BaseCamp nástroje

Zdravím. Chci ve stahnuté trase z GPS upravit body. Nástroj přesunout bod a smazat bod fungují, ale nástroje vložit (ikona tužky) a rozdělit (ikona nůžky)ne. Jsou aktivní, ale po výběru nástroje když kliknu na trasu, tak se nic neděje. Jedná se snad o nějakou demoverzi?

Tak nikdo nic, Potřeboval bych tyto funkce oživit. Prosím o pomoc.

O demo jistě nejde.
Není tužka a nůžky jen na stopu a né na trasu? Mě to v basecampu funguje normálně ale teď z hlavy nevím jaké jsou podmínky. Domů se dostanu k večeru, tak snad do té doby někdo odpoví. Kdyby né, tak se mi připomeň SZ

Ahoj.Tyhle funkce u prošlé trasy (mám oregona 550t) fungují trochu podivně.Trasa rozdělit jde,ale jen na některých místech.Používám to,když zapomenu přepnout profil,tak tím nejdřív rozdělím a pak smažu část trasy.Nedaří se mi rozdělení v místech s hustou sítí trasových bodů.Moc pokusů ale nebylo.

Tak ať zkouším jak zkouším, tak nic. Podle návodu v BC by mělo jít ztahnutou mapu z GPS upravovat. Přidat body, rozdělit trasu atd. Mě jde jen přemisťovat a mazat body. Tak nevím. Mám tam i dlouhý ůsek kde nejsou trasové body a nejde to.

Tak něco děláte blbě.Protože mě to normálně funguje

Rozdělení stopy či trasy (nůžky): Naklikal sem si prošlou stopu a cca 6 bodech. kliksnu na nůžky a najedu na tu trasu. Část trasy zčerná, další část zůstává šedá. když jedu kurzorem po bodech stopy (bílí kolečka) poměr černé a šedé se mění. no a když klikneš, tak stopa se rozdělí. Ono na mapě to nejde poznat že se to rozdělilo, protože konečný bod první trasy je asi i počátečním té druhé.Dole v mojí zbírce se však zobrazí tá nová prošlá stopa. takže už můžeš pracovat s oběma jak chceš.
Pokud se to tváří že to nefunguje, tak v mé zbírce klikni na stopu či trasu, s kterou chceš pracovat

vložit (tužka.) takže opět si klikneš na stopu či trasu, kterou chceš upravovat(v mé zbírce) najedeš na stopu na mapě. Zas se ti začerní část stopy. začerněná bude stopa mezi dvěma bodama.klikneš a od bodu k bodu se ti objeví tenká čára. S tou si můžeš cestovat po mapě a jak zas klikneš, tak tam se umístí novej bod té stopy.
Pokud tenhle postup aplikuješ na první či poslední bod stopy, vytvoříš tím novej první či poslední bod stopy

Tak bohužek nic. Jediné kdy trasa mezi body změní barvu je při nástroji Přesunout bod. A to funguje. Jinak můžu tužkou i nůžkami na trasu klikat a nic se neděje:@:@:@:@

a naklikl sis tu trasu v mé sbírce?
a co aktualizace?
Nápověda > vyhledávání aktualizace

Jasně, trasu jsem v seznamu zvolil, aktualizace není potřeba, nenašel novou. Tak nevím

Testni mapsource, jestli to blbne i tam

Tak v Mapsource to funguje.