ahoj je Geko 201 dobré na geocaching??

ahoj je Geko 201 dobré na geocaching?? dekuji za odpovedi..:slight_smile:

Jde o to, co od toho čekáš. Obecně ti ale lidi odpoví..NE :slight_smile:

moc toho od nej necekam jsem zacatecnik…:slight_smile:

a da se snim aspon naka ta keska najit??

To ano. Ale nepocitej s zadnyma mapama nebo tak neco. Proste sipka a hura za 5 km timhle smerem je cache.

jj tak to snim budu spokojenej..:slight_smile:

nejen žádné mapy ale ani žádný signál mezi paneláky ani v lese 2x AAA jsou dost slabé a většinou ti dojdou baterky v tu nejnevhodnější dobu.Místo tohoto přístroje bych volil za 1700peněz etrex H

Jednoznačně, ber v téhle kategorii eTrex H (tzv. žluťáka). Je to naprostý buldouzr ohledně signálu… dodneška ho používám při doměřování souřadnic nové keše a subjektivně je na signál spolehlivější jak Oregony (no flame… please. Subjektivně, a máme teď Oregon 550 a Dakotu 20, k tomu rezervní to Háčko).

S geko jsem nasel prvnich zhruba 200 kesi. Takze kesovat se da. A baterky si vezmi
rezervni, ani signal neni tak hrozny.

s gekem se kesovat da - my jsme s nim zacinali. rozhodne to neni tak tragicky, jak tady nekteri pisou. signal se urcite mezi panelaky neztracel, baterky cely den rozhodne vydrzely. se signalem je to spatny az v hustem lese, musi se vyhledavat aspon trochu vyhled na oblohu. tam uz je vhodnejsi ten vyse zmineny etrax H. vzhledem k absenci map je potreba trochu vetsi priprava a planovani nad papirovou mapou - ale to prave nekoho zaroven bavi.

jinak on je dneska kazdy zhyckany barevnym displejem s uzasnou mapou, skvelym signalem a listingy k tomu, takze z toho geka se jim uz dopredu dela soufl :). ale kesovat se s tim v poho da.

Kamarad (relativne neaktivni kacer, par desitek nalezu za posledni dva roky) s tim lovi. A nestezuje si.

já s 201 odlovil 70kešek

Jsem s ním převážně spokojen.
Přednosti:

• Po chvíli se většinou ustálí na průměrné poloze, zatímco například Legend ve srovnání s ním víc courá kolem sem a tam o několik sáhů.
  • Díky malým rozměrům lze pohodlně stále nosit s sebou v kapse.
    Nevýhody:
  • Má jen šestimístné názvy, zatímco dnes už jsou keše sedmiznakové; nicméně při nahrávání například pomocí EasyGPS není u názvů keší odříznut poslední znak, ale je vynechán druhý znak, takže k duplicitě nedojde (ovšem problém by stejně mohl nastat u dodatkových bodů).
  • Změřená poloha není na téže stránce jako rozložení přijímaných družic, takže není vidět, jak je okamžitá poloha spolehlivá.

di radši do etrexa H

jednoznačně.