Me se libila treba nenarocna GC11VTW. Je to v byvalych dokach, ktere jsou uvolneny pro nejruznejsi umelce a dobrodruhy. Jede tam od hlavniho nadrazi ZDARMA trajekt, takze se jeste projedes lodi a kotvi tam stara ruska ponorka. A kes je amobox, takze se tam ledacos vleze.
Loni tu proběhla diskuze kolem amsterdamských kešek a protože tam letos jedu, rád se nechám inspirovat těmi, kdo tam od té doby byli a mají zajímavé tipy. Ty výše uvedené už jsem si uložil do záložek.
Jinak, proběhlo tu hodně chvály na multiny, ale ačkoli ovládám 8 cizích jazyků (ruštinu už do toho dávno nepočítám), na holandštinu nějak nezbývá čas a kešky jsou často pouze v ní
v nejhorším skončím na GTranslate, ale třeba tu dostanu ještě nějaký výukový lekce zdarma ![]()
Nějaké tipy na Amsterdam, tedy? Urban 1 se zdá mimo ![]()
super tema diskuze, amsterodam taky planujeme.
To mě taky štve. V Holandsku umí anglicky úplně všichni a nejsou schopni napsat ani hint v ájině.
Mimochodem, prázdniny se blíží a Holandsko se pomalu přibližuje. Nevíte o nějaké tradičce u centra, kam se vejde TB s malým plyšákem?
A ještě bych měla jednu otázku, nemáte někdo kešky v Monnickendamu?
Ahoj, zaujal mě příspěvek od Prdlika o bezplatných mapách, viz. níže citace:
- pro cele Holandsko existuji pro Garminy vyborne mapy zadarmo. Takze na kole si clovek pripada jak doma a ne v cizine. Diky tomu jsme se podivali i na mista, kam bych normalne jako turista nikdy nejel.
Také plánujeme návštěvu Amsterdamu, začátkem srpna. Máme Dakotu PRO 10 jen s TOPO CZECH. Kde je možné (pokud je to možné) si zadarmo stáhnout mapu Amsterdamu nebo celého Holandska? Pokud někdo ví, budeme moc vděční za radu.
Jako mnoho přede mnou doporučím GC921 Urban 2. Plavidlo jsem si nepůjčoval, skočil jsem jednomu borcovi do lodě nedaleko mostu a vysvětlil, o co jde. Na první průjezd jsem nenašel, tak to kapitán otočil a jelo se znova, musel jsem stoupnout na střechu kajuty, no mazec…:). Ale zábava byla a keš taky!! Ta NSDM werf, co doporučuje MiTi je taky dobrá, velice zvláštní prostředí a přitom klidné umistění. Hodně úspěchů!
MEQ:
Můžeš zkusit třeba tady: ftp://ftp5.gwdg.de/pub/misc/openstreetmap/download.openstreetmap.de/aio/regions/netherlands/gmapsupp/
Mapy jsem hodil ke stazeni zde:
http://uloz.to/5396202/openstreetmap-garmin-maps-nl-cycle-.exe
http://uloz.to/5396201/openstreetmap-garmin-maps-nl-normal-.exe
Jsou to openstreet mapy, takze zadny warez. Staci nainstalovat.
Děkuji polnjumenovi a prdlikovi za odkazy! Už se těším na lov v Amsterdamu a na Amelandu!
Ahoj,
chystám se na tři dny pracovně do Amsterdamu a je to už drahně let, co jsem měl Premium účet. Na lov nebudu mít zrovna moc času, ale vybarvení další země je lákavá výzva. Mohl bych poprosit nějakou dobrou duši o vygenerování PQ? Stačí tak 100 tradicek v okolí této: GC5K7PH . Můžete to poslat na .... nebo jinam, kam je vám to pohodlné. Vřelé díky a nehynoucí slávu dárci.
UPDATE: Díky!
Stáni si okolí GeoGetem, nově je legálních cca 10000 keší ve formátu SHORT -to je skoro kompletní, chybí tuším atributy a logy, přitom logy se dají dotáhnout zvlášť.
Není to Short, ale Summary. Ale jde jen o název.