Ahoj lidi. Zkouším dotaz mezi kačery, mám pocit, že s tímhle autem tu někdo zkušenosti má. Bohužel jsem asi definitivně odevzdala potomkům starou Feldu a hledám nějakou nákupní tašku (jako druhé auto). Na normální cesty mám přítele s autem, ale přece jen občas potřebuju nakoupit, popojet na chatu atd. Tak mě napadl Smart jako ideální varianta. Jaké máte s tím autem zkušenosti? Jezdí to?
Nebo je to hodně ujetý nápad? Díky za rady
Je to značně ujetý nápad
Neříkám že ne, ale spíš bych doporučil něco víc autoidního… Koukni třeba po první verzi Fiatu Punto - dá se sehnat kolem 40k (my máme dovoz z Německa za 20k - s přihlášením a komplet servisem jsme se vešli do 50k) a maximální spokojenost…
Smart pro dva, nebo Smart pro čtyři?
Smart a zkušenosti… napiš dp.manovi…
No to mi teda prijde hodne ujety. Chces novyho nebo ojetinu? Kolik za to chces dat?, Neporidis nahodou za polovinu penez normalni lidsky auto? U nas jeden jezdi, dobry je ze parkuje napric tam kde ostatni parkuji podelne a ani moc nevycuhuje. Ale o jiny vyhode nevim. Co jako si myslis ze se stane kdyz se s nekym srazis?
Jako treba na pouti na autodromu bych se s tim klidne projel, ale teda vjet s tim do normalniho provozu bych se neodvazil. Kor ven z mesta (pises na chatu).
tak tak --co se tyce Smarta tak napis Dp.manovi
Ale jinak Smart melo byt auto na cesty do skoly — jako nakupni taska je temer nepouzitelny --teda pokud takupni taska nerovna se Igelitka. Vim ze treba do ForFour se do kufru nevesla ani basa piva --cca o 5 cm a nerekl ych ze to je zrovna nejaka extra velka vec. Navic za prachy co das do Smarta poridis nejaky 2*korejsky priblizovadlo vyrobeny v Ceskoslovensku
Novýho ne, je mi líto peněz. Jinak stačí verze pro jednoho a pár tašek (týdenní nákup). O Fiatu Puntovi a Daewo Matisovi jsem taky přemýšlela, to Daewo se ale prodává docela draho. Prostě hledám něco cenově přijatelnýho, malýho, pokud možno spolehlivýho, s malou spotřebou…
asi bych se poohledl po necem jinem - corsa, clio, trojlistek z kolina…
ten smart je fakt polovicni auto za dvojnasobnou cenu. bohuzel platis hodne za image.
Nissan Micra, Mitsubishi Colt.
Ojetá krátká Felicie nebo Fabie ??
Vianney: Kup si krátkou feldu s airbagy a posilovačem řízení a budeš spokojena…lepší než nějakej matiz, který se v zatáčkách naklápí atd…
BTW jak se to servisuje? Vzdyt je to Mercedes. To se jezdi do znackovyho MB servisu kde si reknou 2 litry za hodinu prace, nebo to zvladne beznej melouchar za normalni penize? Kolik stojej nahradni dily?
mno nevim, taky bych rekl ze tohle je dost draha sranda vzhledem k ostatni nabidce na trhu. Jakykoli jiny auto ti udela dvojnasobnou slouzbu za polovicni peniz
To Punto je fakt super. My ho teda nemáme jen jako nákupní tašku, ale i jako "rodinný auto" - jsme dva a super. Odveze náš za keškama, na dovolenou i s kolama na střeše, malá spotřeba… Jo a máme třídvéřák - už neumim nastupovat do normálního auta - to pohodlí je fakt neuvěřitelný ![]()
Jeden napad bych jeste mel, to je po financni strance uplne nejlevnejsi. Pises ze pritele s jednim autem uz mas, ale potrebujes jeste druhy auto. Co teda poridit jeste druhyho pritele s druhym autem ![]()
Teda nevim. Nic proti tvym sqelymu geovozidlu, ale po vcerejsku bych doporucil jakykoliv auto, s vyjimkou toho Smartu a s vyjimkou tridverovyho Punta. Shodou okolnosti me do toho vcera nalozili asi na 20 kilaku na zadni sedadlo. Uz kdyz jsme sli k autu tak jsem pojal pochybnost jestli se tam 3 vejdem. Pak jsem zjistil ze sice jsou tam i zadni sedadla, ale neni kudy nastoupit. Chvili jsem uvazoval jestli kufrem, pak jsem pochopil funkci kouzelne packy a Sezam se otevrel. Dovnitr to celkem slo, ale nasledne me slisovali prednim sedadlem ze jsem se nemohl ani pohnout. Kdyz me vysvobodili, ven to skoro neslo a pripomnel jsem si scenku jak se Abrham sape z Velorexu ve filmu Vrchni prchni ![]()
Rodinny auto jo, ale pro koho? Byl jsi na [cache]GC2HEHR[/cache]? Nejmenujes se nahodou Matysek?
A kdo se všech těch chlapů má furt doprošovat? V mým věku už mě to neba snášet ty jejich nálady, že se jim zrovna nechce toho svýho miláška dát z ruky. To to auto vyjde levnějc ![]()
Jinak to potřebuju fakt jen na ty nákupy a chatu, takže někdo soukající se na zadní sedadla opravud nehrozí. Aspoň mi tam nebudou moct jednou v budoucnu nacpat všechny vnoučata ![]()
Smarta nebrat!
Přispěji se svým názorem jakožto reklamační technik (analýza) automotive firmy, kde do SMARTů vyrábíme elektroniku (BCM, immo, klíče, stahování okének atd.). Je to spolehlivé autko, které bych si ovšem vzhledem k přemrštěné ceně a nulovému úložnému prostoru určitě nepořídil.
A malá perlička z vlastní praxe. Jednu dobu chodilo na reklamaci dost kusů vytopených vodou. Pak jsme se od Francouzů (SMART se vyrábí v Hambachu) dozvěděli, že oblíbenou zábavou holandské mládeže bylo vozítka stojící na okraji kanálů shazovat dolů ![]()
Tak i já se připojím … Dělal jsem ve firmě, kde jsme se rozhodli koupit 2 smarty pro asistentky (ježdění na poštu, na úřady atd.) Překousli jsme poněkud vyšší cenu vyváženou stylem. Na servis jsme jezdili do mercedesu a ty auta byla skutečně poměrně spolehlivá, bezporuchová atd.
Jednou jsem měl asi 10 dní své auto v servisu a tak jsem si jednoho SMARTa vzal. Na křižovatkách se na mě lidé usmívali, neměl jsem problém s parkováním a celkově mě to auto nadchlo. Přesně do chvíle než přišel víkend. V sobotu jsem jel s bývalou přítelkyní na brusle. Po naložení dvou páru bruslí a nějakého občerstvení a ošacení pro případ zimy jsem absolutně zaplnil ten prostor který je asi kufrem a opravdu si neumím představit týdenní nákup. V neděli jsem pak jel na kešky asi 100km od HC. Kdo nezažil nepochopí.
Takže resume:
Pokud nevadí cena (pořizovací, servisu, atd) a je potřeba být cool tak ANO
Pokud občas potřebujete cokoliv naložit (včetně nákupu) a nebo opustit město (je úplně jedno zda po dálnici nebo okresce) tak rozhodně NE
Takže jinými slovy, pokud Vám není 18 - 20 a neberete to jako stylovku na ježdění do školy, tak jakýkoliv jiný vůz bude praktičtější volbou.