Podavam navrh na anketu o individualnim CITO. Ackoliv ucast na CITO eventech je docela zajimava, myslim, ze by stalo zato propagovat take individualni CITO pri vlastnim kesovani. Mam na mysli neco jako:
Pri kesovani odpadky z lesa
odnesu
odnesu jen nekdy
nevim co znamena zktatka CITO
neodnesu nikdy (ale napisu ownerovi, ze je humusak
Ale ne až tak moc často - ono když je člověk pěškokačer a na zádech standardně táhne z větší části plný bágl, tak nejsou vhodné podmínky vždycky. Vyzdvihl bych faktory hrající v tom roli:
a/ Když mám s sebou odpadkove pytle (a to byste se divili, co celé měsíce, ba roky, nepoužívaných blbostí s sebou ze setrvačnosti tahám, zatímco pytle přibaluju ad hoc). Kolikrát bych i symbolicky sebral alespoň několik z mnoha odpadků, ale ač nejsem s tím hrozným zvířetem hyhyenou zrovna nejdůvěrnější kamarád, do ruksaku, ve kterém si nosívám nakoupené potraviny, nemám chuť strkat si kdovíjaký bordel neznámého původu. Externí pytel dostává přednost.
b/ Když zrovna mám čas, tzn. nechce se mi zrovna honit další kešky v řadě a neujíždí mi spoj. Taky za příznivé teploty a sucha je vůle k podobnému jednání pravděpodobnější.
c/ Když vím, že se s konečným výsledkem nebudu muset vláčet kraj světa (sbírejte odpadky, když vůbec netušíte, kterým směrem je nejbližší popelnice). Takže, milí kolegové autokačeři, najmě vy zvažte šup s pytlem do kufru, bude vám to připočteno k dobru.