https://www.geocaching.com/help/index.php?pg=kb.chapter&id=127&pgid=921
Skoda ze sice umim zpracovat 360 video, ale o AR nevim ani prd... :(
Už jsem to chtěl napsat u těch podivnejch suvenýrů, ale rozmyslel jsem si to, tak to napíšu teď: Stává se nám z toho takovej Pokémon - virtuálky, nesmyslný suvenýry, a teď ještě AR.
Na druhou stranu, jako technokrat mám rád podobný experimenty, tak uvidíme co z toho vznikne.
Vypada to docela dobře. Uz jsem nainstalil appku.
Za pokus to stoji
Mohl by sem prosím někdo angličtiny znalý hodit o čem to je? Překlad google translátorem je příšerný. Pochopil jsem, že nainstaluji nějakou appku, ale co s ní to už mi jasný není. Předem Díky.
Na Windows Mobile jsem před tímto novým typem keše hardwarově ochráněn :-)
MOhl by o tom někdo něco napsat ? Z německé ani anglické verze nejsem moc moudrý.
Jedná se o využití aplikace, pomocí které se na urcitych souřadnicích a u urcitych objektů na diplayi telefonu snimaneho kamerou, doplňují informace textového,ale i grafického rázu.
Například informace kde je kes skrytá, prolínání s obrazem 100 let starým, či pruvodcovskou postavičku. Ma to hodně podobných znaků jako Pokemon Go.
Jedná se o využití aplikace, pomocí které se na urcitych souřadnicích a u urcitych objektů na diplayi telefonu snimaneho kamerou, doplňují informace textového,ale i grafického rázu.
Například informace kde je kes skrytá, prolínání s obrazem 100 let starým, či pruvodcovskou postavičku. Ma to hodně podobných znaků jako Pokemon Go.
Díky za info. Takže jestli to správně chápu z Tvého popisu, mělo by to fungovat tak, že po stáhnutí aplikace do mobilu půjdu na úvodní souřadnice mysterky, "vstoupím do zony" a objeví se mi nějaký obraz, s prolnutými souřadnicemi finálky? Poke mon GO jsem nehrál, tak nevím.
Přes AR už je možné keše lovit i dnes .
Na stejném principu fungují takové ty apky, které ukazují názvy kopců apod.
Jak to bude fungovat přesně, nikdo netuší. Ale "zóny" s tímhle nemívají co dělat, zkrátka ručně spustíš apku, apka pustí kameru a "přičte" k obrázku kamery informace zvenčí.
Přes AR už je možné keše lovit i dnes .
Na stejném principu fungují takové ty apky, které ukazují názvy kopců apod.
Jak to bude fungovat přesně, nikdo netuší. Ale "zóny" s tímhle nemívají co dělat, zkrátka ručně spustíš apku, apka pustí kameru a "přičte" k obrázku kamery informace zvenčí.
Děkuji za vysvětlení a ukázku jak to asi vypadá.
Já jsem pro, tohle bych klidně zkusil. Pokud se to nerozjede v extrémním množství, bude to příjemné osvěžení.
Tuhle vec slo v praxi vyzkouset v kvetnu na gigaci v usa (GeoWoodstock 2018), byly tam timto zpusobem udelane labky, respektive hesla k nim.
V praxi to fungovalo tak, ze bylo potreba hledat tabulky s obrazkem a zobrazenim tohoto obrazku pres mobil (tam to fungovalo pres webovy prohlizec) se jakoby v prostoru nad tim obrazkem objevilo hledane slovo. Kazde to slovo bylo udelano s nejakym efektem, aby se ukazalo co to vse umi. No spatny to nebylo, ale dost krkolomne, kolikrat se muselo s tim mobilem dost saskovat nez se to nacetlo a zobrazilo tak aby to slovo bylo citelne.
V praxi si dokazu predstavit, ze clovek nekde v terenu bude muset odhalit nejaky znak a ten mu v mobilu zobrazi co dal...
asi to bude něco na tento způsob
https://www.geocaching.com/geocache/GC70B3Y_tk005-mesto-kunovice
cit. Miklust:
No spatny to nebylo, ale dost krkolomne, kolikrat se muselo s tim mobilem dost saskovat nez se to nacetlo a zobrazilo tak aby to slovo bylo citelne.
V praxi si dokazu predstavit, ze clovek nekde v terenu bude muset odhalit nejaky znak a ten mu v mobilu zobrazi co dal...
Vypadá to zajímavě, ale se zkušenosti se zeměmluvem to dopadne, tak že to nedotahnou a skončí to jako nedodělek... Ach jo....
Na Windows Mobile jsem před tímto novým typem keše hardwarově ochráněn :-)
Možná ne ;-) https://www.microsoft.com/cs-cz/p/wikitude/9wzdncrfj4k4
Zajimave tema.. faktem ale je, ze Groundspeak uvadi dve aplikace pro priklad:
HP Reveal - tristni, jak jsem pochopil umi jedine - provest akci (typicky zobrazit obrazek) na souradnicich.
Metaverse - vypada skvele, umi paradni veci. Z meho pohledu ale nepouzitelny, protoze momentalne se da pres web podivat na obsah vsech "Experience" (obecne lze klonovat a upravovat jakoukoli cizi "Experience")
Ma nekdo zkusenosti s dalsimi appkami?
Locus (doplnek) take umi zobrazit rozsirenou realitu. Zobrazi kesky z okoli ve fotaku. Celkem fajn vec.
http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=cz:manual:user_guide:add-ons:ar
Apky jsou, zkoušel jsem je. Ale rozhodně nejsou a nebudou nové a už vůbec ne od GC. Tak jsme to myslel
Tady přidávám odkaz na dalši appku. Zkušenosti nemám, jen jsem na to narazil při prohližení těch už založených AR keší.
TaleBlazer
Podle mě největším problémem je to množství aplikaci a vzájemná nekompatibilita. To by už skoro bylo lepší, kdyby se spíš věnovali rozvoji WIGa než takhle motivovat k zakladání keší, na které bude potřeba dalších 10 aplikací.