Adoptace

Jak prosim “adoptuju” TB nebo Cache, dík

Co myslis slovem adoptuju?

Z jednoho nicku přenéstvlastnictví kešky na můj druhej novej nick

Podle navodu reviewera mas navstivit Geocaching > Adopt a Listing a vyplnit pozadovane udaje

Předpokládám, že máš vyhlídnutou cache, kterou bys chtěl adoptovat. V tom případě kontaktuj jejího ownera, který zařídí vše potřebném, tzn. na stránce, kterou zmiňoval Jarry zadá tvůj nick - ty pouze dostaneš email a po jeho odsouhlasení je cache “tvoje”.

Blbý je, když owner adopci (nikoliv adoptaci :-P) odmítá. Stalo se mi to za poslední rok ve dvou případech u dvou kešek z blízkosti mého bydliště a dvou různých ownerů. Vždy tvrdili, že mají v úmyslu cache opravit a provozovat dál. Nakonec to dopadlo tak, že jedna z nich je už dnes archivovaná, u té druhé už jsem nevydržel a cache obnovil za autora dřív, než by dopadla stejně.

Tak to je blbý. Já naopak hledám lidi, kteří by některé moje adoptovali (viz www.klicnik.org), zatím jsem takhle mohl předat jednu cache the.weasel.

Ale pokud je keška archivovaná, tak asi nic nebrání tomu udělat ji v nové verzi, nebo mi něco uniklo?

Uniklo :slight_smile:

Chtěl jsem upřednostnit tradici, historii a věhlas povedené, nebo známé cache před vytvořením nové. Obzvlášť když šlo o dobrý nápad. Nešlo mi o to vlastnit svoji cache se shodným tématem na stejném místě, která ale postrádá přímou návaznost. Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš :wink:

Cache, jejichž listingy existují dlouhou dobu mám prostě nějak rád a vždy trpím, když po pár letech zanikají na nezájem ownera. Mám k takovýmto historickým, nebo dobře vymyšleným keškám vztah jako ke kulturním památkám, které je lépe udržovat a rekonstruovat, než plně nahrazovat

A v druhé řadě nyní mám období, kdy nezakládám, páč nemám na to čas. Po naivním pokusu udělat jen tematickou cache bez zajímavého místa (Scoubidou cache, Jewsimof) už vím, že tudy cesta nevede, cacher si vždy žádá “perfektní místo, výhled, nebo zážitek” ;-). Zatím mi čas na vyhledání zajímavého místa chybí. Ale se zakládáním jsem ještě určitě neskončil :wink:

Z hlediska historické paměti keše máš samozřejmě pravdu.

Tady by ale pomohlo jedině jednání s vlastníkem i reviewerem a dohoda, že keše budou, před vynucenou archivací, nabídnuty k adopci.

Pokud i toto vlastník odmítne, tak keši není pomoci, ať je jaká je :frowning:
Mám tady taky dvě takto zrušené keše a “Dark underground” je opravdu nenahraditelná a, bohužel, archivovaná :frowning:

Já jsem si akorát změnil nick, takže já jsem vlastník keše, ale hodim si to na ten druhej nick:-)

Myslel jsem, že archivovanou keš může reviewer odarchivovat, takže u při adopci keše o kterou autor nejeví zájem (narozdíl od situace kdy autor z nějakého důvodu záměrně archivuje) by neměl nebyl tak velký rozdíl jestli už byla archivovaná nebo ne.

udělejte to jako já- stačí cache ,které je vám líto obnovit a napsat email reviewerovi a poprosit o obnovení,změnu nápovědy souřadnic ,obtížnosti (nebo vytvořit identickou kopii původní)
Sice jí pak nebudeš mít ve statistice,ale to ti přece nebrání se o ní vzorně starat místo původního majitele.
PS: Po té co jsem tuto cache obnovil,tak jeden z hledačů dokonce našel původní verzi!!!
A to přesto že jsem to před ukrytím nové cache zkusil i když původní majitel napsal,že cache je vykradená.
Protože se mi nové umístnění líbí víc ,přece jen jsem ho vymyslej já :-)tak jsem věci na výměnu přidal do nové cache a výsledek- spoustu nových spokojených logů.:slight_smile:

Zkusím po této vaší debatě napsat reviewerovi jestli jí můžu adoptovat,ať víme všichni na čem jsme.
Výsledek napíšu zveřejním v tomto vláknu.