Behold, I am the Bronze EarthCache Master :)

Možná o této akci víte, možná ne. Mně o ní řekl Dark.metalswamp, a protože jsem splnil podmínky, tak jsem to zkusil. O co jde?

Provozovatel programu EarthCache pořádá takovou soutěž. Když najdete nebo založíte určitý počet Earth keší v určitém počtu zemí, můžete se pak ucházet o titul EarthCache Master. Zde jsou kompletní pravidla. Pro základní stupeň, bronzového Mastera stačí najít tři Earth keše ve dvou zemích. Pak lze na stránce požádat o tento titul a zhruba za týden dostanete samolepku a odznáček.

Celkem mě překvapilo, že to vůbec přišlo :)

Gratuluju k čestnému titulu, teď ten odznáček doufam budeš hrdě nosit na klopě na každej geokombajn :wink:

Dovolim si za moment kratke info o soutezi pridat do wiki do clanku Earthcache. Doufam, ze Marek nebude mit nic proti... 

Samozřejmě, nic proti tomu nemám. Klidně tam použij i ten obrázek, vzdávám se tímto svých autorských práv a uvolňuji ho pod licencí GNU Free Documentation Licence :slight_smile:

To je toho [:D] Proč myslíš, že se s Edou za earthcachema tak honíme ? [:D] Já mám svůj bronzový doma už nějaký čas, ale zatím jsem nenašel čas zajet do Ikey, koupit si na něj rámeček, doufám, že nevyměkneš a půjdeš i na stříbrného, což obnáší jednu tvou novou earthcache v okolí Brna, doufám [;)] Akorát mě trochu mrzí, že se mi protrhl papírový “diplom” v obálce, ale aspoň to vypadá akčnějc.

No jo, ale ty ses tím nezvládl pochlubit, takže už jsi navždy druhý, panáčku :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

Dobrá tedy [:D] tvou rukavici zvedám a uvidíme kdo dá dřív platinového earthcache mastera (hlavně ne Shanti [:D][:D][:D] !!!)

[quote] marekl: Samozřejmě, nic proti tomu nemám. Klidně tam použij i ten obrázek, vzdávám se tímto svých autorských práv a uvolňuji ho pod licencí GNU Free Documentation Licence :)

[/quote]

Hotovo, pouzil jsem tedy i obrazek... Diky, jelikoz jsou cesi soutezivi, treba se tim obliba Earthcachi zvysi...

Jůůů... supr, to musím mít!

Zatím mám jen jednu skoro 7000 km daleko, takže ještě tady něco a.... no už se těším [:D] Akorát na silvera je potřeba nějakou založit. Hmmm, to nevidím pozitivně.

Díky za info!

Proč to nevidíš moc pozitivně? Já už mám lokalitu vyhlédnutou ;), byť zatím nemám ani toho bronzovýho (ale brzo snad bude :stuck_out_tongue: - kdyžtak se můžeme domluvit a vyrazit na Macochu). Někdy to proberem, ještě mne nějaký další lokality napadají …

Správně, takových možností jak založit pořádnou earthcache ještě existuje… člověk by se až divil, co všechno se může dozvědět. Příkladně jen blízká Edova “Jura v depresi” je přímo ukázkově názorná a myslím, že nebýt jí a Edových nákresů v listingu bych si vrstev v lomu nikdy ani nevšiml… Takže šup šup pánové a už se těším na nové keše. Mimochodem ten Sběračův okruh Macochou je opravdu vcelku smysluplný, vřele doporučuju.

Dark: no vida, už to zase vidím (tentokrát s měkkým i) pozitivně [:)]

Proberem, proberem, na Macochu zajedem, Juru udělám, bronzováček je můj a pak hurá na Slovensko, založit další navštívit a silveřík doma [:D] - co ty na to, darku?

Miták: ty jsi na ty earthcache nějak citově vázanej nebo co [;)] Tak dlouho otravuješ, až ji máš na Macoše, teď pobízíš k dalším, co dál?

No jasně, máš-li jednu v zahraničí, tak vlastně ani na tu Juru nemusíš, v Mor. krasu jsou EC hnedka dvě (ještě Hřebenáč) = bronz to jistí a hned můžeme pomaličku šahat po stříbru … (založení není problém, a za 14 dní jedu do Finska :wink: .. a je-li ti i to málo, tak v červenci je Event u Lakomce a nedaleko prý jedna německá EC ;)))

MMCH: nepřipomíná vám někomu tahle EC akce bobříky ve skautu, resp.ty různé pionýrské odznaky zdatnosti ???

Vázaný nejsem, ale ta představa, že dostanu zadarmo odznáček, který mnoho lidí nemá, mě strašně rajcuje [;)] Taky je to asi tím, že jsem si začal všímat locationless a virtual kešek až v době, kdy už byly poslány “do důchodu” a nebylo možné je zakládat, což mě mrzí. Takže znovuobnovení možnosti zakládat earthcache mě velice potěšilo. Co dál ? Jdu pokračovat v listingu k Archeoskanzenu na Modré [:)]

[quote] dark.metalswamp:

MMCH: nepřipomíná vám někomu tahle EC akce bobříky ve skautu, resp.ty různé pionýrské odznaky zdatnosti ???

[/quote]

Přesně, akorát mě trochu mrzí že místo odznaku neposílají nášivky, ty by byly stylovější. Odznáček se dá snadno ztratit, takže ho pošlu do vytrýnky společně s bronzovým diplomem, Študyho diplomem Enimág a dalšíma pochybnýma úspěchama našeho pošetilého koníčku [:D]

Napadlo nás s Edou, že bysme si ty nášivky mohli nechat vyrobit a vytvořit neoficiální českou pobočku GeoSociety [;)] a dovést to tak k dokonalosti. Stejně tak mi vadí, že samolepka kterou poslali se nedá nalepit otočená zevnitř na sklo auta [:D] Prostě je potřeba to ještě trochu vypilovat... [:D]

No je tu možnost ať zaříděj oni support a můžeš tu mezi zkouškama a státnicema založit občanské sdružení. Budeš to mít oficiálně podložené a třeba ti povolí vyrábět věcičky podle jejich užitého vzoru :stuck_out_tongue:

Hele, navážu na podobné notě - ještě mi chybí 19 navštívených a jedna založená a je tam platina [8-|]!!!

A teď vážně - to založení je "trošku" pracnější, a na návštěvu v zahraničí máme z Moravy blízko spíš na Slovensko (teď se hodí, že je to jiný state/country [:P]).

Zkoušel jsem zjistit, kde jsou Earthcache a jediný rozumný způsob je nechat si poslat pocket query. Což jsem udělal. Výsledek:

V okruhu 750 km od Brna se nachází 85 earthcachí, drtivá většina na západě. Na východ (bearing ER, NE, SE) je jich pouhých 5.

V ČR je 9, na Slovensku 4, v Rakousku 1, ve Švýcarsku 2 a zbytek je v Německu.

Z čehož vyplývá, že pokud se pár lidí bude snažit o zlaťáka, ani platiňák není úplně nereálný, jelikož budou přibývat ec v ČR.

Earthcache

No už se těším … příští týden Finsko ..a tam doporučuju návštěvu hlavního města … na 4 km čtverečných jich tam je asi pět !! Už se těším …

Taky jsem v očekávání, mám 14 dnů zažádáno tak snad bronz pošlou. Pak ještě jednu v zahraničí a jdu výš.