Autor cache - více položek

Když jsem si před chvilkou dodělával statistiku přes Geostatgen, zjistil jsem zajímavavou věc.
Pokud někdo upraví název autora cache - například za polerok připíše team - tak kdokoliv si toto rozklikne v listingu, stejně ho to přesměruje na profil polerok. Nicméně, do statistik se to zapíše jako polerok team. takže pokud najdu od poleroka 40 krabiček z nichž 20 bude mít napsané za autora polerok a 20 poelrok team, tak v seznamu nalezených krabek dle autora se neukáže polerok 40, ale polerok 20, polerok team 20. Zvláštní a celkem matoucí. Otázka, kde je chyba a doufám, že jsem to napsal srozumitelně. :smiley:

Problem je trosku obecny.

Jsou dva udaje:

• vlastnik kese (tedy ten, kteremu se na gc,.com zobrazuje keska jako jeho vlastni)
  • autor kese (to je vlastne jen textove policko, kam si vlastnik muze napsat co chce…)

V listingu se zobrazuje autor, ale odkazuje to do profilu na vlastnika. Pricemz policko pro urceni autora je plne volny text, muzes tam napsat i deset jmen, ale vlastnik bude porad jen jeden. Snad jsem to napsal srozumitelne. :wink:

A jak se s tim popral Geoget?
Pracuje s ‘autorem’, tedy stejny autor bude bran jen tehdy, kdyz bude stejne u kese napsane. A to je uchovavano v databazi, ze tkere cerpa i GeoStatGen.

Na druhou stranu tento princip se dokaze vyporadat s kolektivnim autorstvim! Tady kdy jako autora mas uvedeny treba vycet peti lidi - Geoget dokaze oznacit kesku jako vlastni i ve chvili, kdy je tve jmeno zmineno v takovemto vyctu.

Aby to pracovalo jak by sis predstavoval, muselo by se improtovat a uchovavat i tzv. ownerID, coz by melo prakticky smysl jen pro tuto statistiku. Pro ostatni ucely je vhodnejsi prohledavat text se jmeny autoru - prave kvuli kolektivne zalozenym kesim.

Osobne si myslim, ze kdyz nekdo zmeni jmeno autora u poloviny svych kesi, tak asi ma duvod k tomu, aby to bylo odlisene, ne? A tak mi prijde spravne, ze se to pocita zvlast.

Děkuji za podrobné vysvětlení, nyní už je mi to je naprosto jasné. Šlo čistě jen o dotaz proč se děje, co se děje.

A tohle je fakt duperní:

Co to je "duperní"? Tento vyraz vidim poprve, takze nevim, jestli je to pochvala ci nadavka. :o

Super DUPER - takže bych to vykládal jako pochvalu :slight_smile:

Jaj, dneska už je to krize. V jedné větě 8 přepisů :smiley: Původně to mělo být sice super, ale tak asi jsem vynalezl nové slovo B)

Ono zmíněné "kolektivní autorství" mi nějak ne a nefunguje. Naše keše mají z poloviny nějaké spoluautory a GeoGet mi zatvrzele jako vlastní označuje jen ty s autorem napsaným přesně.

Na webu je přepisovat nechci. Přepis v db pochopitelně funguje a pak je vše O.K. Do příští aktualizace dat o vlastních keškách…:expressionless:

Jak na věc moji milí rádcové…?!?

.

Neuvadi zde, co znamena "nejak ne a nefunguje" a ani presne zneni toho, co mas v "kolektivnim autorstvi" uvedeno. Ja mam vyzkouseno, ze funguje, pokud tvuj nick je substringem v autorovi. Ale pozor! Pokud neni na konci nebo na zacatku, musi byt odelen od zbytku mezerou.

EDIT: Pro presnost dodam, ze jsem to zkousel v nektere z predchozich verzi GG. V aktualni urcite ne. :slight_smile:

Zkusím. Jak vidno z přiloženého obrázku, z obou stran oddělený nick není…

Díky!

EDIT: Je to přesně jak píšeš. Musí být mezera a to z obou stran!

Ono je totiz takovy problem, ze treba to + se da spatne pouzivat jako oddelovac nicku, kdyz jej nekteri pouzivaji uvnitr jednoho nicku.

carka by mela jit pouzit a mel jsme za to, ze se pouziva. podivam se na to.

Upravil jsem s mezerama. GeoGet se na to tváří kladně - všechny naše jsou teď fialový. Ale potvoru GgStat to neobměkčilo. Skupinovky ignoruje…!

Nějaký nápad…?!?

.

upravit template podle návodu, už to tu bylo asi 100x

Carka tenkrat urcite nefungovala.

Technicka: pokud to hledas jako substring (pripadne pomoci regularniho vyrazu, abys to mel "na hranici slova"), tak by ani + uprostred nicku nemel hrat roli. Ale pochopitelne netusim, jak to delas, takze je to jen idea.

Pochopitelne. GgStat muze mit v template definovanych spoustu dalsiich "autoru", ktere bude povazovat za vlastni. Na rozdil od GG museji byt ale definovany presne jako je to v poli Autor (nebo lze pouzit ID nicku, …)

Tož jsem se zastyděl, že ani hledání na fóru nepoužívám a pohledal. Abych pak odpověď našel celkem jasně popsanou v dokumentaci GgStatu (přesně jak píše Gord).

Děkuji a omlouvám se, byla to vlčí mlha…B)

Jednu dobu jsme to pres regexy zkousel, ale vysledky byly tristni. Fungovalo to hur, ale zato vyrazne pomaleji. :wink: Proto jsem od toho zase upustil.

Ale s regexy moc kamarad nejsem, treba jsme jen nedokazal napsat ten spravny vyraz. Takze napadum na ten spravny regex se nebranim.