a:Drake 5.15 - od Ježíška

Nejjistější je složka adrake. Kdekoliv jinde mohou být různé problémy.

Podle toho “neznámý typ mapy” to ale spis vypadá, že máš špatně tu definici mapy, ne?

Pokud nevidi soubor s mapou, tak to pise: "zadejte soubor s mapou".

Neznámý typ mapy pise ve vlastnostech mapy. Mapu vidí, protoze pri rychlém přepínání vlevo dole pak ve spodní části na chvili napíše nazev te mapy… Umistil jsem do slozky vnitrni uloziste/adrake plus a furt to same…

Mam i video obrazovky s nastavením, ale nejde sem vlozit, tento typ mp4 nelze :frowning:

@rohypnol tady je muj map-config.xml pro paws mapy. online neresim tak ty nevim zda jsou aktualni:

http://download.navrat.name/geocaching/map-config.xml (mapy jsou na externi sd karte, telefon S7) interni karta ma cestu v adrake.ini:  /storage/emulated/0/adrake/

No dobře… mapa sama o sobe nestačí, mas tam i správné vykreslování schéma?

Jupiii, už to jede…

Problém byl v tom, že jsem v minulé verzi  5.14 neměl téma mapy (měl jsem jen stáhnutou czech_republic_ee.map) a mapa vypadala jako surová z Mapsforge. Nyní ale bez tématu nejela, proto jsem stáhl téma paws_4_LE , ale s tou to taky nejde. Pak jsem stáhl i jiné témata, myslím že paws_4 a zase nic. No a teď, když jsem stáhl  téma S, už to jede jako kdysi… Tušil jsem, že někde dělám chybu…

Všem, kteří mi podávali rady a drželi palce, mocmoc děkuji

… a c:geo už jsem zase smazal …

Nojo, mapa bez tematu, to je jak keska bez logbooku :)

Mam tema paws_4 i paws_4 LE a obe funguji bez problemu. Mapu mam na externi SD karte a tema taky.

Padani pozoruji stale, ale dat to dohromady s tim, ze neni nactena mapa nebo body na ni, me nenapadlo. Halumo, diky za inspiraci, zkusim si toho vsimat. Pada mi celkem casto pri vyskoceni z aplikace. Nejsem si ted jisty jestli z jakehokoli stavu nebo jen z mapy. Spis bych rekl, ze je to i po zadani ci vypoctu noveho(F) WP a po zapsani logu.

Mam Huawei P9 Lite

Vcelku bez problemov. Mapa a DB na karte. Pad pozorujem vyhradne pri rychlom prechode medzi keskam alebo keska - mapa. Ked mam DB a mapy vo fone tak nepada.

Zkoušel jsem a zdá se ok a vzhledem k tomu, že jsem si naježil mobil co má gps a ne ošoupaný boty jak ten předtím tak se zdá, že konečně A:Draka budu moct používat... díky mapy zdá se chodí ok i ta nová verze ;)

U me na prvni pohled novy vykrelovaci engine OK. MotoG A5

Jen mi zam opravdu taky chybí to měřítko.

Na Nexus 6 mi to před chvílí spadlo, když jsem rychlým přepnutím přecházel z rastrové na vektorovou mapu. Nabídnuté hlášení jsem odeslal. Jinak zdá se dobré.

Oceňuju na novém engine, že se u rastrových map posun prstem chová normálně a očekávaně. V předchozím enginu se  mapa jakoby posunuje poloviční rychlostí ve srovnání s pohybem prstu.

V předchozích verzích se mi nepodařilo rozchodit a:drake s daty na kartě, takže jsem neustále bojoval s nedostatkem paměti. Teď v nové verzi to funguje bez problému. Moc děkuji za vánoční dárek.

Zatím prvni poznatky z terenu.

- V novém systému je ta červená čárka spojující cache s aktuální pozicí příliš tenká, skoro není v terénu vidět.

- mapa mi padá do výchozí obrazovky někdy 3x za sebou, ale pak naviguje naprosto bez problemu třeba 20 minut, nikdy to nevyvolalo odeslaní dat o pádu aplikace.

- někdy při posunu mapy zmizi všechny cache a nechtějí se znovu načíst, pomuže jen odzoomovaní a zazoomovaní.Děje se to naprosto náhodně a velmi málo kdy a tak jsem nevysledoval žadnou souvislost (jen ten posuv mapy je zatím souvislost) , mapy i databázi mám v interní paměti telefonu. U starého systému stačilo jen trochu posunout mapu a cache i waypointy se znovu načetly, tady to nezabralo.

No taky mi to v tom novém engine občas skřupne (offline vektory)...zkoušel jsem chvilku... zítra oprubuju víc.

Právě jsem se vrátil z geo - výletu. A mám čerstvou překvapivou zkušenost.

V čekajících lozích jsou seřazeny logy nalezených keší. Číslo udávající aktuální počet nalezených keší přitom postupně vzrůstá, tak jak by to mělo být. Ovšem po vyexportování konceptů jsem zjistil, že to číslo udávající počet nálezů je konstantní, místo aby postupně po jednom narůstalo, tak jak je to vidět v "čekajících lozích.

A právě se koukám, že se to stejně chovalo i včera, akorát jsem si toho nevšiml.

Tak nevím, zkoušel jsem to a při exportu do starého dobrého fieldnotes.txt i při přímém odeslání na web se mi to počítá správně. Jak máš nastavenou šablonu logu?

Šablonu jsem neměnil, používám stále stejnou.

Vypadá takto:

**#[N], [T] ([I]/[C])**

[L]

Zkusil jsem zpět přepnout na zobrazování "smajlíků" a nepomohlo to. Stále výpis vypadá nějak takto:

Smajlíky s tím nemají nic společného. Já to nejdřív pochopil jako denní počítadlo, ale teď už vidím, že celkové je špatně. Dík za upozornění, podívám se na to.

EDIT: Chyba nalezena a opravena, zavlekl jsem ji tam, když jsem ladil problémy z datem nálezu při přenosu do GeoGetu, čímž se mi podařilo rozbít tohle počítadlo.