Zdravím. Tak jsem se stal majitelem GPSMAP 62st. Zatím si jen tak hraju pro seznámení a chci se zeptat jak odstraním natahnuté keše ze schránky s poklady. A kolik se do schránky s poklady vejde keší. Vešli se mi tam dvě a po přidání další se původní nahradila novou.
V navigaci by měl být adresář \gpx a tam uložíš exportovaný gpx soubor. Pokud přepisuješ pořád jeden a ten stejnej, tak tam máš jen jednu keš…
JInak vše najdeš v návodu… tedy kolik se vejde do navitagace keší.
No mám tam dvě keše, když dám třetí, tak se ta první z těch dvou nahradí a jsou tam pořád dvě.
Jenom pozor, do těch gpx souborů se neukládají jenom cache, ale i trasy, stopy a normální waypointy, tak aby sis pak nesmazal něco, co nechceš.
V jednom GPX těch keší může být i více… záleží, jak a z čeho cache exportuješ. Limit na počet keší v jednom souboru a počet souborů z hlavy nevím, buď je v návodu, nebo ho určitě někde vygooglíš. (Řádově je to v tisících.)
Použij program Basecamp od Garmina, přes ten vidíš a můžeš smazat, jak waypointy tak keše
Tak BaseCamp s úspěchem použit. Děkuji. Měl bych další dotaz ohledně keší v tomto přístroji. Co vše mi navigace má ukázat k té ktaré stahnuté keši? Natahnou se do ní i informace o keši, jako je historie k místu ze které je potřeba vypočítat souřednice, Hint a pod. Nebo toto musím vytisknout na papír? To se mi zdá dost nepraktické.
Měl by se normálně zobrazit listing tak, jak je na netu, akorát bez obrázků, napověda, atributy, trackable předměty a logy.
Pro zobrazení listingu musíš samozřejmě nahrát GPX, které ho obsahuje… tzn. třeba vygenerované z geocaching.com jako PocketQuery, nebo pomocí jiných "pokoutnějších"
prostředků.
V každém případě je ještě dobré GPXko prohnat třeba přes Geoget nebo jiný šikovný program, aby ses zbavil pomršené diakritiky a jiných nesmyslů.
Možná mně napadá ještě jedna zrada, kterou 6dvojka u keší má a to je, že když chceš zobrazit tyhle podrobnosti (listing, hint atd) tak musíš nejdřív dát k dané keši navigovat a teprve potom ti to ukáže :-(, nebo znáte někdo lepší postup jak se k tomu v přístroji dostat?
Další věc co jsem nenašel je se dostat k údajům o tom , že keš byla nalezena v GPSce řeknu našel jsem, ale jinde než v ní se to nezobrazí. A taková věc jako třeba čas nálezu z podle gpsky je asi sci-fi. Nebo se pletu?
Nemusíš.
Je to ale tak trochu neintuitivně ukryté v menu, takže chvíli trvá, než tuhle možnost člověk objeví.
Na obrazovce s mapou a tlačítkem GO (tzn. těsně předtím, než dáš spustíš navigaci) zmáčkni tlačítko Menu a najeď na Review Point.
Co se týče nalezených keší…
Něco je určitě v kalendáři a pak je tam ještě v seznamu keší volba na vyfiltrování nalezaných. Na podrobnosti kdyžtak kouknu večer doma.
Všechny nalezené cache i s časy (pozor jsou vždy v UTC) se také ukládají do souboru ve filesystemu GPSky.
[quote]
alkes napsal/a:
Nemusíš.
Je to ale tak trochu neintuitivně ukryté v menu, takže chvíli trvá, než tuhle možnost člověk objeví.
Na obrazovce s mapou a tlačítkem GO (tzn. těsně předtím, než dáš spustíš navigaci) zmáčkni tlačítko Menu a najeď na Review Point.
Když mám mapu a kurzorem najedu na nějaké místo a dám Enter zobrazí se mi na displeji název místa, výška, vzdálenost a poloha a dole jít. Když dám Menu, tak mi vyskočí Uložit jako trasový bod. Volba, Prohlédnout bod, co jsi napsal tam není. Ani žádná jiná.
V té mapě musíš najet na cache, jejíž listing chceš vidět (tzn. ne na jakékoliv místo).
Druhá možnost je cache najít pomocí Find, dál je postup stejný.
Tak jsem to zkusil a nic. Jsou tam stejné volby jak jsem psal výše. Najedu na keš na mapě stisknu enter skočí jít, dám menu a je tam jen uložit trasový bod.![]()
Tak přes ten find tam volba zobrazit bod je. Když na ni kliknu tak se zobrazí zase jen název, vzdálenost,Označeno, poloha a nic víc. Teď mne napadlo, není to tím, že ta keš není v tom formátu GPX ale v LOC?
Je to tim.Uz nekde o par prispevku vyse jsem psal,ze potrebujes pocket query gpx.(premium member featurka)
Ještě menší oprava. Z té mapy dokonce ani není nutné používat fígly jako review point, stačí kliknout na ikonku cache, potvrdit a listing se zobrazí rovnou.
Aha review point = zobrazit bod "pa česky" tak to jsem nečekal, holt zkoušet a zkoušet
díky