Absolutní hardcore

Geocaching bez GPS je už dnes prodiskutovaný dost. Ale zkušení borci geocachingu by mohli zkusit ještě něco extrémnějšího: geocaching bez internetu a mobilu :slight_smile: Určitě se vám už stalo, že jste dokázali najít cache bez vytahování GPS i map se zakreslenou polohou - třeba díky geodálnicím. Co takhle zkusit najít nějakou cache v terénu bez listingu a znalosti jejích souřadnic? Prostě přijít/přijet na nějaké významné a zajímavé místo (cache už jsou dnes skoro všude) a zamyslet se, kam mohl někdo schovat kešku…

takovyhle HC teda ne, ale uz se mi stalo, ze jsem odlovil par (slovy dve) kesek bez GPS, bez listingu, bez hintu - jenom jsem si je z hlavy pamatoval podle map… ale to bylo fakt vyjimecne :slight_smile:

no ale vlastne znam jednoho takoveho cernokneznika, ci spis "samanistu", o kterem se traduje, ze to tak dela bezne ;-D

Tohle se mi podařilo v případě jedné městské mikro, prostě jsem na ni šla s vědomím, že tam někde je keška. Poslední dobou si už mapy skoro ani netisknu, jen si opíšu hint, je-li nějaký a až na místě si vybavuju jak to na té mapě bylo. Ale když je tam podle mapy méně orientačních bodů, tak si ji beru. U mnoha kešek schovaných v lese jsem si vystačila jenom s hintem a v pár případech s tou geodálnicí.

Ještě že jsem si tehdy pročetl logy ostatních: http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=27b0f8d5-0fa5-4e91-a8fa-5e14e9422585

DNF - Divadlo na fidlovačce je takové vhodné k tomuto typu odlovu. Koukla jsem na mapu a jela najisto i bez mapy a bez hintu. :slight_smile:
Edit: Pražská Potrubní pošta je to samé.

No nevím nevím. Já hledám bez GPSky, pouze se snímkem letecké či turistické mapy v PDA a často bez hintu či nějaké důkladné přípravy. Mám i nějaká NonGPS FTFka. V terénu (hlavně neznámém) je to někdy docela síla a je to fakt HC zábava. Pokud letecký snímek ukazuje do místa bez nějakých orientačních bodů, tak je to docela sázka do loterie a klidně dám DNF. Hledání bez GPS mě nutí se pořádně rozhlížet a hledat nějaké orientační body místo čumění kam ukazuje šipka.
Našel jsem jednu cache bez listingu, mapy a nápovědy pouze podle stručného popisu místa, ale nezapsal jsem si Found It. Byla to tuším nějaká multina či mysterka v Českém Krumlově a byl jsem pouze upzorněn, že někde cestou je místo s úkrytem. Když jsem šel kolem, všiml jsem si podezřelého místa a ona tam pixla opravdu byla.

Zajímavé, nám se podařil téměř dokonalý husarský kousek. Byli jsme na dovolené a byla publikovaná nová mysterka českolipského mysterykinga Hlavaticeho [cache]GC14MWK[/cache]. Podle nějakých indicií jsme určili lokalitu (nyní už víme, že úplně blbě) a jali se to odlovit hrubou silou jako FTF. Prolezli jsme námi určené místo docela slušně, ale nic jsme nenašli. Zklamaně jsme to vzdali. No a teď (dlouhé zimní večery) jsme doluštili další tamní "zajímavost" [cache]GC12DP7[/cache] a s potěšením zjišťujeme, že jsme na místě této stáli (±2m) a hledali tam něco jiného. Docela jsme se pobavili při představě, jak vytahujeme kešku, kterou jsme vlastně vůbec nehledali :D.

2hradni: Neco podobneho jsem zazil v Ostrave :o) Blbe jsem si opsal jednu souradnici z mysterky a malem jsem nasel jednu parkovou multinu…:o) Taky jsem od ni byl kousicek a kdyby neprselo tak jsem ji krouhnul urcite, asi bych se hodne divil…:o)

Já dycky všem říkám, "sleduj stopy". Takže to pak dost často dopadá, že než složitě zapnu GPSku a PDAčko, tak dojdu podle map na správný místo a podle stop (prošlapaný, osahaný zábradlí, olezlej strom :smiley: ) zkusím nejjasnější místa.

ale k tématu to není, to je až moc :smiley:

Tak presne takhle jsem nasel "nemeckou" cache na Luzi. Pri hledani CHODCE bez souradnic, jen podle fotky parezu, jsem vyjel i na Luz a tam koukal, kam by se co dalo schovat, a pri tom nasel nemeclou "Ein lauschiges Plätzchen". Vubec jsem netusil, ze tam nejaka cache je. :stuck_out_tongue: Tak jsem se tam aspon s kolem nedrasal nadarmo… :wink:

Poslednich par tydnu jsem permanentne na mobilu, na internetu, se zapnutou GPS a krabicky pritom sebetryznive mijim. Je to sice hardcore, ale rozhodne zadna zabava :expressionless: Uz abych to mohl delat obracene…

V Dublinu jsem loni bez GPS a bez listingu takhle nasel ctyri ze sesti zbyvajicich mostovych magnetek pote, co mi dosly baterky, byly 4 hodiny rano a do hotelu daleko. Zapinat pristroj tam stejne nemelo smysl, protoze cache byly vzdycky bez hintu a zamerene nekolik metru do vody.

Když pominu mudly, kteří najdou primitivně ukrytou nebo nedbale zamaskovanou krabičku po zalogování, mohu se "hrdě" přihlásit. V Praze 6 jsem takto našel jednu nejmenovanou po cestě domů, když mě výpočet navedl asi 300 m vedle a já, jak je to už u kačerů zvykem, čuměl po cestě po možných úkrytech (jako notorický houbař v lese) bez úmyslu ji dohledat "brutal force". A podruhé s Čejdou jsme v Jindřichově Hradci odcházeli s kyselými ksichty z multiny (už nevím jak se jmenovala) a asi po třech stech metrech náhle Čejda odbočil a z typického úkrytu vtáhl onu neúspěšně hledanou finálku.

Nebyla to náhodou tahle? [cache]GCKT4V[/cache] Jednotlivé stage jsem hledal bez GPSky, ale na finále už nedošlo.

Jo, jasně.

Ja jen podle logu a hintu predvcerejskem nasel tuhle GC117B9 http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=b5b22238-4add-4886-8994-04a94dfa3c56

Tak přesně jak piše Vianney,

tak se nám téměř podařilo najít [cache]GCZN0W[/cache]. Byli jsme na cyklovýletě na Karlíku, když jsme dorazili na místo, tak najednou koukám co žena dělá, nazvedává kameny a kouká pod dně, říkám co to děláš? Ona: tady je takové hezké místo, tak jestli tu není keška. Tak jsem se zamyslel, že má vlastně pravdu, po odeslání souřadnic přes Handy Geocaching jsme zjistili, že skrýš je ve vzdálenosti 0,01 km. Nakonec to byly jen 3 metry.:slight_smile: Tak téměř to vyšlo bez GPS.:smiley:

Hned jak jsem si přečet toto téma, tak jsem si vzpomněl na FTF log této cache GCN2NW Draci doupe / Dragon's den (Traditional Cache) in Hlavní město Praha, Czechia created by Dobesch adopted Pitr & Bubla13

Já zas na to, jak šel jarry na [cache]GCZT10[/cache] pár dní po zveřejnění počkat, až ji půjde někdo hledat a tím mu jí ukáže… :smiley:

velice rád vzpomínám na odlovení společného FTF s jedním kačerem se kterým jsem se seznámil na odlovu jedné kešky poblíž kolejí. Jelikož nás to navedlo na kopec do malin z čehož jsme usoudili že tady určitě nebudou, tak jsme jeli k nejbližším kolejím a tam hledali. Bez nápovědy a bez souřadnic. Hledali jsme společně asi dvě hodiny. Nakonec podlehla a FTF bylo na světě. Docela vypečené. :slight_smile:

Neco podobneho se mi kdysi povedlo na Metru A - STF beze vseho, bez GPS, jen podle jedne ‘nadite’ napovedy od Dorkiho :stuck_out_tongue: