A co takhle souboj na Morave?

Zdravim vsechny kolegy, zvlaste ty od Svratky a Svitavy. Rad bych se zeptal: byl by tu zajem o podobny souboj, jaky onehda svedli nasi bratri od Vltavy? Nezasvěcení vizte základní info zde a pak neméně zajímavá fórová vlákna zde a zde. Vyhodnotil jsem zpětně onu akci, poučil se a vymyslel trochu obměněná pravidla - ovšem, vše je věcí diskuze. Zatím jen sonduji, jestli by byl zájem a jak široký. Dovedu si představit, že už tu nějaká výměna názorů na to téma proběhla; pokud ano, upozorněte mě, prosím. Organizaci akce bych klidně vzal na svá bedra, ale ještě raději bych s někým úzce spolupracoval. Jedinou podmínkou pro mě je, že tu musí být někdo (kdokoli, nemusím to být já), kdo to bude autoritativně moderovat, především určovat pravidla hry; že to nebude řízeno formou demokracie. Nu a co vy?

Pošli sem pravidla, která jsi vymyslel. Ať víme, co Tě napadlo změnit oproti Vltavě. Třeba mě by hlavně zajímalo v jakém prostoru by se daný boj odehrával? Ať vím, jestli se mohu taky zapojit.

Prostor? Tri hraci pole: od Cech po Svratku (+ Zádyjí), mezi Svratkou a Svitavou, od Svitavy k rece Morave. Prostredni pole je sice vyrazne mensi, ale diky Brnu je ostatnim myslim rovnocenne - co do poctu aktivnich kaceru je na tom mozna nejlip; a to muze rozhodnout. Navrh naleznete zde. Pouzil jsem mapku z Vltavy, uzemi jsou jen naznacena tmavemodrou, svetlemodrou a piskovou barvou.

Pravidla by samozrejme z vetsi casi zustala vltavska, vzdyt se tak osvedcila. Uprava by byla v tom, ze nepujde o dva tabory, ale o tri (to je na tom asi to nejzajimavejsi). Vse je samozrejme veci diskuze. Ted fakt jen sonduju zajem.

Nyni uvedu jedinou zmenu oproti Vltave. Instaloval bych par zodpovednych lidi do funkci takovych rozhodcich. Rozhodci pro uzemi, rozhodci pro cas, rozhodci pro lidi a rozhodci pro travelbug. Ti by meli pred hrou za ukol moderovat diskuzi pro tvorbu pravidel, pak ta pravidla urcit a pri hre je kontrolovat. Kdyby se vyskytl nejaky problem, tak rozhodnou, jak to bude. Rozhodci pro uzemi tedy urci hraci plochu, rozhoduje, ktera kes kam patri a vede statistiku uzemi (podle konkretni kese prideluje body hracim polim). Rozhodci pro cas rozhoduje (podle logu a mejlu), v jake kesi TB stravil kterou pulnoc a rozhoduje v tom spory. Pro uzemniho rozhodciho urcuje konkretni kes, ktere se prideli bod. Rozhodci pro lidi sleduje ucastniky taboru a vede statistiku prenasecu. Sleduje dodrzovani pravidel o predavani TB mezi lidmi. Rozhodci pro travelbug zajistuje, aby pokud mozno bylo jasno, kde zrovna TB je (lidi mu napr. volaji z terenu, aby zalogoval vyzvednuti/ulozeni - ma prehled o situaci), zajistuje prevoz z neutralnich uzemi zpet na hraci pole. A tak dale. V podstate musim najit ty ctyri rozhodci (ja muzu byt jeden z nich - chci alespon jeste tri), pak zacne priprava.

Velice rád se zúčastním, ale radši jako běžný hráč než jako rozhodčí, abych si užil hru.

Problém ale vidím v tom, že drtivá většina hráčů by byla z Brna, takže ostatní dvě družstva by na tom byly docela blbě - zopakovat Vltavu - rozdělit Brno na dvě půlky by asi bylo smysluplnější i když míň zajímavé - víc družstev je určitě přínos. Teď ale bohužel nemám čas vymýšlet nějakou vlastní variantu rozdělení hracího pole :frowning:

Ted uz se fakt na tri dny odmlcim. Jenom bych chtel dodat, ze rozhodci urcite taky muze hrat. Myslim, ze jsme daleci toho, podezrivat kolegu, ze by snad nadrzoval vlastni strane. Stejne jako nebudeme dopovat, brat uplatky, ze… :o)

S tim rozdelenim kde-kdo bych to nedelal striktne podle bydliste. Spis at se kazdy rozhodne podle toho, kam ma spady. Ja treba spis na zapad, takze bych klidne mohl hrat za zapadany, ty, Mitaku, samozrejme tihnes zase k vychodu. I kdyz mozna prave proto bychom mohli hrat za opacne strany (jako ze Mitak bude snaze “krast” prave z vychodu, zatimco ja ze zapadu). Myslim, ze by to mohlo byt vyrovnane tak, jak jsem to navrhl. Ale to je koneckoncu vec uzemniho rozhodciho. A kdyz o tom premyslim, kazdy asi nebude chtit hrat za stred, protoze odtam se bude krast jedna basen.

K tem rozhodcim bych dodal: stret zajmu fakt nehrozi, protoze oni nebudou zas tak rozhodovat nejake pre, ty snad ani nebudou. Jejich hlavni praci bude predevsim pripravit pravidla a pak vest svou statistiku. Proto to muzou byt i hledaci. Ted je otazka, kolik lidi bude chtit hrat. Pokud to bude spis komorina a TB se bude hybat jednou do tydne, klidne muzu delat vsechny ctyri rozhodci ja. Ale predpokladam, ze se nenechame zahanbit Vltavíny, takze bych radeji pracoval v tymu. Howgh. Rotterdam vola.

Zajem bych urcite mel jen najit cas na prostudovani pravidel:-)
Ne ted vazne. Urcite bych chtel hrat, hned jak bude cas (doufam brzo) mrknu na ty pravidla abych vedel co a jak.

Já jsem pro a přidal bych se do teamu Východ, avšak jsa nemotorizovaný nevím, kolik budu “svým” platnej. A navíc vzhledem k ostatním mimo-GC aktivitám na tom nejsem nic moc extra s časem …

a jedna technická připomínka .. jak je určena hranice Moravy ? Jde o to, jestli budou platit historické zemské hranice (to by se mi líbilo nejvíc, ale bude těžké to řešit) nebo nějaké jednoznačně určené současné administrativní (malý příklad - historicky moravské město Dačice už 50 let patří pod Jihočeský kraj, moravská je taky půlka okresu Svitavy, a to neřeším taková města jako Frýdek-Místek nebo Ostrava …) . Jde o to, jestli do toho “zatáhneme” i Slezsko apod.

Hlavne zacnete hrat co nejdriv at se vam to rozjede a TB Morena neuvazne v nejake cache v horach pod snehem…

Může se taky udělat hra west - east a zahrát si proti slovákům a rusům…

Původní hru jsem nesledoval, takže tak nějak nevím o co (komu) jde.

Proto tady Michal v první příspěvku hodil ty odkazy, přečti si listing toho Travel Bugu a případně i diskuzi. Myslím že to není zlá hra…

A co takhle levý/pravý břeh Moravy? To só furt nějaky neznámy potoky, jakysi Vltavy, Svratky a Svitavy… :slight_smile:

Tak jsem si to přečetl… No nevím. Přece jen je Praha několikanásobně větší než Brno.

Nápad se mi hodně líbí. Rozhodně bych se chtěl hry zúčastnit. S rozhodčíma bych to ale moc nepřeháněl (i když je maj Freťáci dost promyšlený). Přece jenom je to jenom hra a ne mistrovství světa. Jeden rozhodčí - takovej malikatej absolutista - by, myslím, úplně stačil.

Hra by se mi taky určitě líbila, ale myslím si, že by bylo asi lepší udělat levý-pravý(západní-východní) břeh řeky Moravy, která Moravu dělí skoro napůl. Případně. by se dalo, aby se rozdělilo i samotné Brno, rozdělit Moravu řekou Svitavou. Tolik můj názor. (Akorát nevím, za kterou stranu bych hrál, protože bydlím přímo na řece Moravě. Ale spíše asi za východ, tam je míň kačerů.)

Ta Morava jako dělící řeka mi příjde logičtější, teda pokud se Slezko taky počítá k Moravě. To bych se ale musel zbudovat ostravskou geoútočnou jednotku :o) a zúčastnit se. Původně navrhované potoky jsou pro mě dost z ruky.

Fajn, rozšíření se nebráním. Pokud tím získáme další dva kačery, naše řady se tím zdvojnásobí (vy dva k Mitákovi a BBBubákovi)… ;o) Zkuste zformovat tu útočnou letku, o tom to je. Pak můžeme začít hrát. Ostatní se evidentně přidají, teprve až se začne něco dít. Takže mě (nejlépe mejlem) informujte, jak se na východ od Moravy rozrůstají řady zájemců a spustíme to.

Vypada to zajimave. Asi bychom se pridali k vychodu.

Zdravime vsechny. Ukolem obou vlaken bylo jen a pouze zjistit zajem, coz se dari. Zjistilo se, ze to nejspis bude mit smysl usporadat a ze si vetsina preje hrat na uzemi velkem jako cela Morava. Takze toto uz vime. Aby se to nejak pohnulo kupredu, tak toto uz neresme. Budou tri uzemi rozdelena rekami Svratkou a Moravou. Hra na trech uzemich je mnohem zajimavejsi nez na dvou, to se take overilo.

Nyní poradam konkurz na ty rozhodci. (To pojmenovani nereste, je to trochu zavadejici. Nejde o nejake rozhodovani, ale o kvalitni pripravu. Verte mi, ze rozhodci jsou potreba. Kolektivni prace neni tak efektivni. A tim, jak se zvetsilo uzemi, tak jsou potreba i v tom poctu ctyr lidi.)

Jinak receno nyni potrebuji cloveka, ktery rozhodne, kudy presne povedou hranice (jinak receno ktera keska patri do jakeho uzemi) a vypracuje mapku. Kdo se mi prihlasi prvni, toho touto praci verejne poverim. Dostane prostor k vlastni iniciative, ostatni ho nebudou ovlivnovat. Az svou praci dokonci, vystavi ji zde na foru a ostatni se k tomu budou moci vyjadrit. Ten clovek namitky zpracuje a vystavi hotove dilo. Behem hry bude vest hlavni statistiku bodu pro uzemi. Pokud se objevi nova keska, u ktere nebude jasne, kam patri, rozhodne o tom.

Ja zatim vypracuji pravidla. Pak je vystavim na foru, vy se k nim vyjadrite, ja namitky zapracuji a vystavim definitivni hotove a pro vsechny zucastnene po celou dobu hry zavazne regule. (Tim jsem se pasoval do role pravidloveho rozhodciho). Pokud se behem hry snad vyskytne dvoji vyklad puvodnich pravidel, rozhodnu o tom spravnem. Snad nebude treba behem hry latat v pravidlech diry…

Dale hledam rozhodciho pro lidi. Zajemci (i pristoupivsi behem hry) se mu budou prihlasovat, on povede tabulku s tim, kdo kam patri. Behem hry povede statistiku hracu (kolikrat kdo soutezni TB vyzvedl a na jakou vzdalenost ho prenesl).

Pak hledam ctvrteho cloveka (drive nazvaneho rozhodci pro TB nebo casovy rozhodci): cloveka, ktery se bude snazit mit dokonaly prehled o tom, kde v kterem okamziku TB je. Vsichni hraci na nej budou mit kontakt a pokud nezvladnou vcas zalogovat nalez nebo vyzvednuti, hodi rozhodcimu echo. Ten to co nejdriv uvede na pravou miru. Behem hry se bude jeho prehled hodit, kdyz bude treba rozhodnout, kde byl TB o konkretni pulnoci, a kdo tedy ziska nebo ztrati bod.

Verte mi, ze nezvladnu delat praci vsech ctyr a nedovedu si predstavit, ze by to vubec nekdo chtel delat vsechno sam. Takze ted potrebuju tri partaky. Znova opakuji: potrebuji pomoct s pripravou a hlavne pak s vedenim statistiky. Chci hrat kvalitne pripravenou a vedenou hru.

A ty jsi kdo?