Ahoj, muzete mi nekdo vysvetlit, co znamenaji odznaky ve statistikach:
The Matrix Cacher
The Benchmarker
The Ape Cacher
(pouziva GSAK, MYFound, etc…)?
Dik moc
Odznak se generuje do statistik na zákledě počtu odlovených keší s "určitou vlastností"
<a href=
"http://geo.stod.cz/odznaky3.htm">ODZNAKY</a>
např. The Matrix Cacher podle vyplněných políček tabulky D/T
The Traditional Cacher podle počtu odlovených tradiček …
Viz odkaz výše ![]()
diky moc, na odkaz jsem koukal, ale asi je to dano jeste mou ne uplne dokonalou znalosti veci kole geocachingu. Tudiz dekuji za vysvetelni Matrixu:) a prosim co je tedy jeste ten APE badge a Benchmarker? (jinak zpusobu udelovani odznaku celkove rozumim, jen proste nevim, k cemu se tyto dva vztahuji…![]()
APE jsou Project A.P.E. Cache - speciální sada keší vzniklá v roce 2001, dnes už jsou naživu asi jen dvě, žádná z nich v evropě
Benchmarky byly pokud vím něco jako geodetické body v USA, nově už zakládat nejdou a koukám že už byly na gc.com odstraněny i z toho vysvětlujícího seznamu typů keší (Geocaching > Getting Started with Geocaching > Geocache Types), takže to už tě asi taky nemusí zajímat ![]()
Ahoj,
diky moc, tak proto jsem tomu nepochopil ![]()
Zdravím všechny.
Není někde vysvětlení co znamenají všechny používané odznáčky?
Řadu základních si samozřejmě snadno vydedukuju, ale i u těch, které se mi vygenerují na profil, u poloviny nevím co znamenají.
Díky za radu
KIM-PA
Tady mas ofiko stranky:
http://kylemills.net/Geocaching/BadgeGen/badges.html
Jinak vlakno makra pro GSAK primo od autora:
http://gsak.net/board/index.php?showtopic=14514&st=0
Plánuje se přidání tohoto makra i do GeoGetu?
Díky za první reakce.
Všechny doporučované stránky jsem již dříve navštívil.
Šlo mi ale o trochu něco jiného - o slovní popis co který odznáček znamená.
Asi bude získání takovéhoto popisu nemožné.
Tak to se neptej tady, ale u toho, co celou tu blbost s odznacky vymyslel a provozuje, ne?
Tedy ten prvni odkaz, co poslal MarHan.
Hm - to asi bude jediná varianta, ale říkal jsem si že to už někdo za mě dávno udělal ![]()
Vec se ma takhle:
The Traditional Cacher - dle poctu nalezenych tradicek, nasleduji ostatne typy, u nas malo zname je Benchmark, jsou povetsine v Americe
The Small Cacher - podle poctu najdenych kesi s velikosti Small atd
The Adventurous Cacher - dle poctu kesi s kombinaci 5/5 teren a dificulty
The Travelling Cacher - pocet navstivenych krajin
The Cache Owner- pocet zalozenych kesek
Head-In-The-Clouds Award - ma jedina Saphire - podla nadmorskej vysky najvyssie nalezenej kese
The Busy Cacher - nejvice kesi za jeden kalendarni den
The Daily Cacher - pocet kesovacich dnu v rade za sebou
The Calendar Cacher - pocet kesovacich dnu dle datumu
The Long-Distance Cacher - dle nejvzdalenejsi nalezene kesky
The Matrix Cacher - dle poctu nalezenych kombinaci Obtiznost/Teren, kterych je celkove 81
k těm co máš v profilu:
Platina- nejvzdálenější keš od HC
zlato-nevýše položená keš, kterou jsi odlovil
stříbro-počet, zemí v kterých máš keš
-počet keší v jednom dni
-počet kešovacích dní z 366
-tabulka obtížnost/terén
-počet dnu po sobě s nálezem
ostatní snad víš, nemám více času, jinak bych popsal všechny odznáčky:-)
Díky za doplnění.
A jsem zase chytřejší
Myslim si, že Long-distance je za největší uraženou vzdálenost mezi keškama za jeden den. Něco v tom smyslu je v původním vysvětlení od autora: Awarded for anybody who has gone over 500km in a day.
(500 km jako minimum už neplatí)
Ne ne, já mám long distance cacher - gold - a bylo to za to, že jsem našel cache přes 900 km od domova (ve Švédsku). Obecně se tam píše: Awarded for finding a cache at least 300 km from home..
Ok, díky za info.
Tak prvne benchmarky jsou stale aktivni. Nikdy je nikdo nezakladal. GS pouze nahral benchmarky z databaze NGS http://en.wikipedia.org/wiki/U.S._National_Geodetic_Survey. Nikdy se taky nepocitaly do celkoveho poctu kesi. Nicmene pro nektere je prave hledani benchmarku zajimavejsi nez hledani kesi. Jsou dostupne jen v USA, a myslim si, ze kdokoliv tam jede, tak si aspon jeden benchmark chce odlovit. Je to prece jen nova ikonka. ;)![]()
Jejda. Díky. Nějak jsem to tam přehlédl.