Mate nekdo zkusenosti s temito baterkami? Jsou pomerne levne, ale nekdy jsou mene znackove veci vice vykonne.
třeba tady: http://www.elektro-1.cz/DetailPage.asp?DPG=72020 …
Odkaz mas dole
Tak uz vis co poradis?
2ks Camelion AA tužkový NiMH 2700mAh sezenu za 170,31 s DPH
Ale zase se snad vybiji nebo co ![]()
Já jsem používal 2700 mAh GP a byl jsem docela zklamaný, nedávno jsem si pořídil 2700 mAh Sanyo a jsou mnohem lepší co do výdrže při používání (samovybíjení jsem nesledoval).
Možná jsem měl jen smůlu na kusy GP, každopádně už si je nikdy nekoupím (teda pokud nedojde k výraznému zhoršení kvality Sanyo)
Na GP 2700mAh jsem taky narazil, z jednoho nákupu jsme jich osm reklamovali. Neudržely v kapacitu. Po reklamaci a výměně za nové kusy stejné kapacity se stav zlepšil. Kapacitu jsem neměřil. Zdá se, že šlo o vadnou serii.
Ok, a kapacitu bych mohl nejak zmerit? Doma mam nejaky meric, ale nevim co to vsechno zvladne. Pokud by jsi me popsal, co mam udelat, tak bych to snad zvladl sam.
Mozna na to prijdu i ted… vytahnu zkousecku ![]()
Ahoj, co se baterií týče, doporučuji tohle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35254
kvalitní nabíječka + 4 ks baterií za super cenu. Navíc baterie v GPS Garmin Vista Cx vydrží daleko déle než klasické alkalinové. Podle mých propočtů tak řádově o 4 hodiny, což není moc, ale je to docela fajn "bonus"
Takže myslím, že s dobrou nabíječkou jsou dobíjecí baterie rozhodně výhodnou investicí … navíc i vcelku ekologickou. B)
PS: záleží víc jakou máš nabíječku - Nimh baterie jsou tak nějak složením všechny nastejno, ničí se ale přebíjením a také nestálým nabíjecím napětím - což jsou všechno jevy, které dobrá nabíječka umí eliminovat.
Měřit kapacitu baterií je poměrně pracné. Musíš:
- nabít baterie
- Spustit stopky a vybíjecí režim nabíječky (musíš znát přesně vybíjecí proud, musí být konstantní).
- Až se vybíjení ukončí, zastav stopky
- z naměřeného času a vybíjecího proudu spočítej kapacitu (čas v hodinách, krát proud v ampérech = kapacita v ampérhodinách)
Šlo by to automatizovat, ale nevím, že by někdo měřič kapacity vyráběl.
GP nyní používám téměř výhradně, kdysi jsem měl SANYO ale brzo odešly. GP2700 máme v práci, fungují dobře, ale samovybíjením trpí. Kdesi jsem četl doporučení nekupovat aku nad 2300mAh, protože bývá vyšší samovybíjení.
.. nebo pouzit nabijecku, ktera umi zmerit kapacitu za tebe. Treba IPC-1 za sedumnact stovek. ![]()
BTW: nemel jsi u tech Sanyo zrovna tu vadnou serii s kapacitou 2500mAh?
Asi ne, bylo to už dost dávno a byly to mini-buřty, nebo Baby se jim taky říká … velikost mezi monočlánkem a tužkou.