Co se stalo na Tramcache mě opravdu velmi mrzí. Nicméně stejně tak jako TeeJay111 nemůže za to, že na jeho kešce The Tower zatkla policie ČR Cejdu (a nemůže za to ani geocaching, může si za to jedině Cejda sám, který učinil vlastní rozhodnutí, když se rozhodl přelézt zamčená vrátka), tak stejně tak ani DaFy ani geocaching ani Tramcache nemůžou za tu tragédii.
Proto nerozumím tomu, proč Groula v důsledku toho archivoval perfektní kešku Strach/Fear. Ano, není zrovna jednoduchá, ale co bude dál? Zaarchivuje Šaman Tajomnou zem 2, protože je na krásné vyhlídce a mohlo by se z ní spadnout do Vltavy? Tramcache měla terén 2. Takže teď zaarchivujeme všechny kešky od dvojkového terénu výše a necháme jen jedničkové?
Ja bych se primlouval aby ne. Muj osobni nazor je, ze kazdy by mel byt zodpovedny za sve jednani. Kazdy by mel strizlive a realne vyhodnotit sve moznosti a schopnosti a podle nich se pustit do hledani kesky. Je mi jasne, ze dnes uz nemam motoricky na vykony, ktere treba dokaze Who nebo PC. Ale to neni duvod abych nechal geocachingu a nebo se dozadoval aby probehlo zaarchivovani kesek, na ktere z nejakeho duvodu nestacim. To by nebyla spravna cesta. Ovsem i pri nejvetsi opatrnosti a strizlivosti muze dojit k nehode a ta muze mit i nasledky nejvyssi no ale to uz bude asi neco jako osud. A co se tyce Tramcache ano nemelo se to stat a ted nechci aby to bylo spatne pochopeno, ale pokud se to melo stat a pokud to mel Lukas nekde napsano v knize osudu nebo mu dohorivala jeho svice (podle tohoto kdo na co veri) stalo se tak pri necem co mel rad a co ho pohltilo.
Tak tomu rikam teda pekna hovadina. Sam jsem si na posledni mnou nalezene cache vymknul kotnik - jsem na nemocenske uz mesic a pul a je to holt moje blbost, ze jsem lezl v 18 hodin po lese. Nicmene to nevzdavam a geocachingu se budu venovat i nadale (doufam, ze dneska alespon nekam dopajdam)
Jsem tehoz nazoru … pokud se rozhodnu zit, musim pocitat se smrti na kazdem kroku … nejen pri geocachingu. Neni k nicemu archivovat drsne kesky, mozna pokud nekdo ma strach ze prave na jeho kesce se neco takoveho muze stat muze na tohle nebezpeci durazne upozornit ve vypisu, pripadne je-li to nutne pridat ikonku dangerous area. Pak je to jen a jen rozhodnuti hledacu.
Sam mam v planu jednu ctyrku az petku, a rozhodne od toho nehodlam ustupovat.
Who, ja myslim, ze duvod archivace spociva v necem jinem, nikoliv v obavach o zdravi geocacheru se spatnym usudkem, kteri preceni sve schopnosti. Trosku o tom zapremyslejte, nez zacnete psat rozhorcene reakce do verejneho fora, prosim…
za archivaciu strachu a tower mozem ja s dorcadionom, kludne sa k tomu priznam, ale nechcem sa zrovna dnes o tom na fore rozpisovat, kto ma zaujem, vysvetlim osobne.
… ono jestli se ma rozjet nejaka medialni hysterie spojena s akcemi PCR (coz byt nemusi, ale muze), kesky na mostech a podobnych mistech je mozna jedine na miste “znenapadnit”. nabic na zimu to neuskodi zadne, stejne na vetsine kesi dost zeslabne navstevnost… mimochodem, dnes Haggaeus (tedy ne autor) stahnul Acrophilii, jake on mel duvody?
Stejne dobre muze kohokoliv z nas srazit auto na prechodu, muzeme uklouznout a spadnout pod metro/vlak, muzeme se zabit v aute, muze se nam stat tisic a jedna dalsich veci. Budete kvuli tomu sedet doma a uzirat se strachem ?
Jedine, co se stale, je to, ze nekdo precenil svoje sily. Je to smutna udalost a vyjadruju timto hlubokou soustrast rodine. Novinari se toho ovsem, jako obvykle, chopili a udelali z toho pripad. Snih a naledi “zabiji” uz nejakou dobu, ted se k nim pridal jeste GC … proc mame tak krecovitou snahu hledat viniky jinde ? Vzdyt za to v 99% pripadu muze clovek a pomerne casto si za to navic muze dotycnej sam …
Odkud všichni víte, že se věnoval geocachingu? Podle toho, že se nedaleko od něj našla krabice s keškou, která byla uz šest dní disablovaná a kterou tam mohl kdokoliv pohodit? Znáte někdo jeho nick na gc.com? Měl vůbec GPSku (protože bez ní by zrovna tuhle keš asi těžko hledal)?
Ještě pro natvrdlejší: myslíte že není rozdíl mezi přírodním vrcholem skály a konstrukcí železničního mostu bez cesty pro pěší či betonovým komínem (s žebříkem obaleným ostnáčem) aby na něj nikdo nelezl ?? Já bych řekl že dost podstatný (a právník či vyšetřovatel bohužel také)…
Jestli tim chces naznacit, ze se boji(s) trestniho stihani … pak to nechapu. Docela by mne zajimalo, jakou skutkovou podstatu naplnuje uverejneni souradnic cache.
Vzhledem k tomu, že nejsi schopen ani napsat svůj nick a vystupuješ anonymně, tak to vidím za knižní případ zbabělosti + neschopnosti přihlásit se k vlastnímu názoreu a taky bohužel blbosti… A zjisti si, zda je povoleno lézt do konstrukce železničních mostů či na výškové komíny… (narozdíl od skal).
Vzhledem k tomu, že nejsi schopen ani napsat svůj nick a vystupuješ anonymně, tak to vidím za knižní případ zbabělosti + neschopnosti přihlásit se k vlastnímu názoru a taky bohužel blbosti… A zjisti si, zda je povoleno lézt do konstrukce železničních mostů či na výškové komíny… (narozdíl od skal).
kazdopadne, jestli mate nekdo obavy z problemu s dalsima cachema, uz se na ne (ty cache) myslim dostatecne hlasite upozornilo tadytim vselijakym povidanim, a to hned v nekolika vlaknech… mlceti zlato, nekdy, mozna i ted… ze. stejne neco podstatneho nebo veci napomocneho asi malokdo muzeme rict