Podařilo se mi ulomit přední část té kolébky, ve které drží GPS.
Nemáte někdo jednu zbytečnou?
Zkoušel jste někdo tyhle hmoty někdy lepit?
Zkoušel jsem lepit lecos různýma prstolepama, ale tohle bych si ničím netroufnul je to hodně namáhaný díl. Možná nějak pojistit mechanicky. Dalo by se možná vyrobit z nějaké pružné hmoty ABS a nebo podobné nahradu a upevnit ji na ty křidýlka, ale nevim. Stratit 60tku ze řidítek, to bych jen tak neriskoval.
No, přemýšlím o EPOXY a nebo Eprosinu, vteřinovým lepidlem bych na to nešel.
Jedine si ji nechat vyrobit z duralu. Slepit to mozna pujde, s plnohodnotnym pouzivanim to vsak bude horsi.
Osobne jsem z provedeni drzaku na kolo dost zklamanej. Povedlo se mi ulomit jednu ze 4 pacicek snad pri 3. pouziti. Pravda, oprel jsem blbe kolo, flaklo sebou primo na beton a bylo vymalovano. Ale uz pri rychlejsi jizde hrubejsim terenem ma clovek pocit, ze GPS kazdou chvili vyskoci. Konstrukcni pomer plastoveho zamku k vaze a velikosti gipiny je proste spatnej.
Vyresil jsem to tak, ze cast, v ktere je gipina uchycena, jsem malinko poupravil a napevno ji pripaskoval primo na predstavec. Drzi to naramne.
Poskozenou objimku nepotrebuji a mohu ji poskytnout k pokusum nebo na nahradni dily.
Cyklistum rozhodne doporucuji pouzivat reminky pretazene pres riditka jako pojistku pred ztratou a rozbitim. Kdyz uz GPSka vyskoci z drzaku, nerozflaka se o sutry. Notabene v hodne tezkym terenu clovek mnohdy ani nepozna, ze mu z kola neco upadlo.![]()
Potvrzuji ze snurka omotana kolem riditek je moc dobry napad. Jedna cacherka me to naucila a uz mnohokrat mi tato pojistka ochranila gpsku.
Jinak moje kolebka zatim drzi. Ale uznavam ze ten kus plastu za ty penize mohl byt trosku odolnejsi, taky mu az tolik neverim.
Mě ten držák zatím drží velmi dobře (tuk tuk tuk). Dokonce se někdy až divím, neb ho příliš nešetřím. GPS sundavám jen v prudkých sjezdech.
Já ho taky nezrušil za jízdy, ale při kotrmelci.
GPS se katapultovala a zůstala na šňůrce u řidítek, ale držák se zachytil o zem a bylo hotovo.