Momentálně je tu už přes 9000 registrovaných uživatelů (9030), mám zrovna takový nepříjemný pocit (když to číslo každý rok zdvojnásobuje), že to půjde pěkně rychle do háje - geocaching se stane ještě masovější zásobou a před mudly se nebude třeba schovávat…
Jak vidíte geocaching v ČR za rok, pět, deset let?!
Tak trochu mi současný stav připomíná lyžování v době Hanče a Vrbaty za první republiky. Lyžaři tehdy měli svoje setkání, soutěže, klubovny, vlaječky. Dnes to je trochu jiné :|. Fronty u lanovek a na přeplněných sjezdovkách by měly už skoro platit dopravní předpisy.
A co teprve počet založených keší: když se každý rok zdvojnásobí, tak už za 9 let vyčerpáme kapacitu, danou rozlohou naší republiky (teda pokud přítel excel nekecá):
při rozloze 78 864km2 a ploše pro jednu keš cca 0.026 km2 se k nám vejde asi 3.042.475 keší (samozřejmě je potřeba něco navíc urvat v pohraničí).
Při dvojnásobku každý rok budeme mít (vždycky v dubnu):
2008 7327
2009 14654
2010 29308
2011 58616
2012 117232
2013 234464
2014 468928
2015 937856
2016 1875712
2017 3751424
2018 7502848
2019 15005696
Čili statisticky vzato, někdy začátkem roku 2017 už nebude místo!!!
Ale myslím, že už někdy kolem r. 2010 budou multi a vůbec takové ty zbytečné zdržovačky zakázané (kdo má furt něco hledat a počítat a krabka furt nikde :):p:D:p:);)).
Navíc pak bude s předstihem potřeba vyjednat výjimku pro ČR z pravidla "0,1 míle" (jsem přece malí, kam to máme dávat a nějaká malá protislužba za radar v Brdech by mohla být … a vůbec :):p;)).
Tak desne to nebude. Sice o GC bude vedet kazdy, ale je spousta lidi co maji jine konicky a dalsi cast, co je lina udelat krok. Pak bude cast nadsencu co je to zase brzo prejde. Honde rychlejch kesi se zase v brzke dobe bude archivovat, protoze autor uz bude provozovat treba sbirani znamek ci Second Life a takovou kesku tezko nekdo bude chtit adoptovat. Pro body to bude sice dobre, ale pokud si chce clovek neco uzit a ne se jen ustvat logovanim, bude muset vice vybirat kam vyrazit. Idealne na hory ci do lesu, tam je fajn a to lognuti je jen prijemnej opernej bod Ale uznavam, ze i v Praze jsem si to nedavno opravdu uzil - treba No Voltage. Na eventech to bude preplneny masou novejch tvari, takze nakonec clovek zjisti, ze je lepsi si zajit na CLOSED pivko… Ale kesujeme dal, to je prece jasne !!!
Také si myslím, že to nebude tak horké. Je fakt, že dalších kačerů je čím dál víc, ale ne každého to bude bavit věčně, ne každý má možnost ve větší míře neustále cestovat (hlavně studenti). Musí se brát v potaz i ta finanční stránka a každý víme, že to není nejlevnější koníček.
Čas ukáže, kdo u GC vydrží a kdo to prostě jen zkusí a po čase zjistí, že nadšení opadlo. Nebo si prostě jen semtam něco uloví. Není potřeba drtit statistiky. Lepší než mudla je uvědomělý mudla.
Omyl, lepší než mudla je sice uvědomělý mudla, ale musí mít také trochu inteligence.
Uvědoělý mudla může být také mudla který bude keše záměrně ničit, aby se mohl bavit. Já tedy nechápu, jak to může někoho bavit - ničit něco co někomu přináší potěšení… (hmm…a co takovéhle lidi kastrovat… to by bylo něco jako oko za oko, zub za zub… B) ) -, ale bohužel se takoví lidé nacházejí až příliš často.
A právě takový uvědomělý mudla je ten nejhorší!
Lepší je i neuvědomělý mudla který se o kačera nebude starat a bude mu jedno "co tam ten cvok dělá."
Ale to už zabíhám do jiného vlákna…dnes již zamčeného.
Zdravim
Jak bude vypadat budoucnost si netroufám odhadnout.Mylím,že něco takového lze jen těžko.Můžu se ovšem podívat do minulosti a zjistit určité události,problémy které se opakují a podle nich vyslovit opatrný závěr o věcech minulých.A z toho lze odvodid,bez nároku na pravdu či správnost jistý předpoklad.
Z vlatni zkušenosti mohu říct jen toto.Věnuji se kačerování 11 měsíců.Z toho 5 měsíční zimní přestávka.Nalezl jsem zatím 93 keší.Potkal jsem se pouze se třemi kačery.Při 7,10 a 73 keši.U 73 to byl autor keše a byl pouze kontrolovat její stav.Diskuze se po jedenácti měsících točí kolem několika problémů.Obsah keše atd.Jestli se došlo k nějakému závěru netuším,ale předpokladám že ne.A včil mudruj!
A coz teprve, kolik setkani je u takovych mestskych FTF. Tam uz se skoro vyplati, aby reviewer spolecne s publikovanim objednal nejaky cathering a hostesky