Ahoj, nevite nekdo zda je mozne u 60CSx nejak najet do skryteho servisniho menu. U pristroje eTrex Legend to slo stisknutim tlacitka Enter pri spusteni. Je u 60CSx takove menu?
A druhy dotaz, da u 60CSx se nejak vypnout barometricky vyskomer a pouzivat pouze vysku ziskanou signalem GPS.
Hledal jsem hledal, ale odpovedi nikde nenasel.
Diky.
Zkus http://home.houston.rr.com/gpsr/
- How can I start up the GPSr in diagnostic mode?
Hold ENTER while powering up to enter test mode.
- I read somewhere about another debug page. How do I see that?
From the Trip Computer page, press up, right, down and left on the rocker key.
DIKY MOC za tip na stranky. az bude troska casu tak je projdu. Vypada to ze by to mohl byt ten pravy zdroj inforamaci, snad narazim i na to co hledam.
add 8. - nefunguje
add 9. - funguje ale je to jen neco jak archiv systemovych hlasek
ad8) me to funguje.. drzim enter pri zapinani a dostanu se do servisniho modu nebo co to ma byt
Musí se držet Enter a Power dost dlouho, asi jednu vteřinu.
Tak se vsem omlouvam kombinace Power + Enter funguje. Nakonec se mi to asi na sty pokus podarilo. Jak uz to tak byva bulo to rukama.
A ten barometricky vyskomer nekdo vypnout umite?
Barometrický výškoměr vypnout nejde. Že to vypnutí dosud neumožnili pomocí upgrade fw může být tím že to možná softwarově vypnout nejde.
Skusal som na 76csx a tiez sa mi nepodarilo najst sposob ako vypnut barometricky vyskomer. Ide vypnut len kalibracia barometru podla gps vysky. GPS vyska sa da jednorazovo zistit z menu na hlavnej obrazovke (ta zo satelitmi).
Teď mě napadá, proč když Legend zobrazuje v servisním menu teplotu není teplotu možné zjistit běžně někde v normálním menu? Když už má teplotní čidlo tak je to škoda že je to nevyužito.
hrasek napsal/a:
Teď mě napadá, proč když Legend zobrazuje v servisním menu teplotu není teplotu možné zjistit běžně někde v normálním menu? Když už má teplotní čidlo tak je to škoda že je to nevyužito.
Případně mě opravte, ale to teplotní čidlo měří teplotu baterií, čili jeho použití nemá velkého smyslu.
No konkrétně měří spíš teplotu interního oscilátoru, který se podle ní kalibruje, aspoň co já vím.
Výsledek je ale stejný a udávaná teplota může být zavádějící, o tom, že člověk drží často GPS v ruce, ani nemluvě. Stejně mi to ale přijde lepší než nic a často jsem kvůli tomuhle údaji do servisního menu lezl. Vždycky to bohužel znamenalo nutnost vypnutí GPS a pak s Legendem občas složité znovuchytání signálu.
Teď mám Magellana Meridian Platinum a ten má údaj o teplotě normálně přístupný, snad je ještě nějakým algoritmem upravován, aby lépe odpovídal skutečnosti… to jsem ale taky jenom někde četl a už ani nevím kde.
edit: Aha, kupodivu v manuálu, tak to asi bude pravda. ![]()