5800: koupit gps modul?

Dobrý den,
mám telefon nokia 5800 s integrovaným gps modulem. Přemýšlím o koupi externího modulu - kvůli přesnosti a výdrži na baterii. Chtěl bych se zeptat na váš názor, jestli se vyplatí koupit externí modul, nebomby to bylo nepatrné zlepšení. Pokud ano, jaký byste mi doporučili?

Mám 5800 a lovím s ním bez problémů…výdrž na baterii nepoznáš, místo GPS ti bude telefon vybíjet bluetooth a modul bez telefonu ti je stejně houby platný…jina mám z pozůstatku po předchozí navigaci modul I-TEC se SirfStarIII. Výhodou je rychlejší fixace, ale nové FW či zapnutá A-GPS tyto rozdíly prakticky ruší. Přesnost při hledání mi přišla obdobná…nemám s integrovanou žádné problémy. A hlavně je vždycky v kapse :wink: Jinak k doporučení je prakticky jakýkoli moderní modul, Nokia či Evolve jsou osvědčené značky…málokdy se dá šlápnout vedle…

Mě jde hlavně o přesnost - Když se zadaří, tak mám přinejlepším něco pod 20m, externí nokia ld-4w měla 3m… Když jsem v zástavbě, tak není problém mít u integrovaného přesnost 80m…

Máš nový FW?

fw 31, tedy ne nejnovější. Je u vyšší verze nějaká změna? Taky by mě zajímalo, jestli je pro geocaching lepší sirfIII, nebo mediatek.

Od FW40 je zlepšena GPS, od teď aktuálně nové FW50 další vylepšení GPS. Já mám oficiální dovoz, pro něj nebyl nový FW zatím uvolněn, ale brzy musí být. Ti co mají flash telefonu nebo změněný product code a mají už 50 si libují, jak má GPS rychlejší start, přesnost bych řekl bude taky lepší. U těch čipů, žádným neuděláš chybu, oba jsou dobré, vlastní skušenosti mám se SirfStarIII = naprosto výborná GPS.

Já mám taky ofifiální cz distribuci… a firmware pořád 31. Asi změním PC.

Cena BT modulů není nijak závratná, takže nejde zase o takové investování a šipka bude přesnější.
Ale já teď používám (po tom, co se mi BT modul i-tec BT slim někam zatoulal…) jen samotný telefon s posledním FW 50.0. … a poslední Arcaovou vývojovou verzí Handy Geocaching (už nepadá) plus OVI maps a SmartGPX a jsem naprosto spokojen.