Aneb kdo sledoval futuroskop ...

Jak jste si mohli dnes všimnout, okolo čtvrté hodiny odpoledne se vysílal futuroskop, jehož tématem byl geocaching. Kdo sledoval a jaký je na to váš názor? :expressionless:

Sledoval jsem dnes futuroskop a geocaching me zaujmul a chci ho zkusit baví me sport a rád hledám je to pro me hodne zajímavé futuroskop byl skvelej :wink:

co je futuroskop?

http://www.ceskatelevize.cz/program/detail.php?nzv=Futuroskop
je tam i ke shlédnutí.
i odkaz sem na GC.CZ a proto si pak zdejší web kleknul :D:D

BTW: nepatří toto téma jinam?

Patří

Viděl jsem posledních cca 10 minut, kdy byl GC popisován. O medializaci GC a jejích dopadech bylo už založeno několik vláken, kde se vášnivě diskutovalo. Můj osobní názor, který nikomu nevnucuji, je ten, že s takovou GC půjde brzy do kytek. :expressionless: Bude přibývat keší "o ničem". - O těch se tu už taky diskutovalo.
Mohu-li zhodnotit vystoupení Atlasky, tak vcelku pozitivně. :wink: Jenom mi chybělo upozornění na to, že zakládání vlastní keše chce čas a zkušenosti.

Téma patří rozhodně jinam. Taky tam mělo být původně založené, ale objevilo se tu. Jestli jsem matlák já nebo to bylo věčným padáním serveru. No výstup Atlasky byl obstojný, ale stejně mi pořád nejde do hlavy proč se někdo snaží tímto způsobem medializovat geocaching? Pokud medializace bude probíhat pomale geometrickou posloupností (zakládání kroužků, internetový reklamy, teď už i ta televize), tak geokačerů bude tolik, že na logování budeme čekat. A to nemluvím o místech, kde jsou umístěny. Hotový dálnice se z nich stanou. Tímto netvrdím, že není příjemný během odlovu potkat nějaký ty kolegy, ale potkávat na každé stage tým, mi moc atraktivní nepřipadá.

Jo pokroku a medializaci se neubráníme. Smiřte se už s tím.

sorry, nepomuzu si pomoct, ale jsem docela zdesen nazoren nekterych, kteri skutecnost, ze "kesuji", povazuji za nejakou mimoradnou vysadu, ktera by mela zustat utajena nebo maji pocit, ze jsou nejaci polobozi a chteli by hodnotit cache ostatnich a ty, kteri se nekteremu z techto "panu" nebudou libit, zrusi (viz nektera jina vlakna). vcetne podobnych nesmyslu jako umoznit zakladani cachi az po 100 (200, …) nalezech a podobne nesmysly.

je to "hra" jako kazda jina, a i kdyz to mozna nekdo bude snaset hur, tak to tak proste je a bude.

proti medializaci rozhodne nic nemam -naopak , at je.. pribude kesi. i kvalitnich.

a to ja zas proti takove medializaci neco mam a to hodne. Povesit za koule do pruvanu by zaslouzil scenarista toho poradu.

Mě by pro změnu zajímalo, co komu Ondraha prodává, že se to řeší ve FRCu :wink:

Ale no tak… copak jsme nějaká kasta či co. Smiřme se s tím, že pokrok jde kupředu, GPSky jsou dostupné čím dál víc a geocaching je jedna z aktivit, kterou lze s GPSkou provozovat. Naučme se s tím žít, počítat s tím, že tady bude kačerů víc a víc a postupně bude něco jako "extraliga" a pak přes různé úrovně "divize". Spousta těch lidí se přes GC dostala vůbec k tomu, aby vylezla z auta a začala se pohybovat v přírodě. Spoustu lidí GC přivedl na místa, kam by se nikdy nepodívali, naučilo je to spoustu nových věcí a v tom to je. Před pár lety tady možná byla uzavřená skupinka lidí s GPSkou, dneska je to už "lidový" sport se vším všudy.

Ten pořad se mi líbil, každý nováček by si ho měl pouštět 100x. Doufám, že když ho dá ČT k dispozici na CD pro uložení do nějaké kešky, tak se tady taky najde ke stažení…

Budu opakovat, co už tady bylo mockrát řečeno.
Bohužel s medializací nic nenaděláme. Toto téma je teď pro novináře IN. A je jedině dobře, že se toho Atlaska, která byla oslovena po předchozím pořadu, ujala. Tímto ji chci pochválit a nominovat na Oscara :smiley:
Pokud totiž budeme média všichni bojkotovat, tak si to média udělají stejně a úplně podle sebe.

P.S. ten TB co byl v pořadu, máme zrovna u sebe :stuck_out_tongue:

Ten pořad nebyl o Geocachingu ale o navigaci obecně a o GPS systému. Geocaching byl na konci zmíněn. Celkově je to zajímavě uděláno, dozvěděl jsem se zase něco nového.

Jen ten geocaching tam zmiňovat nemuseli. Medializace tímto způsobem (určeno pro mladší diváky) mi docela vadí. Bojím se keší co založí "děti" někde u školy poté, co najdou sotva 3 krabičky.

No jo, tak to prostě je.
Na prvním místě /pro mě nedosažitelném/ budou vždy naši bozi - PaBa, Dorcadion, V&F atd.
Na druhém polobozi - já /a pár dalších co mají dost skušeností a tak 200-2000 nálezů/. Tito taky musí umět číst, mít nějaké to FTF a zvládnout založit keš /a mít aspoň jednu mysterku!/ :stuck_out_tongue:
No a na konci je ten plebs co neumí ani zapnout GPSku a furt nás tady otravuje primitivními dotazy :wink:

Jinak Atlaska bylo OK. Kdyby do toho nešla, tak by si našli nějakýho vola /třeba mě/, a to by teprve byl pořad! :slight_smile:

Založit můžou, ale reviewer schválit nemusí. Nebo jo?

Pokud splní pravidla, tak schválí. Proč by ne.

Dovolím si pastnout svůj log z IRC, berte to s rezervou…

Ke shlednuti je to tady: http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10169429863-futuroskop/20855211073-19.09.2008-13:50.html

Reviewer není Bůh a vševědoucí, takže on je schopen posoudit kešku, zda neodporuje pravidlům a není v kolizi s jinou krabičkou. Nebo si snad myslíš že reviewer jede se podívat na místo a to nějak vyhodnotí? To je všechno.

Na majiteli a zakladateli je, zda ten odpadkový koš zaboří do hromádky sra..k před jeho školou na sídlišti… podle keše si každý může udělat obrázek o tom kačerovi, takže když někdo 5x za sebou vrazí krabku do hromádky psích ho..n na rohu ulice, na jeho kešky se asi nikdo moc těšit nebude a zcela zbytečně budou zabírat místo na mapě pro jiné a možná lepší.

a to je taky dobre. reviewer nema co posuzovat "kvalitu" kesky. pouze to, zda-li technicky odpovida pozadavkum danym pravidly.