AR - pokusný typ keší

https://www.geocaching.com/help/index.php?pg=kb.chapter&id=127&pgid=921

Skoda ze sice umim zpracovat 360 video, ale o AR nevim ani prd... :(

Už jsem to chtěl napsat u těch podivnejch suvenýrů, ale rozmyslel jsem si to, tak to napíšu teď: Stává se nám z toho takovej Pokémon - virtuálky, nesmyslný suvenýry, a teď ještě AR.

Na druhou stranu, jako technokrat mám rád podobný experimenty, tak uvidíme co z toho vznikne.

Vypada to docela dobře. Uz jsem nainstalil appku.

Za pokus to stoji

Mohl by sem prosím někdo angličtiny znalý hodit o čem to je? Překlad google translátorem je příšerný. Pochopil jsem, že nainstaluji nějakou appku, ale co s ní to už mi jasný není. Předem Díky.

Na Windows Mobile jsem před tímto novým typem keše hardwarově ochráněn :-)

MOhl by o tom někdo něco napsat ? Z německé ani anglické verze nejsem moc moudrý.

Jedná se o využití aplikace, pomocí které se na urcitych souřadnicích a u urcitych objektů na diplayi telefonu snimaneho kamerou, doplňují informace textového,ale i grafického rázu.

Například informace kde je kes skrytá, prolínání s obrazem 100 let starým, či pruvodcovskou postavičku. Ma to hodně podobných znaků jako Pokemon Go.

Jedná se o využití aplikace, pomocí které se na urcitych souřadnicích a u urcitych objektů na diplayi telefonu snimaneho kamerou, doplňují informace textového,ale i grafického rázu.

Například informace kde je kes skrytá, prolínání s obrazem 100 let starým, či pruvodcovskou postavičku. Ma to hodně podobných znaků jako Pokemon Go.

Díky za info. Takže jestli to správně chápu z Tvého popisu, mělo by to fungovat tak, že po stáhnutí aplikace do mobilu půjdu na úvodní souřadnice mysterky, "vstoupím do zony" a objeví se mi nějaký obraz, s prolnutými souřadnicemi finálky? Poke mon GO jsem nehrál, tak nevím.

Přes AR už je možné keše lovit i dnes .

Na stejném principu fungují takové ty apky, které ukazují názvy kopců apod.

Jak to bude fungovat přesně, nikdo netuší. Ale "zóny" s tímhle nemívají co dělat, zkrátka ručně spustíš apku, apka pustí kameru a "přičte" k obrázku kamery informace zvenčí.

Přes AR už je možné keše lovit i dnes .

Na stejném principu fungují takové ty apky, které ukazují názvy kopců apod.

Jak to bude fungovat přesně, nikdo netuší. Ale "zóny" s tímhle nemívají co dělat, zkrátka ručně spustíš apku, apka pustí kameru a "přičte" k obrázku kamery informace zvenčí.

Děkuji za vysvětlení a ukázku jak to asi vypadá.

Já jsem pro, tohle bych klidně zkusil. Pokud se to nerozjede v extrémním množství, bude to příjemné osvěžení.

Tuhle vec slo v praxi vyzkouset v kvetnu na gigaci v usa (GeoWoodstock 2018), byly tam timto zpusobem udelane labky, respektive hesla k nim.

V praxi to fungovalo tak, ze bylo potreba hledat tabulky s obrazkem a zobrazenim tohoto obrazku pres mobil (tam to fungovalo pres webovy prohlizec) se jakoby v prostoru nad tim obrazkem objevilo hledane slovo. Kazde to slovo bylo udelano s nejakym efektem, aby se ukazalo co to vse umi. No spatny to nebylo, ale dost krkolomne, kolikrat se muselo s tim mobilem dost saskovat nez se to nacetlo a zobrazilo tak aby to slovo bylo citelne.

V praxi si dokazu predstavit, ze clovek nekde v terenu bude muset odhalit nejaky znak a ten mu v mobilu zobrazi co dal...

asi to bude něco na tento způsob

https://www.geocaching.com/geocache/GC70B3Y_tk005-mesto-kunovice

cit. Miklust:

No spatny to nebylo, ale dost krkolomne, kolikrat se muselo s tim mobilem dost saskovat nez se to nacetlo a zobrazilo tak aby to slovo bylo citelne.

V praxi si dokazu predstavit, ze clovek nekde v terenu bude muset odhalit nejaky znak a ten mu v mobilu zobrazi co dal...

Vypadá to zajímavě, ale se zkušenosti se zeměmluvem to dopadne, tak že to nedotahnou a skončí to jako nedodělek... Ach jo....

Na Windows Mobile jsem před tímto novým typem keše hardwarově ochráněn :-)

Možná ne ;-) https://www.microsoft.com/cs-cz/p/wikitude/9wzdncrfj4k4

Zajimave tema.. faktem ale je, ze Groundspeak uvadi dve aplikace pro priklad:

HP Reveal - tristni, jak jsem pochopil umi jedine - provest akci (typicky zobrazit obrazek) na souradnicich.

Metaverse - vypada skvele, umi paradni veci. Z meho pohledu ale nepouzitelny, protoze momentalne se da pres web podivat na obsah vsech "Experience" (obecne lze klonovat a upravovat jakoukoli cizi "Experience")

Ma nekdo zkusenosti s dalsimi appkami?

Locus (doplnek) take umi zobrazit rozsirenou realitu. Zobrazi kesky z okoli ve fotaku. Celkem fajn vec.

http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=cz:manual:user_guide:add-ons:ar

Apky jsou, zkoušel jsem je. Ale rozhodně nejsou a nebudou nové a už vůbec ne od GC. Tak jsme to myslel

Tady přidávám odkaz na dalši appku. Zkušenosti nemám, jen jsem na to narazil při prohližení těch už založených AR keší.

TaleBlazer

http://www.taleblazer.org

Podle mě největším problémem je to množství aplikaci a vzájemná nekompatibilita. To by už skoro bylo lepší, kdyby se spíš věnovali rozvoji WIGa než takhle motivovat k zakladání keší, na které bude potřeba dalších 10 aplikací.