Zdravím.
Chci se zeptat kdo co používá (pokud nepoužíváte WiFi) za internetové paušály. Já mám Surf+ od T-Mobile, ale když jsem používal GeoScouta, tak jsem poprvé neplatil nic (bylo to v rámci toho tarifu) a pak, když jsem to použil v terénu, tak se mi data začly účtovat. Nic jsem jinak nenastavoval. Operátor mi řekl, že se jim to tam zobrazuje, jako bych stahoval e-maily. Momentálně pokud jsem v terénu a potřebuji něco z GC.com používám k prohlížení Operu mini 4.2. Díky.
Tyhle levné balíčky Surf+ od T-Mobile jsou na tohle docela k ničemu. Leda v té aplikaci nastavit port na 80, protože operátor povoluje pouze porty 80 a 443, co jde přes ostatní, tak je řádně naúčtováno…bohužel.
Dělám to stejně, mám taky Surf+ a taky pro účely GC používám Operu Mini. Ten GeoScout si data určitě stahuje http protokolem, a to je typicky port 80. Spíš bych řekl, že v těch "poštovních" přenosech bude mít prsty jiná aplikace.
Asi před měsícem sem u T-mobilu řešil stejný problém. Během jednoho dne se mně odečetla z kreditu zhruba stovka. Operátorka na infolince zjistila, že to má na svědomí služba Postm@n. Mobil se v pravidelných intervalech připojoval do schránky. Jedno připojení přijde zhruba na 3 koruny. Postm@na jsem zrušil a operátor mně vrátil kredit :). V mobilu využívám vánoční nabídku pro připojení k internetu na 6 měsíců zdarma od Vodafonu a aplikaci handygeocaching a zatím žádný překvápko s vyúčtováním se nekoná.
Služba postman je v rámci surf+ zdarma, musíš to však mít dobře nastvené, aby to sosalo data ze schránky postman a přes tuto schránku to i odesílalo.
Rovněž tak je nesmyl (tedy alespoň pro výdrž baterie), nechat mobil ať si cucá mejly sám, lepší je mu říct sám, tehdy když se chci podívat co došlo/nedošlo.
Jinak můžu vřele doporučit free email od googlu, který z mobilu najdete na stránkách m.gmail.com, pokud to Váš telefon podporuje, bude vám nabídnuta i fajnová aplikace, tedy speciální sofware, který na mejlíky kouká též přes http protokol (tedy ten co je většinou v rámci paušálu).
No v tech vsech skvelych zvyhodnenich se tezko orientuje,aspon nekdy.
Trochu jsem doufal, že se od loňska balíček (Twist) Surf+ trochu posunul a že nebude omezen jen na web a e-mail. Bohužel to tak nevypadá. ![]()
Ale našel jsem, že za stejnou cenu (40 Kč/týden) nabízí O2 "Internet v mobilu" (http://www.cz.o2.com/osobni/internet/internet_v_mobilu/internet_a_email-mobilni_internet-Internet_v_mobilu.html). Podle toho, co se dočtu na webu, to vypadá, že se jedná o veškerá data. Potvrdil mi to i člověk v prodejně, takže na tom snad něco bude. ![]()
Máte někdo zkušenost s touto službou?
Mně nejde do hlavy, že jeden operátor nabízí data veškerá, ale druhý "jen některá". Nechci migrovat od TM k O2 úplně (zatím..), ale částečně asi skoro jo. Napůl použitelná služba TM mi docela vadí.
Používám ke svému paušálu u O2 INTERNET V MOBILU. A jedná se o veškerá data. Je to tuším za 150 Kč měsíčně. Stahuji přes to poštu, serfuju atd.. Samozřejmě je tam nějaký FUP, ale do toho se v pohodě vejdu..
Ja pouzivam Twist Surf+ (ci jak se to jmenuje) na predplacene twistkarte k naproste spokojenosti (spolu s HG a mobilni Operou) - nic nad ramec toho "pausalu" (ktery mi prijde za slusnou cenu) neplatim. Jsem vcelku spokojen. Navic jsem kvuli setreni za internet poridil telefon s wifi, ale od te doby co pouzivam tenhle "pausal" to vlastne ani nepotrebuji - snad jen pro zrychleni pristupu na net, pokud je pobliz hotspot - ale pro cteni listingu stejne neni zadna zvlastni rychlost potreba
K paušálu O2 Internet v mobilu. Cena je opravdu 150,- Kčú měsíc včetně DPH. FUP je 2GB/měsíc - lehce se lze do tohoto vejít.
O2 za těch 150Kč má FUP 150MB…ale i do toho se s používáním Geoscoutu (stahuju mapy a aktuální logy ke keším v terénu) a občasným surfováním + icq vejdu.
Díky za vaše zkušenosti!
Do FUP se buď vejdu a nebo si nejhůř na ta data počkám o něco déle. (Trpělivost data přináší. :D)
Ja na pouzivam GeoScouta, Operu Mini, mam priplacenej Surf+ > 50MB/mes a vystacim si. Data si hlidam aplikaci SPB Wireles Monitor, kde mam dokonalej prehled kolik nasosam dat v nastavenem obdobi, kolik zerou jednotlive aplikace a jeste mam nastavene varovani kdyz dosahnu 49MB.

Schvalne jsem cekal az nam skonci uctovaci obdobi, dneska mam na webu Tmobilu konecne rozpis a po prvnim kompletnim mesici kdy mam Surf+ na HTC Touch HD se v ramci pausalu splachlo vsechno. Pouzivam Operu Mobile, obcas IE, obcas Iris browser, synchronizuju si Google kalendar pres Exchange co 2 hodiny, pouzil jsem i Google maps mobile, na vyhledani info o cache jsem pouzil GCz. Jeste me napada aktualizace programu Meteoservis a to jak bezny data, tak sem si parkrat stahl i radarovy data. Do 50MB sem se vlezl, ale to by melo mit vliv stejne jenom na rychlost.
Na vypisu mam jenom pausal tzn. 99 bez DPH a zadny dalsi data.
Nekde jsem cetl ze by totiz od dubna mel Tmobile uvolnit surf+ pro vsecky porty. Oficialne se nikde nic nepise, nicmene pouzitelnost je zjevne bez potizi.
Jeden známej má právě taky Surf+, řešili jsme to spolu (jestli je to vše nebo jen něco) a on si volal na infolinku, kde mu řekli, že to omezené není, že jde o všechna data. Já jsem si tam ale volal taky a mně řekli něco jiného. On ale za den "inline na icq" neplatil nic navíc, vešlo se mu to do Surf+.
Pokud by T-Mobile měl skutečně neomezené, proč by se připravoval o zákazníky tím, že bude někomu tvrdit opak?
Pokud vim tak ICQ se dalo posefovat i driv pomoci klientu, kteri umoznovali nastavit port (napr. Qip). Problem jsem videl u ostatnich aplikaci jako je pocasi, google maps, exchange u kterych proste nevis pres ktery port to vali. Na druhou stranu by byl Tmob v podstate jedinej kdo to ma omezeny ty porty. Takze tak, schvalne pockam jeste mesic a uvidime jestli se neco na ucte objevi. Ale jak rikam, tentokrat nic.
ja nemam zadnej tarif a pres GeoScouta me stazeni cca 6 keší pres GPRS/EDGE stalo neuveritelnych 170kč (za nejaky 3MB dat), toz jsem se velmi nas*al a zakazal mobilu GPRS vubec, beztak to byla nouzovka, nahravam normalne vsecko offline pres Beeline a s tim jsem si zatim vzdycky vystacil
Spis by me zajimalo, kdybyste nekdo mel nejaky reseni do Nemecka…
Koupit tamni simku a tamni gprs pausal :))
Co bych asi delal s nemeckym pausalem? Chtelo by to nejakou predplacenku, ale nejak jsme ty jejich nabidky nepochopil.