archivator

Tak mě to nedá a musím to sem napsat. Již delší dobu sleduju, že jsou jedinci, kteří si jako zábavu zvolili sledování disablovaných keší. Jakmile je delší čas mimo provoz /i když je na druhém konci ČR/, hnedle tam šoupnou log Needs Archived. Pravdou je, že autor občas potřebuje pošťouchnout k akci, ale proč rovnou takhle ? (Sám nemám důvod si stěžovat, moje keš je už hodně dlouho mimo provoz a zatím jsem byl tohoto logu ušetřen - /na pondělí jsem dostal od BIS konečně zelenou/). Pokud to někdo šoupne k i funkční keši z kategorie "o ničem" jsem pro, ale tyto keše do té kategorie nepatří [cache]GC10WZT[/cache],[cache]GCVR84[/cache]. Prostě nechápu, proč to někomu tak strašně vadí, vždyť k odlovu má XYZ dalších možností a pomoct s obnovou či o adopci místa určitě zájem nemá… Leda, že v něm koluje policejní krev a prostě nemůže spát, že disablování je v pravidlech povoleno jen na krátkou dobu…

Souhlas, je to asi nesmyslná činnost nějakého pomatence. Určitě je k tomu třeba dostatek času a systém na sledování stavu okolních keší. Podle toho nicku soudím, že si ho někdo založil jen pro to "škodění" Ono je možná snadnější než jít do terénu a keš zničit takhle na dálku systémově rušit keše. Ano, pokud autor zareaguje, keš zachrání. Pokud ne, tak se místo vyčistí pro další novou keš nebo bude v budoucnu odarchivována.

Jinak si ale dovolím nesouhlasit s tím, že dávat u "keší o ničem" needs archived je oprávněné. Dle mého není a je to v podstatě urážka autora keše.

Njn, a jeste je poterba si udelat anonymni nick. Takze je mozny, ze to je nekdo, kdo je aspon trosku znamej. Ale je fakt, ze par takovejch "policajtu" je i mezi proflaklejma nickama :slight_smile:

jj, nekdo se asi naucil trochu pracovat s gsakem nebo ggtem :smiley: a to dela po cely cr, nebo jen pardubicko - jestli to neni nekdo, s kym se tam rozhadali?
btw: tech 7 mesicu je ale fakt dost :wink: (vim o cem mluvim, sam jsem k obnove nasich hooodne zpomaleny :p)

Teď koukám, že už se to řešilo i zde:
http://www.geojih.cz/forum/viewthread.php?thread_id=71&pid=1100 a zde je příklad [cache]GC137CZ[/cache].

A někoho posílat na podělané místo či smetiště nebo mezi paneláky není mrháním času nás ostatních ? Co nám to může dát ? Já to beru jako bezohlednost či nevyzrálost autora. Tuto hru hraju již nějaký čas a tak se snažím odlovit každou dostupnou keš. Vždyť může být jen jedna na X km, ale ať člověk odchází s kladným zážitkem.

Ze by se Cesky geocaching dostal pod dohled tajnych sluzeb? A ty ted pracuji a pracuji?

Ano, máš pravdu, vzniká v poslední době hromada podprůměrných, šedivých, nevýrazných keší… ale i s takovou keší si její autor dal práci, tedy posbírat něco na její výrobu, najít místo, zaměřit, zveřejnit listing. Každý nějak začínal, udělal chybu. Když se keš nelíbí, tak ať to každý napíše do logu, ale dávat need archived je sprosťárna.B)

Není to jen Pardubicko. Taky jsem postižená. Je fakt, že je keš disablovaná už od podzimu, ale přes zimu (a tady stále sněží) to nemělo smysl obnovovat. Ale log Needs archived, od nicku, který vznikl ten den (takže anonym) mě fakt naštval. Tak letěl do koše B)

narazil jsem na další jeho log… ale tam je asi oprávněnej… [cache]GC1NNDG
[/cache]

Opravneny, neopravneny, anonymy by se mely z principu ignorovat

Zřejmě jsou někteří lidé přesvědčení o tom že když se dali do toho geocachingu tak mají právo mít každou cache v okolí vždy v dokonalém stavu k odlovení a pokud tomu tak není, je potřeba zařídit nápravu z moci úřední. Ještě jsem schopen pochopit situaci kdy někdo popohání ownera o kterém ví že vesele hledá ale údržbu vlastní cache zanedbává ale systematicky vyhledávat dlouho disablované cache po celé republice? Co je tohle za divné komplexy? Moc bych se nedivil kdyby to dotyčný schytal jak od ownera tak od reviewera že strká nos do věcí do kterých mu nic není. V případě že si na to někdo zřídí zvlášť identitu to platí dvojnásob.

A to vám nikomu jako ownerovi není blbé nechat půl roku keš disable, pokud to není opravdu nutné (momentální nedostupnost nebo nebezpečí úrazu)? Copak je tak těžké připsat tam případný důvod, proč ještě k obnově nedošlo a kdy k ní (opravdu) dojde. Není vám blbé nechat tam půl roku hlášku "brzy obnovím"? Přijde mi to nefér, mě osobně by hanba fackovala, když už se rozhodnu něco udělat i pro ostatní, tak se o to trošku starám…
Jasně, dotyčný archivator by mohl psát poznámky, nebo přímo ownerovi, ale toho byste si asi nevšimli, že?

osobně tuto aktivitu vítám, pokud je v souladu s disable pravidly. Letargie některých ownerů nemá nic společného s pravidly, prostě raději loví než aby obnovovali svoje.

Osobně jsem poslal k čertu tímto logem nebo přes rewiewera několik místních disablovaných krabek. A vidím to na další.

No a čím ti teda ty diablované cache tolik vadí? A zkoušels předtím kontaktovat autora i jinak než Needs Archived logem? Je to totiž minimálně slušnost.
Mně se taky nelíbí, že tímhle způsobem často končí i moc pěkné starší cache s mnoha spokojenými nálezci v minulosti.
Jasně jedna věc je, že to je ostuda autora, druhá věc je, že občas se prostě obnovit v rozumném čase nedaří a nikdo kromě reviewera do toho podle mě nemá moc co kecat. Needs archived by mělo být až krajní řešení, když vše ostatní selhalo… samozřejmě pokud z nějakého vážného důvodu není potřeba disablovat nebo archivovat ihned.

edit: Koukám, že archivátor má další úlovek. :D:DTeda né že by to nebyl přesně ten případ, o kterém píšu v poslední větě. ([cache]GC1NNDG[/cache]), ale jedna žádost už tam je a rozhodně vypadá solidnějc. Další log od anonyma mi už přijde fakt k smíchu, asi chudák nemá do čeho jinýho píchnout… nebo se někde vede statistika Needs Archived logů podobně jako ftf? :smiley:

Sam pouzivam NEEDS ARCHIVED taky…
vetsinou proto, ze owner nereaguje … viz: [cache]GCYX5R[/cache] nebo [cache]GC11NN7[/cache] … je 9mesicu disable… owner napise: obnovim az tam pojedu na chatu… :frowning:
Neni nekde v doporucenich, ze nemas zakladat kes kdyz vis, ze se o ni nemuzes starat!? :@

Jo, přístup některých ownerů mě taky štve ALE:

1. mám teď jednu cache disablovanou kvůli probíhajícím stavebním pracem na jedné ze stage. Fakt netuším, kdy ty práce skončí a jakým způsobem mi stage upraví, jestli tu indicii nebudu muset změnit. Keška je na místě, je s určitými obtížemi odlovitelná.
  2. kdo zná moje pražské výtvory ví, že jedna keška je přes zimu neopravitelná. Jestli mi ji někdo zničí v říjnu, tak ji můžu obnovit až někdy v dubnu, takže bude půl roku disablovaná. Přitom si myslím, že by bylo škoda ji rušit, ohlasy (samozřejmě ne všechny) jsou víceméně kladné.
    Takže ono to opravdu není černobílé a v mnoha případech dovedu postoj autora pochopit.

JJ musí se to chápat… adoptoval jsem kešku a obnovil ji až 3 měsíce potom… dřív se tam přes bahno nějak rozumně nedalo dostat… nakonec jsem ji stejně dal jinam než byla a i teďka pracuji na úpravě uložení, aby ji nemohla odnést velká voda… je totiž u řeky… Možná by někteří dotčení autoři měli na ten log reagovat důvodem, proč je tak dlouho disable… revieweři to jistě pochopí, stejně mají jiné starosti… včera jsem mluvil s Poníkem a fronta keší je totálně přetížená…

A je někde v doporučeních, že ostatní kačeři mají dozorovat chování jiných a peskovat je v logu a na webu ???

Momentálně mám taky jednu disable, těžba lesa vzala starou skrýš a sníh a počasí zatím neumožnili najít vhodnou novou.

Navrhuji aby Groundspeak:

a ) zrušil možnost "Needs archived" logu, když je jeho použití tak strašným přečinem proti slušnosti

b ) doplnil filtrování logů podle klíčových slov, a pokud by nějaký log obsahoval slovíčka "hnus", "nepovedená", "zbytečná", atd., ani by se neuložil a šel by rovnou do /dev/null.

Pak by všechny kešky obsahovaly jen krásné logy, a všeobecná spokojenost by zavládla během několika dnů.

Pořád nerozumím proč je pro ownera tak strašný problém připsat do listingu něco jako "na chatu jezdím 1x za půl roku, takže obnova chvíli potrvá", nebo prostě jakoukoli reakci aby bylo vidět že VÍ o problému a nechce nechat cache umřít.
Pokud je vidět že autor reaguje, tak samozřejmě nemá "Needs archived" smysl.

Rozlišujme prosím případ, kdy owner pčlivě informuje o stavu okolí (stavební úpravy, neschudnost terénu) disablované keše a případ kdy owner nejeví jakýkoliv zájem o své krabky a maily od rozhořčených hledačů končí ve spamovém koši.