Aktivování nového TB

Chtěl jsem zjistit, jak se zakládá nový TB, ale nikde jsem nenašel, jak získám kód, kdo vyrábí "psí známku", kolik stojí atd. Našla by se nějaká dobrá duše, který by mi to ozřejmila? Díky.

TB se nezakladaji, ty se kupuji v geocachingovych obchodech. TB stoji okolo 120 Kc.

Domaci vyroba je velmi omezena, protoze minimalni pocet trackovacich cisel, ktera se daji koupit je 50 (za 75$) a jsou tam i dalsi podminky. Jedinou alternativou je sehnat nekoho, kdo ti proda pres adopci svuj ztraceny TB/GC a cislo recyklovat vyrazenim na novy predmet.

Strejda Google trošku napoví
http://www.google.cz/#hl=cs&sugexp=kjrmc&cp=9&gs_id=1h&xhr=t&q=travel+bug&pf=p&sclient=psy-ab&site=&source=hp&pbx=1&oq=travel+bu&aq=0&aqi=g2g-s1g1&aql=f&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=6603a6458ceb2e98&biw=1280&bih=846

Jeste se da koukat sem do FRCu, obcas tu nekdo nejaky TB, TL nebo dalsi trackable nabizi… ja jsem svy skvely FlyingPig poridil za sest petek od Daina… :wink:
A propo… pak jsem si nechal vyriznout samolepku 20x25 a uz se hezky vozi na aute … :wink:

Takže když koupím TB, dostanu psí známku s číslem, který akorát zaregistruju na www.gc.com, pokud jsem to dobře pochopil. Díky.

Kdyz koupis TB, tak dostanes psi znamku a k tomu duplikat se stejnym cislem. Nasledne si ho musis na gc.com aktivovat…

ka.ri: chápeš to správně. Prostě si jedny kup a když nebudeš vědět co dál, tak zkus geowiki nebo prohledat forum nebo se zeptat. Hlavně nevyhazuj ten malý papírek co je u psích známek přiložen, je na něm aktivační kód. Až si známky aktivuješ, tak pak je to jedno.

Mám menší problém. Koupil jsem si TB, se kterým mi došel lísteček, že si mám aktivační kód zjistit na Geocaching Activation Code. Bohužel na této stránce píše, toto:

That coin's not found in our database

The failure to recieve a code could be due to the following:

The activation code has already been retrieved.
The Tracking code from the coin is incorrect.
The Coin number from the coin is incorrect. 

Nevíte někdo co s tím?

Zkusit znova, třeba došlo při prvním pokusu k překlepu… pozor třeba na 0 a O - neboli nula a velké ó. Taky můžeš zkusit www.geocaching.com/track/ActivationCodeRetrieve.aspx

Ten odkaz mi napíše po zadání trackovatelného čísla toto: Získat aktivační kód

The manufacturer of this Trackable has requested that activation codes be retrieved from their web site.
Please click here to retrieve activation code.

a po kliknutí na ten odkaz mě to hodí zpět na Geocaching Activation Code

Varianta 1 - Napiš tomu, kdo ti ho prodal, ať ti pomůže
Varianta 2 - Pošli mi to trackovací číslo přes SZ a já ti pomůžu

Nepíšu přímo do správného tématu, ale nebudu zakládat nové.
Chci se jen zeptat, jestli nemá někdo v HB nebo v Jihlavě na prodej neaktivovaný TB. Díky.