413 kesi v jednom dnu

Priznam se, ze geocaching delam i pro body. :slight_smile: Narazil jsem na mesic starou debatu na groundspeaku o "svetovem rekordu" v poctu kesi za jeden den.

groundspeak forum

A blog tech, kteri to dokazali:

EMC blog

Prijde mi to zajimave, az bych rekl uctyhodny vykon. Rad bych si vyslechl nejake dlasi nazory, muj je takovy, ze me to hodne zaujalo, ale neverim, ze by to u nas slo zrealizovat, kdyz se podivate na mapu, kde lovili, tak to jsou same tradicky a zhruba kilometr od sebe a jeste podel cest. Asi by ani nebyl moc dobry zazitek z konkretnich kesi, i kdyz z cele akce muze byt velmi dobry.

Myslite, ze se tady v Evrope da zvladnout treba 200 kesi za den? Videl jsem, ze nekde v Anglii je 100 kesi za sebou, prave po 161m, coz mi ale prijde jako hnus pro magory jako sem ja (co se cas od casu honi za body). :slight_smile:

Muj denni rekord je 22, coz neni nic moc, ale na druhou stranu to nebyl zadny mestsky kombajn, ale lov po lese, kdy jednou z kesi je i 5/5.

vidím, že rekord GeoPirat byl překonán.
Kam se na to se svými ubohými 314 kousky za den hrabe :smiley:
http://www.geocaching.com/profile/?guid=00c6fb67-5a0a-40dd-a469-65de142cad6b

Já pro body moc nelovím, ale samozřejmě mě každý těší. Pokud nějaké takové místo objevíš, tak hodně štěstí. Můj osobní rekord keší za dej je sice pouze 9, ale mně to stačí. Váša

Já se přiznám, já už byl v Anglii na keších 2x a jednou se povedlo 107 keší za 13 hodin, podruhý 105 za 15…
Ale ty představy o keších po 161 metrech jsou mylné… Keše v těch sériích jsou vždycky tak po 300 - 400 metrech, navíc většinou se chodí po rozbahněnejch polních cestách…

Jako nejdulezitejsi bod toho clanku vidim sestku (v seznamu veci nezbytnych k takovemu vykonu):

1. excessive good humor – it’s a LONG time to be driving around… if it ain’t going to be fun, don’t bother!

:wink:

Nemyslim, ze by 400 kesi za den u nas bylo moznych - ZATIM… B) Ale kdyz se udela 24 hodinovy kombajn ve fajn grupe, muze to byt zabava. :wink:

To me na tom prave asi zaujalo nejvic. :slight_smile:

Nejvic za den mam 44 a to jsme normalne volne kesovali. vcetne normalniho obeda v restauraci, zacatek kesovani v devet dopoledne atd

Já nejsem soutěživý typ, takže mně takové lámání rekordů ani nehrozí (asi jako mi nehrozí FTF apod.). Myslím, že kdybych se o něco takového pokusil, asi bych pak nemohl geocaching dlouhou dobu ani vidět. Raději si nechávám stále něco v zásobě, aspoň mě občas může nějaká keška příjemně překvapit.

Můj osobní rekord pochází z tohoto víkendu a dělá 10 keší za den, z toho 8 na jeden zátah, 2 byly během dne někde jinde. To jsem si pěkně poctivě odchodil. Bylo to v centru Znojma, takže všechno pěkně blízko sebe. Většinou samé mikrokešky, jeden by asi (nepěkně česky) řekl, že jsou tzv. "o ničem", pokud je člověk posuzuje jednotlivě. Ale já jsem to pojal jako večerní procházku po památkách s možností získat snadno pár bodů jako bonus. Perfektně jsem se vyvětral, udělal jsem spoustu fotek a byl jsem nadmíru spokojen.

Já mám tedy za den nejvíc 15 keší a stačí mi to o body mi moc nejde,de mi spíš o vnitřek kešky a místo na které mě zavede.

Tak ja jsem dal jednou 104 kesek za cca 10 hodin. Navic to nebyly kesky za sebou ale obcas jsme jeli za keskou dele. Takze 24 hodin a kesky dost u sebe (coz treba v USA neni vubec problem) muze vest ke slusnemu vysledku. Samozrejme v 90% to byly kesky o nicem, ale ty jsou prave pro takovy kombajn primo stvorene. Clovek si je stejne nezapamatuje. :D:D

A jak koukam, tak dali ten rekord na stejnem miste, kde ja. Denver. Jo tady je to fakt huste posete keskami. :D:D

Já mám sice osobní rekord 16 keší za den, ale musím říct, že už mě to ke konci ani moc nebavilo, ale byl jsem sám, takže v grupě to může být jiné, klidně bych dal. Ale chci se podělit o jednu vtipnou větu, kterou nedávno pronesl jeden můj kačerský kamarád - dali jsem 24 hodinový kombajn po Brně, odlovili 132 keší a skončili v půl jedenáctý, protože nám DOŠLY :D:D:D:D (sonoL) To mě fakt pobavilo … B):wink: Ale určitě si taky někdy podobný kombajn s někým naplánuju, alespoň jeden :smiley:

já na body moc nejedu i když mě taky zajímají můj nejvědší rekord byl asi tak za 6 hodin 90km na kole a 12 krabek.Odnesl jsem si z toho nedostatek cukru a málem kolabs ale už se těším na další podobný zážitek.

Jestli funguje v Americe cas jako u nas :wink: tak meli na jednu kes cca 3 a pul minuty - prejit/prejet, najit, zalogovat, schovat… Asi je tam dost kesohusto :D.

Taky jsem to počítala a zdá se mi to nemožné. Ani kdyby ty keše byly ve dvou časových pásmech to není o moc víc (3min a 40s na jednu keš) :o

Ver mi, ze pokud znas pomery v americkych mestech, treba Denver, tak to mozne naprosto je. Ja sam jsem pri kombajnu logoval kese, kdy stacilo vylezt z auta, vzit kesku a pokracovat, kolikrat ani ne minuta. Nemuzes neco 3-5 minut najit? Jedes dal a mas DNF.
Kdybych tu sam nekesoval, tak taky mozna pochybuji, zejmena po zkusenostech z Ceska. Kde samozrejme kvalita kesek je jina a dost casto jsou i ukryty propracovanejsi, takze clovek musi opravdu hledat.
Tady ve mestech si kaceri s tim nelamou hlavu. Vemou filmovku a prikryji ji nekolika kameny u dopravni znacky. V 70-80% pripadu uz predem odhadnes podle zkusenosti, kde keska je.

Take si nemyslim, ze v cechach nalovit 400 za den je realne. Ja osobne (plus par lidi s kteryma jsme se do toho pustili) mam rekord za den 125 a to v Praze od pulnoci do pulnoci (plus nejaka dnf a disable). Slo ale taky o to jakou jsme zvolili trasu. Snazili jsme se byt vice mimo centrum, objeli jsme spis ty vnejsi casti Prahy. Tzn jet napriklad opravdu ciste centrum tak myslim, ze 200 problem neni. Na vic to ale moc nevidim .)
Coz mi pripomina ze mi vcera geokamarad ukazoval odkaz na gc.com na mapu u mesta Pheanix (nebo jak se to pise) v Arizone. Geocaching Tam uz je to docela realne nejake mega rekordy :smiley:

to k-lord:
Sorry, ale stejně tomu nevěřím, ani když znáš místo jak svý boty. Pokud je možné zalogovat za cca minutu, tak ti furt zbývá jen asi 2,5 minuty na přesun k další keši. A to v případě, že jsi takový extrémní typ, který nemusí během 24 hodin ani pár minut odpočívat, čurat nebo jíst a pít.

Oni sami pisou, ze prumer na kesku meli 3 minuty 18 vterin a ze najezdili 471,5 mile. Je to sileny fofr, ale verim, ze to v americe jde, kdyz se podivate na mapu tech kesi, tak jsou vsechny pekne podel cest, takze proste jenom jeli autem od jedne k druhe, kdy prumerne bylo mezi keskama 1,08 mile (cili cca 1,6km, coz je neco lehce pres minutku jizdy autem).

Popisuje tam, ze byli tym ctyr kaceru, kdy jeden vpodstate jenom ridil a hledali a chystali to druzi, zastavil u kesky, oni uz vybihali, a logovali. Ani logovanim se nezdrzovali, meli nachystane samolepky.

Kazdopadne to musel byt fofr a taky to dokazuje fakt, ze druhy den nedali zadnou kesku. :)))

Toz ja som Vasu … taky nevidel a verim, ze ji mate.

Hmmm, nalovit 400 kusů za 24 hodin a pak to týden logovat… Dík, ani ne :smiley: