Barvy a čísla satelitů

Zajímalo, zda barvy, kterými jsou označeny jednotlivé satelity, mají nějaký význam.
Čísla satelitů skutečně identifikují vždy stejné konkrétní satelity, nebo jsou přiřazována náhodně?

Čísla jsou pevně přiřazená, barvy nevím, ale spíš ne

Kyknos - a zkusil sis precist manual?

Na mym Legendu jsou sedive satelity o kterych GPS vi ale jeste z nich nema zpracovany signal, "nedrzi" je.

cerne jsou satelity se kteryma uz plne komunikuje, ktery pouziva pro vypocet polohy…

V manuálu (který popravdě řečeno stojí za prd) o tom není ani slovo. Šedivé satelity jsem pochopil i bez manuálu, ale já se ptám na význam barev (modrá, zelená, oranžová…)

Barvy slouží pravděpodobně jen pro rozlišení na "skyplotu" a ukazateli síly signálu.
Čísla opravdu identifikují vždy stejné a konkrétní satelity, jestli i barvy nevím.

Co já vím, tak snad oranžová je zaměřující se satelit a zelená zaměřený, nicméně může to být u tebe i jinak. Modrou tedy netuším, že by např. neaktivní satelit, který slouží jako záloha? :o

U barevných modelů jde nastavit, aby se každý satelit zobrazoval jinou barvou. S načtením datové zprávy nebo použitelností satelitu toto nemá nic společného.

Sutech, to se mi nezdá, protože těch barev tam bývá hodně, často (nevím zda vždy) má každý satelit jinou barvu, i když už je poloha zaměřena. Teď jsme v budově kde není signál, tak se na to nemůžu mrknout. Asi bude mít pravdu alkes, že je to jen pomůcka k porovnávání grafu a skyplotu.

Aha, pochopil jsem z toho, že máš jen tyto 3 barvy. :slight_smile: V tom případě to je, jak říká alkes, nicméně např. u mého GPS modulu právě oranžová značí zaměřující se satelit, zelená zaměřený (podobně jako to psal kubulak u Legendu ;))

U barevných garminů prázdné kolečko (a obdelníček) nepoužitý satelit, blikající je zaměřující se, plný je použitý. A když je v obdélníčku (kvalita přijímaneého signálu) ješte D, tak se k údajům ze satelitu zároveň čtou korekce

Jak už tu psali přede mnou, prázdný nezaplněný sloupec ukazující sílu signálu je ještě "nezamknutý" satelit, plné jsou "zamknuté".

Ohledně přiřazení barev - barva není vázaná na konkrétní satelit, pokaždé je u stejné družice jiná. Je to fakt jen pro jednodušší identifikaci na skyplotu. Dokonce když to budeš sledovat nějakou chvilku, tak se budou barvy u jednoho satelitu občas měnit… Alespoň tak mi to funguje u mé Visty HCx…