Pokud by měl někdo zájem podílet se na betatestování Wherigo cartridge na pomezí Prostějova a Olomouce, může mne kontaktovat přes profil na gc.com
Zejména bych uvítal někoho s Coloradem (neboť to k dispozici nemám)
ZCh
Pokud by měl někdo zájem podílet se na betatestování Wherigo cartridge na pomezí Prostějova a Olomouce, může mne kontaktovat přes profil na gc.com
Zejména bych uvítal někoho s Coloradem (neboť to k dispozici nemám)
ZCh
Ocekavam, ze Colorado bych mohl mit behem tydne, takze pak bych mel zajem (predpokladam, ze kolega rovnez). Jestli to Colorado vyjde, ozvu se. Jsem z Tovacova a pracuji v Prostejove.
Právě jsem ten zázrak nainstaloval do PDA (PDA se celkem nebránilo). Přes víkend to testnu v Brně.
Pokud to klapne, mohu být taky k dispozici.
Právě jsem to asi taky rozchodil (PDA), když tak se ozvi.
Na http://www.wherigo.com/cartridge/details.aspx?CGUID=28b66e84-f0ec-457f-af69-d1fa474a81e9 jsem uvolnil do beta testování první neoficiální hanáckou
Wherigo cache.
Takže kdo máte chuť, čas, trpělivost, PDA a cestu kolem parku v Čechách pod Kosířem, jste vítáni.
Testery prosím o zpětnou vazbu - poslání .gwl souboru a zejména věcné konstruktivní připomínky (pochvalu nečekám).
S Coloradem jsem to bohužel neměl možnost otestovat, a vzhledem k tomu co je mi známo o současné verzi WIG playeru na Coloradu ani nepředpokládám, že by to snad mohlo rozumně fungovat ![]()
ZCh
Autora ZCh bych jen rád upozornil, že na WIG.com se nezveřejňují WIG cache, ale pouze WIG cartridge. Tyto cartridge pak mohou listingy WIG cachí na GC.com používat. Neboli - ne každá cartridge na WIG.com musí mít i fyz.cache na GC.com. Původní účel WIG byl vytvořit další hru, Geocaching nadstavba (tj. zakončení cartridge keškou) je jakoby "navíc".
Ale to jen upřesnění, jde samosebou o novinku, čili to lze pochopit. Kromě zmíněné autorovy cartridge (ty jdou pochopitelně mimo reviewer.kontrolu) jsem nyní už publikoval a tedy existuje i WIG cache, která ji používá.
Díky minarjovi za upozornění ohledně názvosloví.
Hned jsem to v mých příspěvcích opravil abych zbytečně nemátl ostatní (a prosím všechny, kteří mi odpovídali, aby to v názvu svých příspěvků opravili také.
U každé nové věci je třeba aby byla od počátku nazývána správně hned od začátku, protože zažité názvy se už těžko v budoucnu mění…
ZCh
Wherigo cartridge/cache "Zámecký park v Čechách pod Kosířem" o víkendu prošla víceméně dobře betatesty (hru úspěšně ukončilo "unlocknutím" 6 hráčů/týmů).
Byla odhalena jedna zásadní chyba (způsobená mojí vlastní blbostí), ta byla opravena ve verzi 1.4 vydané v neděli ráno.
Další drobné připomínky, překlepy atd. opravím asi až zítra (verze 1.5), jedná se už jen o věci které nemají zásadní vliv na hratelnost.
Ovšem POZOR:
ZCh
Proč pravděpodobně nebude funkční? U Colorada je nutné dodržet víceméně jedinou podmínku - u použití zón - nesnažit se aktivovat zóny a deaktivovat ty, do kterých se případně hra ještě může vrátit. Místo statusu "active", který se musí ponechat ve stavu "true" pouze manipuluj se statusem "visible" a "distance range" u všech zón nech nastav na -1 a na 99% bude cartridge na Coloradu šlapat.
No a přesně tohle dělám.
Jednak z hlediska snadnějšího programování,
za druhé jsem viděl někde zmínku, o tom že větší počet současně aktivních zón klade zbytečné nároky na CPU.
ZCh
A zkoušel jsi tu tvoji cartridge, jak chodí při všech aktivních zónách? Podle mne by neměl být problém. (tedy, jak na PDA, to nevím)
Jinak i zónu lze "přeprogramovat a přesunout na jiné místo, nemusí být spjata s jedním místem - viz Gspk forum. Takže teoreticky si zle vystačit s jednou zónou pro celou hru, ale prakticky je lepší mít aspoň jednu navíc. Ale taky bych se s tím kvůli kompatibiltě neprogramoval, navíc Builder je stále ještě dost divoký a některé přímé zásahy do zdrojáku těžko snáší. ![]()
Nezkoušel.
Motám se ale v poměrně malém prostoru, mám zóny dost blízko sebe, takže bych musel doplnit testy zda zóna je "aktivní". A přiznám se, že se mi nechce poměrně zásadně zasahovat do kódu jen proto, že WIG player pro Colorado má své mouchy.
ZCh
Ok. Rozumím. Myslím si, že se to dá vyřešit celkem elegantně a univerzálně, takže v případě potřeby mohu nabídnout pomoc. Mám některé zóny od sebe i pár metrů, všechny jsou až do jejich použití stále aktivní, pouze jsou po určitou dobu skryté. Po jejich využití je pak natrvalo deaktivuji. Celá úprava víceméně spočívá v přidání jedné podmínky do každého zpracovávaného eventu zóny a zpracovávat akce uvnitř této podmínky
if zone.visible equal true then
...
...
end
Ještě jedna zajímavost. V sobotu jsem bez problémů absolvoval Čechy pod Kosířem a v neděli jsem vyrazil do Brna na Dělovou kouli. Po absolvování všech úkolů se mi neotevřelo další pokračování, takže jsem skončil. Zkoušel jsem dvakrát v různém pořadí. Večer jsem doma zjistil, že kolegovi Gerdíkovi se stalo něco podobného v opačném pořadí - v sobotu Brno bez problémů a v neděli Čechy nefungovaly. Vzhledem k tomu, že jsme momentálně asi jediní dva, co zkoušeli obě wig cache, napadlo mě, jestli tam není nějaký problém v PDA playeru.
S Gerdíkem jsme to včera detailně diskutovali. Hlavní problém byl ve mně (chyba ve verzi cartridge 1.3 kdy jsem pomotal dva objekty).
A částečný vliv mělo zřejmě i to, že se jedná o 2 různé WIG, od dvou různých autorů, ta moje se zcela vědomě snaží posunout laťku (=obtížnost pro hráče) o kus výš.
ZCh
No tím jsem právě nechtěl prznit kód.
Navíc tam mám několikrát určitou zónu non visible & active - musel bych to flagovat nějakou proměnou.
Takže jsem udělal průzkum bojem - čekám co nastane dřív:
BTW poté, co jsem se minulý týden trápil s blbostí, že mi nešlo ovládat atribut visibility pro items and characters (emulátor se tvářil že tyhle příkazy vůbec nevidí !!!) tak si myslím že problém aktivace zón nemusí být jediným…
ZCh
Jestli takové zcela běžné úpravy a ochrany pokládáš za prznění a kontrolovat jednu proměnnou navíc ti přijde složité, no tak pak to opravdu řešit nemusíme. Vidím, že holt máme na programování odlišné nazory ![]()
Pro mne je prostě důležitější aktuální hratelnost na dostupných wherigo playerech, než řešit, nakolik "čistý" (???) je vlastní program.
Mimochodem, visible status u itemů na Coloradu šlape bez problému. Na PDA nikoliv? Emulátor je nepodstatný. Pokud to zlobí na PDA, napiš pls. v jakých chvílích to špatně reaguje, abych přizpůsobil svoji cartridge tak, abych neyšachoval ze hry PDAčkaře.
ZCh: udělal jsem dnes testy na Coloradu se zónami a mám dobrou zprávu. Není nutné téměř nic předělávat. Klidně můžeš mít u zón počateční hodnotu activity na false a změnit ji na true podle potřeby. Jediné, co musí být nastavené - mít hodnotu "Distance Range" nastavenu na "-1". Pak bude cartridge hratelná i na Coloradu.
O víkendu budu asi na Šumpersku, tak se případně s Coloradem zastavím zkusit, jak cartridge šlape.
Pro mne vzhledem k tomu že nemám k dispozici Colorado bylo zase důležitější pokusit se to důkladně odladit alespoň pro jednu platformu.
Možná lze na základě zatím dostupných poznatků napsat to i bez ladění na Coloradu tak, že to bude funkční, ale nedělám si iluze - takže jsem na Colorado prozatím rezignoval ![]()
(pokud si dobře vzpomínám, tak jediný program který mi v životě fungoval bez ladění byl někdy v prváku na VŠ, bylo to v Algolu 60 děrovaném na dálnopise T-100 do 5-stopé děrné pásky, a ladili jsme to tuším na sálovém počítači Tesla 200; když jsem za týden dostal listing, koukal jsem že vše funguje napoprvé; vývoj od té doby pochopitelně pokročil a to i v možnostech chyb a nekompatibilit
)
K tomu popisovanému problému visible atributu u itemů/characterů - bohužel tuhle verzi nemám uloženou, a už se mi to nepodařilo reprodukovat, tak nevím. Možná to byla i nějaké moje blbost, překlep ve zdrojáku… Ono vůbec překlepy vzniklé přímým zasahováním do zdrojáku jsou záludné - podařilo se mi mj. napsat tohle:
function zoneVstupdoparku: OnEnter()
zoneDubzimniPectinata.Active = t[color=red][b]rr[/b][/color]ue
Ne že bych nějak moc rrrráčkoval, ale prrrostě jsem napsal trrue. Builder při "kompilaci" tuhle syntaktickou chybu nepostřehne, při ladění v emulátoru vidím v Message Log kupodivu
[center]AttributeChanged - Dub zimni Pectinata, Active[/center]
ale k aktivaci zóny nedojde. A to jak v emulátoru, tak i v reále na WIG playeru na PDA - při alfatestu chodil syn ve spirále kolem předpokládaného středu zóny několik minut, načež se vyjádřil pohrdavě jednak o mých programátorských schopnostech, tak i o builderu, a od té doby už jsem ho už nepřiměl k další spolupráci ![]()
Pokud se budeš o víkendu vyskytovat v našich končinách, ozvi se - rád bych to viděl na Coloradu.
ZCh
Ahoj, myslim ze nema smysl resit jak se ktery bug v kompilatoru projevi na konkretnim zarizeni. Tenhle zdrojovy text se v ramci buildu musi nejak prelozit do bytecodu Lua, a pokud kompilator nedokaze rozpoznat chyb v zapisu a zpracuje ji, tak je to problem, ale trochu odlisny od nezpracovavani urcitych eventu apod. Asi by se dal s trochou namahy pouzit http://luadec.luaforge.net/ ke zjisteni co vlastne builder vyrobil, ale asi bych si tim nepridelaval starosti. Zkus to reportovat Groundspeaku jako dalsi ze spousty chyb, treba to v pristi verzi opravi.
Kdyz pouziju primer k tomu salovemu pocitaci
… ve starem dobrem Turbo Pascalu se taky dala urcitym zpusobem do booleovske promenne "a" vnutit hodnota "1", a do promenne "b" hodnota "2". Testy "if a" i if b" pak vracely spravne true, ale test "if a and b" uz vracel false.
Jinak, diky moderatorovi za oddeleni tohohle fora. Je to perfektni, v RSS ctecce mam ted prehled o problemech s playerem i builderem,a doufam ze se pri tvorbe vlastni cartridge budu moct pouzit z chyb ostatnich :).