Archivace starých listingů

Ahoj kamarádi a kolegové,

zhruba před rokem jsem se pustil do nastavení krajů u všech cache v ČR. Záslušná a tvrdá práce byla odměněna tím, že máme všichni alespoň o kousek jednodušší přístup ke cache v krajích.

Před pár dny jsem tohoto činu lehce zneužil. Pustil jsem se totiž do úklidu serveru v té podobě, že jsem archivoval všechny cache, kde nebyla vykázána žádná činnost za více než rok. Poznal jsem to jednodušše, neboť při jakékoliv editaci listingu vás server dnes donutí vyplnit i kolonku s krajem, kde se daná cache nachází.

Je to neuvěřitelné, ale dnes, kdy máme v ČR cca. 15000 aktivních cache, jsem archivoval takovýchto rozdělaných a nedokončených listingů téměř 1000. Přesně řečeno cca. 850 kusů. To znamená, že každý šestnáctý listing nám přidělával problémy. Problémy takového rozměru, že vykazoval kolize a nebo, že si owner mylně myslel, že i po roce mu držíme jím zadané místo jako rezervaci.

Většina těchto listingů byla prázdná, spousta těchto listingů byla od lidí, kteří netušili, že můžou archivovat např. omylem vytvořený listing. Hodně jich bylo založeno z toho důvodu, že se owner snažil chytit lukrativní GC kód (GCXXXXX, GC20000). Spousta jich byla založena ownerem s dobrým úmyslem, ale mezitím to ownera přestalo bavit. Ale pak byla poměrně slušná řádka listingů založena ownery, kteří jsou aktivní v GC a mysleli to s tímto listingem dobře, ale vzali si více než dokážou utáhnout, tací lidé měli "rozděláno" např. 15-20 listingů. Listingů, na které přes rok nesáhli!!!

Spousta lidí mi poděkovalo, či se omluvilo a přejícně souhlasilo s mým důvodem. Pak se našlo pár lidí (cca. 5-6), kteří se ozvali, že by to rádi dodělali, a že jsem je aspoň dokopal k aktivitě (slušně řečeno). Někteří se ozvali s tím, že prozatím jej nechají archive a když tak v budoucnu se ozvou. Ale pak je pár lidí, kteří se přou, hádaj a za zády (např. na FB, který nemám) i lamentují anebo možná i nadávají. Chápu je, sáhl jsem jim na hračku (cache) s kterou si ale už nehráli. Ale rád bych tyto lidi požádal o shovívavost i k nám, neboť nám tímto počinem přidělávají skutečně naprosto zbytečnou práci. Spousta z vás říká, že nám nezávidí naši práci a když odstupuje některý RW tak říkáte, že bychom měli brát nějaké peníze apod… Upozorňujeme, že vcelku nejsme nijak nároční (obecně RW), ale rádi bychom měli alespoň ušetřenou práci tímto způsobem.

Pokud máte nutnost mít nějaký testovací listing, tak jej řádně označte jako TESTOVACÍ. Ale v žádném případě nepočítejte s tím, že dřívější GC kód vám v něčem pomůže.
Fakt, že s dřívějším GC kódem budete výš na pořadníku ke schválení je sice pravda, ale uvědomte si, že po rozdělení krajů každý z nás pracuje tím stylem, že jede nejprve jeden kraj, poté druhý kraj atd. V jednom kraji je takto např. 5-10 listingů ke schválení, takže budete na řadě cca. o 10-30 minut dříve, než když budete mít aktuální GC kód. Stojí vám to za to, abyste nám přidělávali práci neaktivníma listingama a waypointama?

Nějak jsem se rozepsal. A už budu končit. Ale ještě jedno upozornění pro mé kraje, v rámci republiky jsem archivoval cache jen ty, které neměly vyplněný kraj a tudíž byly více jak rok bez odezvy. V rámci mých krajů archivuji i mladší listingy. Jihočeský kraj a Vysočinu jsem již vyčistil. Zbývá mi Olomouc a Ostrava.

Děkuji všem za pochopení mé snahy o úklid a omlouvám se těm, kteří to nepochopili.

A dodávám, že pokud máte nějaký opravdu cenný listing, například tím, že tam máte nějaké obrázky, či text který jste dlouho shromažďovali, tak vám onen listing klidně obnovím, ale prázdné a bezcenné listingy skutečně nemá cenu obnovovat.

Tak, teď už skutečně definitivum. Snad jsem vysvětlil, proč jsem za posledních pár dní strávil zas někonečné hodiny u PC a archivoval tak téměř 1000 listingů.

Mějte se krásně a přeji hezký večer.

Michal, alias Bohemian reviewer

Ahoj, i ja jsem zjistil, ze jeden z mych (2) rozdelanych listingu takhle "zrál" dobu delsi, nez je asi nutne. Sice nikomu na tom miste asi nevadil, ale to je jedno - za sebe a vsechny rozumny kacery muzu rict, ze Tebou udane duvody chapu a respektuju. :wink:

Tak a ted konec diskutovani a sup sup schvalovat! :smiley:

Oceňuji tuto záslužnou činnost exkolegy - sám jsem před lety taky plánoval podobnou čistku, když jsem viděl ty už tehdy stovky založených skeletů listingů, nikdy k publikaci nepředaných, jen zbytečně násobně zatěžujících litmus test (test kolizí) na webu GC.com (a tím zpomalujících naši práci i celkové zatížení serveru Groundspeaku), zkrátka takových mrtvol bylo už před rokem až dvěma dost. Ale právě když jsem nějaký takový archivoval (zpravidla proto že byl dlouho opuštěný a tvořil kolizi s jinou hotovou a k publikaci připravenou keší), tak se zpravidla autoři co na ten listing kašlali čertili, že to měli rozdělané "pro strýčka příhodu" a že by to jistě brzy (pro ně asi v řádech měsíců) dodělali atd., zkrátka spoléhali na to, žře rezervace místa třeba na rok je jako nic. Takže aspektů proč toto nedělat je více - ty co zmiňuje Bohemian jsou jasné, dřívější GC kód vám dnes už nepomůže, ale právě i zbytečné zahlcování databáze na GC.com a opravdu výrazné zpomalování testu kolizí, zvlášť např. v širším centru Prahy (kdy jednak samotný test na webu běží déle a jednak musí revieweři ručně daleko déle prověřovat, který upřednostnit, tj.který z těch několika v kolizi a kdy je hotov), to jsou další věci proč NEzakládat ani skelet listingu, dokud nemáte jisto, že bude do měsíce komplet dokončen. Takže přeji kačerům více zdravého rozumu:) a akt.reviewerům méně podobné práce…

Vida, chybicka se vloudila. :slight_smile:

Nemame 15.000 cache, ale cca. 20.000. :slight_smile: Takze zhruba kazda dvacata nam pridelava zbytecnou praci. :slight_smile: Jak vidite, tak nemam cas ani sledovat kolik ze to mame jiz u nas aktivnich cache. :slight_smile:
Ale i tak je to cislo velke, nebot jsem pocital jen cache do cervence roku 2009. :wink:

(s)mejte se fajne. Michal