Anti Keš u letadla

to TomMIGa: přečetl jsi si info o tom co je Earth Cache? A zdá se ti že MIG 15 je nějaká geologická atp. památka? Co tím otravuješ schvalovače? To je nějaká moda ptát se schvalovačů nebo v Poradně, jesti je to keš taková nebo maková a jestli by to šlo takhle schválit?

"Perly, perly a zase perly…"

Jestli chceš ukázat váš MIG před barákem, tak tam udělej mysterku na téma MIG 15 a hotovo. Jenže to by jsi musel najít i místo na krabičku a udržovat ji…

nechápu to…rojí se tolik lidí co se hrnou do gc a neví nic…fakt mě to štve…pak ta uroveň je fakt někdy mizivá…

Navíc se ptáš na nesprávném místě. Zeměkeše neschvalují "naši" revieweři, ale speciální "geoawaři" určení Americkou geologickou společností (GSA). Ale jak už tady bylo napsáno níže, letadlo nemá nic společného s geologií, takže není třeba obracet se s dotazem na GSA. Odpověď by zcela jistě zněla "ne". :wink:

to sobikovi: právě proto jsem se radši zeptal, myslel jsem si že to asi neschválí, ale za zeptání snad nic nedám, ne?
Jestli chceš ukázat váš MIG před barákem, tak tam udělej mysterku na téma MIG 15 a hotovo. Jenže to by jsi musel najít i místo na krabičku a udržovat ji…
to je mi jasný že bych musel najít místo a starat se o to, to je přece jasný, tak proč to píšeš

to Pajast: vim že to neschvalují naši reviewři, ale tak alespoň nějaké informace o tom snad mají, a myslím si, že dokonce víc, než obyčejní uživatelé jako jste třeba vy ( nic proti ) a tak jsem myslel, že by mi mohli alespoň něco k tomu říct oni.

Dobrá, díky teda alespoň za Vaše odpovědi.

Vůbec se mi nelíbí ten trend otravovat schvalovače s každou blbostí… "Mám tam dát malou nebo velkou krabičku?" nebo "Je to multi nebo mystery?" nebo "Mám dát do krabičky tužku?" nebo "Co s hlavolamem na mystery a listingem?".

Prostě z mého pohledu opravdu jen "Perly, perly a zase perly… " kdo chce doluštit svoji první mystery, tak jistě dosadí správně.. :slight_smile:

Ale o to přece jde… všechno je na gc.com a tady je všechno v češtině, tak co chcete proboha víc.. EC je o něčem jiném a ptát se na takovou blbost je prostě výsměch schvalovačů. Mají úplně jiné starosti než odpovídat na takovéhle základní dotazy. Od toho prostě nejsou…

@sobikovi: nechci se hádat, ale už si to nemůžu odpustit…
Žádnej učenej z nebe nepadl…a podle mě je vždycky lepší se (i blbě) zeptat než vytvořit blbost, která by stejně neprošla - v praxi tím "otravuješ úplně stejně. A za druhé - k čemu je tohle fórum, k čemu je sekce poradna atd., když se stejně evidentně nikdo zeptat nemůže, protože to tobě začne vadit?

Já se taky blbě ptal na reviewer sekci - no a co? Zeptal sem se, protože sem nechtěl kvůli chybě čekat dalších několik dní po opravě na publikaci. No, asi sem netrpělivej. Kdybych měl na svých HC nebo v seznamu kontaktů na ICQ někoho, kdo mi odpoví, tak se zeptám jeho a neotravuju na fóru.

A mimochodem, informační hodnota Tvého příspěvku je asi stejná, jako příspěvku, na který si reagoval…

Tak a teď se do mě pusťte, do lamy!:wink:

Aniž bych se chtěl nějak dotknout našich reviewerů, jejichž práce si vážím, tak si troufám domnívat se, že o specifické problematice schvalování zeměkeší nemají zřejmě o mnoho více informací než my, obyčejní kačeři, kteří jsme si již párkrát tímto schvalovacím procesem prošli. :slight_smile:

Co takhle se hodit trochu do klidu?:o
Poradna byla kvůli tomu ptaní se na všechno možné zřízena, pokud se nepletu. Revieweři by se hned s každou blbostí otravovat nemuseli, to je fakt. Stejně tak by se ale na jasně a slušně formulované otázky dalo odpovídat i normálně, že.

Nic to ale nemění na věci, že Earthcache u Migu 15 fakt nikdo neschválí. Listing earthcache musí obsahovat informace a otázky ohledně geologie a dalších témat okolo Země. Hlídá se to dost přísně. Koukni do wiki a do guidelines pro shcvalování Earthkkeší.

Teda na jedne strane se sobikem souhlasim, protoze staci zadat do googlu earthcache a vypadne mi odkaz jak na gc.com tak na earthcache.org a tam si kazdy najde info, co ma EC byt. Na druhou stranu se mu divim, ze si jeste nezvykl na ty "blbe" dotazy, kterych tu uz bylo tolik a jeste jich plno bude. Byt reviewerem tak na to proste neodpovim a necham dotaz zapadnout. :wink:

Víš TomeMIGu, on ten tvůj dotaz je trochu v duchu: "Jdu do kina, budou tam živí herci nebo jen playback?" Chápeš z toho tu absurdnost? Pokud je EC "EARTH" tedy věnovaná zemi, půdě či geologii, ani kdyby byla sebelepší nemůže být nikdy věnována technice. Prostě je to zbytečný dotaz a kdyby ses namáhal zjistit o EC více než že nemají krabičku, jistě bys tuto informaci získal. Takže se nediv.
To máš jako když tě zastaví policajt a ty se ho zeptáš jaké pravidlo si měl dodržet. Pozdě.

Ostatní komentáře nekomentuji.

Earthcache jsou zásadně u přírodních zajímavostí, u díla vytvořeného člověkem, jakým letadlo bezpochyby je, to žádný earthcache reviewer neschválí ani náhodou. V tomto duchu zodpovězeno i ve skup.Reviewer. Prostě jak už z názvu typu vyplývá, jde o EARTHkeše, tedy se vztahem k naší Zemi, její geologii a přírodním úkazům, ke kterým má letadlo hoooodně daleko…

No to nemáš. Ve stejném smyslu pozdě by to bylo, kdyby tu cache založil a dal k review, ale on se zeptal ještě před tím!!!
Ano, mohl si to zjistit i jinak a bylo by to rozhodně lepší než zaplácávat reviewer sekci fóra základními dotazy, ale holt stane se.
Tohle Sobíkovo vlákno je z mého pohledu na obtíž fóru mnohem víc.

Asi se mozna zeptal nevhodne, ale tvoje odpoved je pekne vostra a co mi nejde na rozum, proc je tak prinasrana..? Jsme jen lidi a byl to jen dotaz..

[cache]GC1GBX0[/cache]

Podle mého názoru je jediná správná odpověď: založ tam waymark (viz www.waymarking.com), který má na odstavená létadla přímo kategorii.

Máš pravdu, ale občas se GSA zadaří schválit pěknou ptákovinu viz.

GC1GBX0

Tak to jsi jeste nevidel tuhle opravdu reprezentacni Zlinskou [cache]GC2AK38[/cache] :o

Hmmm, v tomhle případě owner schvalovače pěkně vypekl/napálil (dle úhlu pohledu). Těžko mohou mít amíci povědomí o tom co se skrývá v podzemí Zlína a listing to dost dokonale zamlžil…

O co v tom Zlíně vlastně jde? Podle fotek kačerů to vypadá na nějaký kanál či sklep. Listing se opravdu tváří, že jde o přírodní úkaz. Geoawara to muselo dokonale zmást. Ale říkám si, že když tam příroda vytvořila krápníkové útvary, tak to je jakási ukázka toho, co dovede příroda udělat s lidskými díly, a s přivřením obou očí by se to jako zeměkeš schválit dalo. Na rozdíl od agitační keše, která kritizuje výstavbu větrných elektráren a s geologií už opravdu nemá nic společného. Tam to snad musel schválit někdo, kdo nebyl zrovna při plném stavu vědomí.