Opět dotaz laika. V 6/2008 jsem zakoupil v Softcomu eTrex Venture CX s kartou, na které je nahrána TOPo 1,2. Žádný klíč, či kód k mapě nebyl. V současnosti je již verze 2.0 a je možná aktualizace. Na garmin.cz jsme se dočetl, že u map registrivaných po 1.4.2008 je aktualizace zdarma. Když chci ale provést registraci mapy podle ID přístroje tak mi to píše, že uvedené číslo je neregistrovatelné. Sice jsem už vznesl dotaz na prodejce, který jej přeposlal distributorovi, ale chtěl jsem se zeptat zde, jestli s tím nemá někdo zkušenost. Doufám, že to je srozumitelné. Děkuji.
A to jsem ani negoogloval, ale nahodou projizdel jejich web ![]()
Taky už jsem o tom přemýšlel, ale spíš o verzi Pro, o které není nikde ani zmínka.
Navíc mi to celý přijde postavený na hlavu - to mám skenovat prodejku /jestli ji najdu/ a otravovat mailem prodejce ? Proč mu přidělávat práci, když se ho to vlastně ani netýká a ani za to nemůže… a co když mi neodpoví ?
To nemůžou ten apgrejd vyřídit sami bez prodejce ? Je to nějaký postavený na hlavu, spíš to vypadá, že nám to chtěj znepříjemnit a donutit nás k nákupu plné verze. :@
Díky za informaci, neumím tak hledat a čenichat ![]()
Taky laškuju s myšlenkou aktualizovat mapy, ale myslím že mám asi smolíka. Koupil jsem totiž legenda z druhý ručky a bez CD s mapou, jenom s návodem. Nebo toto CD není potřeba? Kdo poradí nebo vysvětlí jak to je…
Předem dík za obtěžování se odpovědí;)
Do Legenda TOPO 2 PRO verzi nedostanete a nePRO verzi tam taky nemá cenu dávat. Do 8MB paměti se skoro nic nevejde.
CD se starou mapou mit nejspis nemusis, dulezite je aby byla registrovana na garmin.cz (cili ne nejaka krekla verze). Zjistis to tady po zadani serioveho cisla GPS (!)
Dík, tak jsem zjistil že opravdu není zaregistrovaná. Tož takový je už život. Ale dyk na tom až tak nesejde, krabky to pomůže najdout i tak. A stejně jsem bez papírový navigace jako tělo bez duše :D:D:D
Tak že vzhůru do terénu a ještě jednou díkýýýýýýýýýý
Měl jsem stejný problém. Na prodejce nemá smysl se obracet - ten mě poslal hned za výrobcem. Napsal jsem mail přímo do Garminu, kde jsem popsal problém - navigace s předinstalovanou mapou, ale bez odemykacího kódu. Přidal jsem ID přístroje. Za několik dní mi poslali kód, kterým jsem zaregistroval a následně upgradoval mapu na v2.
Tak to by bylo super hned tam zkusím taky "mailnout" moc díky za radu. A ještě dotaz, co budu všechno potřebovat na ten upgrade?
Za odpověď předem děkuji;)
Kromě odemykacího kódu a ID přístroje se to ptá ještě na nějaké číslo, které je myslím pod baterkou a musíš mít stažený odhadem 100-200 megový instalační soubor ze stránek Garminu. Ten nainstaluje odemčenou mapu do Mapsource a odtud jí pošlu do navigace.
V mém balení etrex Venture dokonce chyběl i Mapsource, bez kterého to myslím nejde. Jak se k němu dostat jsem našel v nějaké starší diskuzi a zbytek vygooglil…
A na jaký e-mail na ten Garmin jsi psal? Ja mam GPS Garmin Venture zakoupený 2.4.2008 Tak jsu zvedavý jestli se ta aktualizace bude vztahovat i na mě…![]()
Psal jsem na [email protected] a odpověď mi přišla z [email protected], asi za týden. Já jsem Venture koupil 9. května. Jestli budou zdarma upgradovat i dubnovou koupi, nevím.
sice to se úplně nepatří ale původní vlákno s Topo Czech 2.0 Pro bylo zamčeno a zakládat duplicitní vlákna se mi nechce
Netušíte z jakého obskurního důvodu zhotovitel Topo (v50, v2.0) kreslí cyklotrasy a turistické trasy klidně i 50 metrů (občas i více) vedle komunikací po kterých reálně vedou ???
Nebude to tim, ze cyklotrasy pochazi z tak nepresneho zdroje, ze se na ty presne zamerene komunikace proste netrefi? ![]()