Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zdali je možno adoptovat ztracený TB (skrz trackovací číslo), jak je to z morálního hlediska atd, popř nějaké "hřbitovy". Možná melu hlouposti, jsem nemocný, ležím, nudím se a proto vymýšlím hlouposti.
Pokud je to už někde popsáno, tak se omlouvám, ale tady na fóru jsem nic nenašel.
Vašek Valíček
Adoptovat ? To ho jako chceš ukrást jeho majiteli ? Anebo ses dohodnul s majitelem že ti ho prodá/daruje ?
Dohodnout se, že by mi poskytl TRACKOVATELNÉ číslo (za úplatu) od TB který byl ukraden, a já bych si vytvořil TB doma..
To jako recyklace ? A co se starou historií ?
Koukám do náhodně vybraného obchodu - a trackovatelný přívěsek stojí 125 korun. To se ti zná moc abys vymýšlel ptákoviny ?
Nezdá se mi to moc, já se jen ptám jestli by to nešlo, jaký k tomu má postoj GriundSpeak a komunika kačerů
Nepřijde mi to jako špatná otázka, nevím proč tady vždycky někdo hned na začátku kritizuje.
Nevím jestli jde TB adoptovat, ale spíš bych řekl, že ne. Ale pokud se s ním dohodneš a dá ti to trackovací číslo, tak jej vyrobit vlastně můžeš a TB může běhat po světě, jen nebude oficiálně tvůj, nebudeš moct měnit listing (jen původní majitel), nebudou ti chodit maily o jeho cestách, ale podívat se na něj vlastně můžeš kdykoli. Nijak nemorální mi to nepřijde, záleží jak to potom vyrobíš, jak to bude vypadat, podle toho se to bude líbit a bude radost ten TB přesouvat.
Jsem našel tady na fórku toto, geocaching.com/adopt. Takže teď zbývá najít dobrovolného dárce TB