a:Drake 6.00 - Bonifác

Ahoj, koukám že se mezi řádky někdo chytil toho mého problémku.

Používám pro odlovené keše možnost původní ikony obarvené na žluto, to mi vyhovuje daleko více než univerzální smajlík, protože se snáze domluvím s ostatními členy výpravy, kteří mají většinou odlovené jiné keše než já. A když řídím, tak potřebuju rychle a snadno odhadnout jestli ta ikona která na mne vyskočila je zajímavá (tedy neodlovená) nebo ne (tedy odlovená). Při řízení to nemohu studovat moc podrobně. A stávající žlutá se mi dost často plete s bílou, proto bych tu žlutou uvítal tmavší aby se od bílé více lišila.

1 Líbí se

Díky!
Nainstaloval jsem to jak na telefon s Andr. 16, tak i s Andr. 10.
A u toho staršího pozoruji jednu nepříjemnost.
Při navigování ke keši a zapnuté mapě, tak by se nahoře měla objevit černá lištička s názvem vybraného cíle a vzdálenost k němu.
Akorát že tato lištička nyní jen krátce problikne a pak zmizí. Takže při navigování na mapě nevidím vzdálenost k cíli.
U toho novějšího telefonu to nepozoruji.
Možná to souvisí s rozlišením.
Jo a když je vzdálenost k cíli zobrazena v km, tak se lišta zase ukáže. Zmizí jen když se přepne na metry.

Já bych si dovolil také report jedné otravnější chyby. Používám dva telefony (Samsung s Android 16/OneUI 8.5) a obrněný telefon s velkou baterií, kde je obstarožnější čistý Android 10. A právě na starším zařízení pozoruji posunutí modré lišty, viz obrázek, níže, kde zakrývá informace.
Co je ale zajímavé, jak jsem si nyní ověřil, je to závislé na pořadí stránek.
Mé oblíbené pořadí je Hlavní, Listing, Mapa, Waypointy, Logy, Můj log, Tagy, Galerie, Kompas. V takovém případě se modrý proužek do zákrytu posune od položek Waypointy a dále. Když jsem experimentálně při psaní tohoto příspěvku posunul Waypointy na druhé místo (tzn. mezi Hlavní a Listing), tak u Waypointů přestane modrý proužek informace zakrývat, ale zlobí u Hlavní a pak zase u Logů a dále.

1 Líbí se

Tak bych tady měl ještě tmavší žlutou

zluta2

1 Líbí se

to by mohlo byt dobre

Velmi dekuji, vyzkouseno, zdroj/cekani na fix se zobrazuje, delka stopy neni zaokrouhlena.

Ono jde take o to, ze pokud mas sever nahore a nenataci se ti mapa, tak je nesmysl mit sipku jinde nez uprostred obrazovky, protoze muzes jit kterymkoli smerem. Pak dava smysl videt na vsechny strany od sipky stejne.

podle toho co nasel Claude, tak Ludek nastavil default 100 kesi a vzdalenost 0. Je to konfigurovatelne ve filtru. Na prvni obrazovce dole je pocet max nactenych kesi a na tabu Poloha vzdalenost. 0 znamena okruh se nebere v potaz.

Mockrát díky

V produkci 61430. zkuste. Claude se snazil opravit a odladit skrz emulator pro A10. Tam je trosku rozdil jak Android do A15 a starsiho resil EdgeToEdge a jak to resi v novem. takze uvidime.

zaroven opravene nejake exception reportovane v Android vitals a upravena barva ikony. Claude si to udelal sam bo obrazek pry nebyl identickych rozmeru :smiley:

1 Líbí se

Umí to i zakrýt údaj o vzdálenosti ke keši, takže jeden se musí přesouvat na kartu Compass, aby se podíval.

EDIT: už se nemusím přesouvat na Compass, protože aktuální verze 61430 to opravila.

Lnavrat: díky moc! :slightly_smiling_face:

1 Líbí se

Ahoj především díky za spoustu oprav a publikaci nejnovější verze, paráda. Přece jenom bych popostrčil své dva problémy, které nějak zapadly a připadají mi výrazně důležitější, než nějaké barvičky, ikonky apod.

1. Online mapy (google, OSM-mapnik a zřejmě všechny).
    Původně jsem si myslel, že vše funguje, kachle se stahují podle posunu na mapě, zvětšuje i zmenšuje se měřítko a vše vypadá zalité růžovým světlem. Bohužel je to tak, že to funguje prvních několik až několik desítek minut, poté dojde k drastickému zpomalení nejenom adraku, ale celého systému android, v adraku se občas bez zásahu vypne panel s mapou a zůstane jen základní obrazovka, která reaguje pomalu. Jediná pomoc je vynucení ukončení adraku, příp vymazání mezipaměti, pak se vše zase rozběhne a tak pořád dokola. Pokud si matně vzpomínám, adrake si stažené kachle uloží do SQL databáze a následně je používá, aby nemusel na internet, podle čeho se ale rozhoduje, jestli použije databázi nebo internet netuším. Tam by něco mohlo být, když se to chová tak uživatelsky náhodně. Pawsova mapsforge mapa funguje bez problémů i při mnohahodinové navigaci.

2. „Zhasínání“ ikonek keší na mapách (přiložené obrázky).
    Velmi nepříjemné, trvá to spousty let, Luděk to vyřešil tenkrát nouzově zavedením dlouhého stisku tlač. keše pro obnovení. Když se mi zobrazí mapa s kešemi (nejčastější použití adraku vůbec), nemám vůbec jistotu, že to, co je přede mnou, odpovídá skutečnosti. Běžně se stává, že některé keše nebo waypointy na mapě nejsou a musím dlouze stisknout tlačítko s keší a vynutit znovu načtení. A ani po této operaci to není jisté, občas musím stisknout ještě jednou a stav se konečně narovná. Občas je to mizení i vidět, mapa se zobrazí včetně všech keší asi na 1/2 vteřiny a pak většina ikonek zhasne a zůstanou tam nějaké 2 - 3. Souvislosti mi nedochází.

Rád pošlu k obojímu jakékoliv podklady, jenom nevím jaké.
Díky.

Android 16, XIAOMI HyperOS 3.0.2.0., Xiaomi REDMI Note 15 Pro+ 5G

Ahoj,

je fakt, ze online mapy jsem nikdy nepouzival, resp. maximalne na chvilku pustil a primarne pouzivam offline mapy. Nicmene Claude zaukolovany a hleda pricinu teda tusi.

Co se tyce ikonek tak tam vzdy jsem pozoroval nejake zahadne chovani. Opet Claude na tom pracuje a hleda a tusi.

Co se tyce kdy bude opraveno netusim. Bud bychom to s Claudem museli stihnout jeste dnes v noci a zitra najit cas na publish nebo az tak koncem mesice.

61434 dev debug u me na webu. jestli mas moznost zkusit. otestuj. Neco jsme zkusili. testoval/zkousim to na google normal online mape. oprava a cache co claude navrhl asi fungovala pri sever nahore, ale pri otaceji mape to bylo horsi, takze udelal nejake memory fixy a zvednul download na 4 thready. Na S25 A16 mi to prislo na domaci wifi ok. kratkodobe, uvidim co to nechat chvilku jen tak

nacitani kes udajne fixnul taky, tam by nejaky historicky bug mozna posileny mym refaktoringem, kdy se sahalo zaroven do stejne mutable kolekce a tim se to rozbijelo.

update, tak to nezabralo, nasimuloval jsem to a bude to spis s tou mapou horsi:( Takze asi az na konci mesice

OK, žádný problém, hlavně když to nezapadne. Novou Debug verzi taky vyzkouším, mám je pořád obě.

Díky, Petr.

JJ uz asi tusi co presne to asi je:(

Bug A je pořád NEOPRAVENÝ a je to velký nativní leak

Z dumpsys meminfo na S25 (v61435): online mapa při aktivním používání leakuje ~300 MB/s nativní paměti → za ~40 s panování naroste na 6+ GB → Low Memory Killer zabije desítky procesů i mapovou aktivitu a:Drake → „restart" + zpomalení celého Androidu.

1 Líbí se

tak snad 61440 uz je ok. zkuste. zatim na webu. ale mam ji v internim testovani. takze budu schopen pripadne posunout na otevrene a release.

1 Líbí se

Ahoj, tak mám za sebou megáč s novou distribuční verzí.

S těma žlutýma ikonama jsme to trochu přehnali - to co tady na počítači vypadá dobře je pak ve skutečnosti hrozné. Tak bych navrhoval něco mezi původní a tuhle hnědou, snad to pak bude ok.

Díky

Já bych měl prosbu, jestli by nešlo nějak zmenšit okno ve kterém se zobrazuje html kód, neboť teď je to přes celou plochu displeje a začátek html kódu je schovaný za modrým pruhem s textem a:Drake, a dolní konec je za částečně průhledným pruhem s ovládacími prvky, které nejsou skoro vidět.

to bych rekl je dalsi z kategorie bugu na tema edge to edge styly. Holt tak nejak jsem vsude se snazil dat fit to system view a jak se ukazalo podle verze androidu se to liší a chova se to jinak.