Ahoj, možná autory keší bude zajímat, že v Lidlu mají akci na laminovací stroj, česky laminovačka. Mají ji za 699,-Kč v černé a bílé a záruka je 3 roky. K tomu lze za 100Kč zakoupit 50 folií A4, tl. 80mikronů. Už ji mám doma, a už na ní pracuju.
Jo, tuhle jsem jakoby náhodou šel pro sešitek do papírnictví a ptal se, jestli vedou laminovačky a za kolik. Tak nejlevnější stojí 2000Kč. Tak třeba se to někomu bude hodit. V Plusu by ji měli mít od 10.8. za asi 449,- nebo 499,-, ale to už mi přijde hodně podezřele levné..
edit: možná někdo neví, co je laminování-je to potažení papíru folií, stejně jako máte zalitou občanku. Papír je tak vodotěsně uzavřen.
Jo taky jsem se ptal v reklamce jak je to s vytvářením podobných záležitostí pro základní výbavu kešky (popisky krabičky, pravidla, …). Laminování se jeví v určitém případě jako nejschůdnější i co do trvanlivosti a ceny.
Ahoj,
na cybex.cz seženete nejlevnější laminovačku za 841 kč vč. dph, takže to je taky dobrá cena. Nechat si laminovat v reklamkách a copy centrech není špatný. My to tak dělali. Ale taky to není nejlevnější. Záleží jak často a co laminujete že
Nicméně do kešek je to výborná věc!
Tak jsem zakoupil tu z Lidla, ale jsem zatím u čtení návodu. V Plusu jí mají až od 10.8. a připadala mi podle obrázku nějak fórovější.Z Lidlu je v ceně několik fólií a za 100 tam mají další.
Dnes zakoupena laminovacka u Lidla, trochu me prekvapilo, ze ma stejnou znacku Lervia jako to nejlevnejsi mydlo, co tam prodavaji :), ale prvni pokus uspesny, uz mam zalaminovanou kilometraz Berounky, diky za tip!
Ano, Lervia. Už máme Lervia stojanový větrák, skartovačku, laminovačku a kroužkovazač..
Jinak co se manuálu týče, jak tu někdo psal, že ho pročítá, tak třeba manuál ke kroužkovazači připomíná starý dikobraz, taky je s tím kopec srandy. Někdo dělal překlad přes automatický překlad..
Tak jsem taky koupil laminovacku v plusu a jal se testovat. Nutno rict, ze funguje dobre. V praci mame drazsi laminovacku a tahl nabiha podstatne rychleji a funguje uplne stejne. Dokonce ma i tlacitko na otevreni valcu v pripade, ze se vam to tam zasekne a valcuje i za studena, coz nevim k cemu pouzit, ale nejake vyzehleni neceho zmuchlaneho by s tim asi slo provest. Na letaku je ze funguje na folie 80-125 mikronu, ale v manualu je jen 80-100 mikronu. Nicmene, strcil sem tam nejakou extra tlustou folii, ktera nevim kolik ma, ale urcite vic nez 100 a prolezlo to uplne v pohode. Navic jsem zkusil s trochou obav jeste experiment, folii jsem roztrhnul a poslal sem ji tam se samolepicim papirem jenom z jedne strany. Sice se to trosku zakroutilo a musel sem to dat pod zatez srovnat, ale funguje to taky. Vysledkem je samolepka s horni laminaci, takze na krabicku uplne idealni ;o) Takze za ty prachy docela dobry kup.
potištěný samolepící papír se zalaminuje, jako by si laminoval normálně. Na řezačce, nebo nůžkama se potom zařízne tak, aby tam nebyla ta průhledná asi 2mm hrana z folie, ale aby to končilo papírem. Pak sundáš spodní lamino i s krycí folií té samolepky, takže ti zbyde lamino, pod tím potištěná vrstva samolepícího papíru a zespodu to normálně nalepíš. Velká nevýhoda je v tom, že se může lamino odlupovat, to zaprvé a zadruhé že už to není vodotěsné, takže papír bude sát vodu, což v případě potisku inkoustovou tiskárnu může být fatální.
zalaminuješ normální potištěný papír a ten přilepíš oboustranou páskou. Předpoklad je samozřejmě odmastit jak folii, tak pikslu. Výsledek je stoprocentní. Dobré je dát pásku po obvodu a pak doprostřed. Pokud bys ji nedal po obvodu, dostával by se pod to postupně bordel, který by narušoval lep na pásce.