Aktivace vodafonemailu + gcm.cz

Dobrý den, úspěšně jsem si nastavil vodafone mail (adresa [email protected]), ale napříč tomu se mi jakýkoli email, který pošlu ze svého mailu vrací jako nedoručitelný z důvodu neexistující domény. Mohl by mi někdo, kdo s tím má zkušenosti, poradit, jak nakonfigurovat tento mail a skloubit to s nastavením gcm.cz? Předem velice díky za odpověď

podporuje vubec vodafone tecku pred zavinacem? zkus si mail zmenit jen na [email protected] a mozna se to rozjede…

Dobře, zkouším změnit. Někdo nějakej jinej tip? Mimochodem vážně to funguje tak, že z Gmailu odešlu na [email protected] email a přijde mě to na mobil?

A nastavujes si to doufam v Samoobsluze Vodafone.

No tak jistě :smiley: Kde jinde bych si to asi nastavoval?

ano funguje to tak nemam gcm ale z gmailu mi normalne emaily na mobilni email od vodafonu chodi.

Popina: no radeji se zeptam, protoze by ses mozna divil, co jsou lidi schopni delat (nebo nedelat). Pokud to nastavis na strane Vodafone, tak by ti to melo standardne fungovat. Pokud ne, tak se obrat na infolinku.

V samoobsluze si zaregistruješ svůj vodafone mail, který by měl být aktivní během pár minut. Následně si nastavíš přeposílání zpráv z mailu na [email protected] a měly by začít ihned chodit zprávy. Pokud je to ale například gmail, vyžaduje ověření adresy, takže gmail sám zašle na vodafone mail s číslem, které je třeba zadat do formuláře gmailu. Obával jsem se, že se do schránky vodafonu nedostanu, ale číslo mi přišlo ve zprávě, kterou jsem dostal na mobil.

Dostat se přímo do vodafonmailu je prakticky nemožné. Já to řešil s operátorem, který mi to hledal 10 min někde tam u nich a pak mi řekl, že vlastně ani neví, jak se tam dostat.

Snad je to srozumitelné.

No tak já se teď snažím změnit vodafone mail z geo.popina na geopopina, přesně, jak to poradil puczmeloun. Aktivae proběhla do cca 5 minut, změna emailu jim trvá už něco kolem 12 hodin. Když rozkliknu samoobsluhu, píše to Probíhá změna. Tak uvidíme…

Presne tohle jsem resil asi pred tejdnem a uplne v pohode. Jedinej problem byl ze u vodafonu trvalo nekolik hodin nez se to udelalo, dlouho mi tam svitilo to "probiha zmena" jak pises. Ale jakmile se to v samoobsluze jevilo jako aktivni, sel tam poslat mail a SMS dorazila. Cili v zasade postupujes spravne

Zdravím, s tečkama by neměl být problém. mam email v podobě: Jmeno.Příjmení@vodafonemail.cz
Jde mi to i s tečkou :slight_smile:

no tak mě to nejede… [email protected] nejde aktivovat a to i přesto, že je aktivní. Nelze odeslat email na tento mail z netu, vrátí se jako nedoručený…

Jsem ti tam zkousel poslat mail a vratilo se mi to taky. Tvari se to jako ze uzivatel toho jmena neexistuje, vrati to server vodafonu.

Neni k tomu potreba splnit jeste nejakou dalsi podminku, treba mit nejeky konkretni tarif nebo tak neco? Nebo internetovej tarif, treba je to sluzba k nemu. Me to funguje s minimalnim tarifem, mam jen asi 120 na mesic + 170 za internet. Mas zaplacenej ten internet?

Proč bych měl mít zaplacenej internet? Je to přece zdarma…

Internet s tim nema nic spolecneho. Nicmene nejak nechapu, proc proste nezavolas na infolinku, treba tam maji nejakou botu v systemu a proto ti to neproslo.

Teďka jsem tam volal, nikdo tam není…

No to ja nevim, ja se jen ptam. Znas ty jejich figle. Casto je neco zadarmo, ale jen kdyz…

Tak jeslis neco neprehlidnul. Ja jen hlasim konfiguraci ve ktery to funguje me. Vypada to ze to je zadarmo, ale zase trochu smrdi ze je to v sekci datove sluzby (viz http://www.vodafone.cz/osobni/sluzby_nastaveni/email_fax/sms_email/) a ze u internetovyho tarifu mas ze ho vyuzijes na maily. Jestli ale tim myslej jen opravdovej mail, nebo i tenhle pseudomail pres SMS neni zrejmy.

Prisla ti ta potvrzovaci SMS o ktery tam pisou? Tu totiz posila ten samej server, maily pak chodej taky z cisla 2255.

Přišlo mě: Dobrý den, na vaši žádost jsme aktivovali SMS email.

Tak to uz fakt nevim. Ber to jako hackerskou mysterku s D4 - D5. Vzhledem k vysoke obtiznosti owner poskytuje i napovedu na hotline, ale jak je videt ani k ty se neni jednoduche dostat. Kdysi jsem s nima neco resil po mailu, ale obratka byla dost dlouha a stejne mi poradili kulovy. Ale s jednim pruserem jsem kdysi vlezl do nektery z tech jejich prodejen a tam to kupodivu zafungovalo, chlap byl v pohode a na miste jsme to dali do kupy.

Takže, abych aktualizoval situaci. Volal jsem na infolinku. Tam jsem se po hodině přehazování znovu dozvěděl, že mi chodí pouze notifikace, že jsem dostal email a nikoli celé emaily. Přečetl jsem jim přímo z jejich stránek: Při příjímání e-mailových zpráv na mobil se vám zobrazí jenom prvních 320 znaků, takže jestli vám kamarád pošle delší text, uvidíte jenom začátek. Maximálně můžete přijmout 100 e-mailových zpráv denně. Bohužel jsem stále slyšel to stejné, tak jsem byl nucen ustoupit a zítra jdu na prodejnu, kde se to doufám celé vyřeší :smiley: