beta.mapy.cz GreaseMonkey script

Udělal jsem GreaseMonkey script pro Firefox, který obohatí seznam mapových serverů o beta.mapy.cz.

Je třeba mít nainstalovaný GreaseMonkey rozšíření a pak nainstalovat skript gc_beta_mapy_cz.user.js. Po refreshi stránky s podrobnostmi o keši se objeví pod odkazem Microsoft MapPoint nový odkaz "beta.mapy.cz".

Nechť slouží ;-) Za jakékoli připomínky a náměty budu rád ;-)

Založeno na Geocaching Map Linker od Paul Dixona

(Ještě jsem zapoměl ;-) Inspirace: chromos a jeho příspěvek GSAK a beta.mapy.cz.

Super nápad, díky. Funguje to!

Vyborny, funguje, diky za to!

[quote]

Udělal jsem GreaseMonkey script ....

[quote]

Rád bych taky poděkoval, ale mé vzdělání je takové, že nevím, o čem se to tu bavíte. Tak ať slouží…

Mapy beta.seznam.cz zobrazují i zahraničí, byť pouze orientačně. Díval jsem se na Slovenské i polské cache a když nic, tak vím, kde zhruba jsou :wink:

Ještě jeden dík.

Pro Loleho: pokud používáš prohlížeč FireFox, tak ti GreaseMonkey umožní upravit zvolenou webovou stránku. V případě detailu cache na gc.com ti do levého sloupečku s dostupnými mapami vloží za poslední odkaz na beta.mapy.cz. Díky tomu se přímo z gc.com můžeš podívat, kde je cache položená.

Je zajimave, ze jsem si teto moznosti tez nevsiml, asi je to tim, ze jsem se na ty mapy jiz drive koukal a moc mne neuspokolily. FireFox pouzivam a GreaseMonkey jsem nainstaloval a nic se nezmenilo a nejak jsem nevedel co s tim a teprve az ted vim co s tim. Klicniku dik za vysvetleni.

Ahoj xpj, dobra praca!!

mozno by som mal napad, nahradit bud vsetky linky na mapy tymto jednym, alebo dokonca aj linku na ten mapquest, takze ked kliknes na ten nahlad mapy mapquestu, tak sa dostanes rovno na mapy.cz

Chtel jsem si to nainstalovat ale porad mi FF hlasi, abych povolil instalace. Jsem zasazen slepotou a nemuzu na to prijit. Navedte me nekdo, kde to mam povolit. Od instalace FF 1.5.0.1 je to automaticky zablokovane. Diky

Zobrazit pouze odkaz na beta.mapy.cz není vůbec problém, ale není to škoda? Třeba geocaching mapy jsou docela užitečné (kvůli okolním keším) a také MapQuest není k zahození (mimo ČR).
Nahrazení odkazu na MapQuest, který je v té mapce by také neměl být problém, ale otázkou je, jestli je to tak užitečné :wink: Možná udělat více malých skriptů, to by šlo :wink:

Podla mna mas navrchu chybovu hlasku a vedla nej tlacitko povolit instalovat z tohoto site.

Udělal jsem další 2 skripty. Jejich popis je na stránce Geocaching.com GreaseMonkey Scripts, která se tímto stala projektovou stránkou :-)

Původní zůstává beze změny, novým skriptem gc_beta_mapy_cz_only.user.js zobrazíte v seznamu online mapových serverů jen a pouze beta.mapy.cz. Třetím skriptem gc_beta_mapy_cz_maplink.user.js lze změnit odkaz na náhledu mapy s umístěním keše. Mění se pouze odkaz, ne mapa! :-)

Pokud máte zájem o nějaká vylepšení, pište je nejlépe do komentářů na stránku Geocaching.com GreaseMonkey Scripts (což je preferováno) nebo do tohoto fóra. Díky moc.

Zatím mám námět na vylepšení, ale je to závislé na tom, jak rychle se naučím s možnostmi GreaseMonkey - ten totiž umožňuje i měnit menu a lze ukládat i nějaké ty hodnoty tak, že je lze příště použít. Napadlo mě, že tyto tři skripty by mohly být sloučeny do jednoho a v menu si zvolit, co je třeba (přidat beta.mapy.cz nebo zobrazit jen je a jestli měnit odkaz na mapce náhledu keše... Ale to je budoucnost :-)

Jeden cas jsem si pohraval s myslenkou updatovat podobny skript i do Maxthonu, ale protoze beta.mapy.cz funguji pri pouziti odkazu na cache v cachemape na geocaching.cz, tak mne to zatim tak nepali. Ale jakmile mi to zacne vadit, nebo se to bude hodit nekomu dalsimu, skript dodam.

Nebo treba bude xpj rychlejsi :slight_smile:

No, do Maxthonu skript nedodám :wink: Nedisponuji totiž příslušným prohlížečem, který Maxthon rozšiřuje :slight_smile:

Ano, to mam. Otevre se nastavovaci okno a nekde je cosi zaskrtnute, co nemohu najit.

Vsetky scripty funguju. Skvele! Diky moc.

JE to super. Moc děkuji. P.S. Celkem prima je se podivat na keš Vaňkovka. Na leteckém snímku je ještě stará fabrika, místo dnes již stojícího nákupního centra:-)

taky bych pridal todle URL =) http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx*

Kam?

Pocuj, xpj, nechcem aby si to robil, ale povedz mi ako odbornik na mazanu opicu, je realne alebo optimalne takto spravit cesku/slovensku lokalizaciu? proste cez GM zamienat stringy?