Když už jsem v tom fóru, chtěl bych upozornit na naprosto dokonalý SW od Daniela Fetta. Funguje na Linuxu a na Nokii N900 s Maemo. Hledal jsem ho pakrát na zdejším fóru a jakoby ho nikdo nepoužíval.
Je opensource, dnes jsem natáhl poslední verzi a rozplynul jsem se tak, že jsem poprvý v životě musel poslat donaci.
Vypada zajimave. Bylo by asi vhodne pojmenovat to vlakno spis "AGTL - Advanced Geocaching Tool for Linux and MAEMO", aby to bylo trosku googlitelne/hledatelne.
Ona vůbec N900 není moc rozšířená, i kryž ta platforma se mi celkem líbí.
Měl jsem ji týden půjčenou na testování když to byla ještě horká novinka a už tehdy tam byl moc pěkný prográmek pro geocaching. Tenhle vypadý ještě o něco lépe. Škoda že něco podobného není i pro WM
Máš recht, GPXView byl první. Byl ale dle mýho soudu napsaný nešťastně, závislý na GeoToad, který tahal velký množství dat najednou z GC.com. Tohle je úplně jiná liga. N900 díky tomu jde fakt slušně pro lov použít. Umí Fieldnotes, Off-line prohlížení map i keší, který si už jednou stáhnul, prostě fajnovka.
Přikládám e-mail od Daniela - autora z dnešního rána. Vypadá, že to myslí vážně…
Thanks for your donation! Of course, I plan to improve AGTL further with the coming releases. For the short term, I have already integrated portrait mode, a lot of usability improvements (such as better waypoint handling), fixing of a few long standing bugs, HTML cache description view (so you can see the original formatting of the cache description), and a lot of clean up work in the code. This will enable me to take on more time consuming features.
I already considered a whereigo feature, but the file format is not open sourced yet. Thus, re-implementing a parser for those cartridge-files is a lot of work, but there are already people in the open source community working on it. So to avoid double work, I will wait a bit and see what they can do and adapt it for AGTL one time in the future.
AHoj, já to taky používám. Nemám Maemo, ale Freerunner. Jinak AGTL běží teoreticky na všem, na čem běží Python. Na notebooku se Slackware úplně v poho, na FreeRunneru taky.
Tak nam AGTL nejak zacalo zlobit…Po aktualizaci stranek gc.com nejde stahovat nove kese coz je docela naprd pro nekoho kdo pouziva jako zakladni nastroj pro planovani a odlov FTFek pristroj s prostredim Maemo…
Pěkné to je. Na notebooku mě to jede krásně. Aktuální využití na desktopu nevidím, ale nacpat něco takového do telefonu, nestěžovall bych si Aktuálně bych dal království za funkční field notes na mém Pre (také linux, ale převlečený za něco úplně jiného).
Máš pravdu, Field notes jsou příjemný. Škodaže k nim nejde ještě přihodit foto, ale to už bych chtěl moc. Taky by se někdo na Linuxu, ev. na maemu mohl zamyslet nad live geocachingem, místo vyvíjení Cache me (slabá konkurence AGTL). Lovte blaženě.