne dostat, takže celý srpen dělám 50-55 hodin týdně :slight_smile: Pravda, pokud potřebuji volno v pracovní den, tak se to většinou dá zařídit.
<flame ON>
Ostatně pak myslím, že státem nařízená pracovní doba by měla být zrušena.
</flame OFF>

ten ctyrdenni prac tyden bych blal i ve skole :slight_smile: ale to bich nebil tag chitrej jako tet´:D

No,jede se normálně pět dnů a v noci na sobotu se jede jedna noční dobrovolně-povinná směna navíc.Asi tak třikrát týdně je nějaká schůze odborů,kde se vyrojí "zaručené" zprávy,co bude dál :wink: ! S těmi výhružkami máš pravdu,ale netlačí ani tak na šrotovné - těch pár tisíc se odečte z DPH prodaného auta a stát prostě dostane z prodeje aut méně,není třeba na to shánět peníze,nebo prostě prodejci sleví,jako teď starší typ Octavia o 150 000 Kč,protože mají nadsazené ceny.V Německu vyšla "Oktávka" doteď asi o 50 000 méně než tady.Tlačí spíše na zaměstnace - koukejte makat a držte hubu,nebude práce a poletíte !!Takže se jede ve stejném,či menším počtu lidí na linkách o 50 aut za směnu více,lidi jsou strhaný,ale každý radši mlčí. Na zimu se očekává pokles prodeje aut,stejně tak jako loni,kdy se v zimě nejely pátky a výrobu nastartovalo šrotovné v cizině.To taky odešli skoro všichni agenturní zaměstnanci(Slováci,Vietnamci,Mongolové,Poláci,Rumuni…).Teď už jich je ve Škodě znovu okolo 2000,ti by měli končit první,poté předdůchodci,neschopenkáři…
No,uvidíme,každopádně,ať má každý názor na Škodovku a výrobu aut jaký chce,tady u nás jsou na výrobě aut závislí desetitisíce pracujících ve všech možných firmách.Bohužel !

A příplatky za třídenní víkend, juchů

*** reklama *** admin

V Helle né a v německým podniku už vůbec…

No ja mam ted dve hodiny tydne a to jenom protoze chcu;)

…ale je fakt ze bych mel delat na diplomce (…ale kdyz tech kesi je tolik:D)

55hodin týdně. Tý jo, to bych bral hned;) (Tudle jsem měl i necelejch 100, ale to byl fakt extrém) Bohužel jsem neajťák neživnostník - kdybych se holt líp učil :slight_smile:

<flame ON>

Souhlas - kdo má pořád falšovat ty výkazy práce :D:D
</flame OFF>

ách jo, co bych dal jen za 5denní pracovní týden… soboty v práci už mě přestávají bavit… asi poslední 3 roky :smiley:
a pak mám ulovit nějaké kešky, když jsem furt v práci, no… :o