Na wiki jsem narazil na tuhle stránku http://wiki.geocaching.cz/wiki/Nevhodné_příspěvky_na_fóru_gc.cz a v odstavci 4 mi připadá, že není úplně přesná. Vždyť v mém listingu [cache]GC26VZ2[/cache] české znaky normálně používám (jako UTF-8 entity) a HTML formátování taky funguje. Ještě, že jsem tu wiki nečetl před rokem a půl, když jsem ten listing vymýšlel. Má tu wiki aktualizovat, nebo to, že mě to funguje je jen náhoda a české znaky se používat nedají a mně uniká něco zásadního?
Zásadní je to, že české znaky nechodí v navigacích a dalších přístrojích, kam se nehrávají listingy na bezpapírový gerocaching.
Já se naopak snažím listing zbavit všech znaků (píšu normálně a pak to skriptem odháčkuju), právě pro kompatibilitu s garminíma bastlama a graunspíčím webem. Někde mezi tím vzniká bordel a pak to nejede.
Pěkná stránka. Móc jsem se pobavil. ![]()
Uniká ti to že teď zase začne řvát sobík a podobní zoufalci že to v navigaci není čitelné. Jo taky jsem si ten Garminí krám koupil. ![]()
Neberte si z toho příklad a dál pište bez diakritiky.
A nebo to dělejte jako já: listing kompletne bez diakritik s odkazem na web, kde je verze s kompletní češtinou pro ty, co čtou listingy. Viz třeba [cache]GC2QEFX[/cache].
Češtinu v listingu néééé. Pis hezky cesky ![]()
P.S. Hrdy majitel O450 ![]()
Jj, neni nad to udelat diakritikou v garmin GPSce z kazde kese mysterku, :D:D
(Smazán duplicitní přispěvek, na tom telefonu se to přece jen občas vymkne kontrole.)
Nerad, ale nezbývá mi než zařadit se do množiny podobných zoufalců. Musím se opět Garminu zastat. Jejich outdoorové GPSky jsou totiž jednoduchá zařízení, která nikdy neměla ambici umět interpretovat HTML kód. Mezinárodní znaky dokáží zobrazit bez problémů, neumí však zpracovat entitami vyšperkovaný text. Myslím, že dnes je to problém spíše okrajový - většina majitelů Oregonů a Dakot se naučila před importem dat do GPSky veškeré pokusy o diakritiku zlikvidovat. Přesto existuje nezanedbatelná část geocacherské populace, která s tím zápasí. S ohledem na ně píšu své listingy bez diakritiky. Kdybych nebyl líný, nabídl bych dvojí verzi jako to dělá AHA&team, takové řešení se mi moc líbí.
… divné … mám pouze O 300, ale nějaké háčky a podobné věci mi problém nečiní …:o kdo mi poradí s tímto problémem
…