Když začal minulý rok v létě Ferda lovit kešky, po odlovu vždy v mapě obřadně změnil výchozí žlutou barvu waypointu v OziExploreru na světle modrou - “nalezeno”. K tomu se přidalo barevné označení okolních kešek, na které je možné vyrazit bez přípravy a jiná barva byla zase pro multikešky. Tak Ferda pokračuje i dnes, až do budoucího “zamodření” celé mapy…
Postupem času se objevil problém, jak aktualizovat waypointy a přitom zachovat vlastní barevné označení nalezených, připravených, archivovaných apod. TaXi Ferda (s vydatnou pomocí brouka Pytlíka) napsal jednoduchý program, který stažený GPX soubor pomocí programu GPSBabel převede do formátu wpt (OziExplorer) a obarví podle stávajících waypointů. Volitelně jsou nové kešky označeny červenou barvou. Nově jsem přidal možnost automatického “hromadného” obarvení již nalezených.
Pokud by někdo tenhle program využil při rozjímání nad mapou nebo v terénu, najde ho i s podrobnějším popisem a praktickým příkladem na http://sweb.cz/cmt/
Ferdovi leží na stole hezký geocoin, takže cítím jako svojí povinnost prohlásit, že si nedovedu představit, jak jsem bez tohoto programu mohl do této chvíle keše hledat. Takže lidi, nebojte se toho, zazálohujte svoje data a stahujte a zkoušejte.
Dopsáno: Nechápu proč, ale GC schoval. A to jsme přece byli domluveni…
Na to, že jsem si včera teprve nahrál OZiho do PDA a dneska tam už barevně rozlišené waypointy tak tomu říkám trefa do černého. Je fakt, že mne z toho ještě trochu třeští hlava, ale hlavní je že to funguje…