Blokovani souradnic

Mam takovej drobnej dotazek... jak je to ohledne blokovani souradnic?

Mozna cinim neco spatne takze... najdu misto, delam new kes na gc.com, ale jeste ji nepoustim ke schvaleni, jen ji pripravuji.

No a predpokladal jsem, ze castecne mam tyto souradnice blokovane (samozrejme mohl bejt nekdo drive, ze...) a pracuji na kesce. Pokud me to trva delsi dobu tak me hage ci igi napisi "hele udelas tu kes a nebo ne? jsou tu dalsi zajemci atd...."

No a muj dotaz je: Je to tak a nebo ziju v nejakem omylu?

Jedna se me o to ze jsem si rekl ze uz nebudu delat normalni napr magnetovky na rynu ale budu vytvaret zajimave a netradicni poklady u nekterych ale bohuzel trva vyroba pomucek delsi dobu a pokud tomu tak neni tak nez to stacim vyrobit tak si tam da kes nekdo jiny. Coz pro mne pak straci smysl a nechut ke tvoreni new netradicnich kesek:-(

No a druhej dotaz je ten pokud si zadam new kes na gc.com a nahodou je ma uz nekdo zablokovane protoze byl drive tak jsem upozornen a nebo se to dovim az zmacknu kouzelne tlacitko ke schválení....???

Muze me prosim nekdo dat kompetentni odpoved jak to teda je?

P.s.: Prosim pisi tento dotaz hlavne proto abych se do budoucna vyvaroval zbytecne prace a nestracel cas tim co uz nemusim vymyslet;-)

I já prosim o odpověd protože již 3 měsic blokuji souřadnice pro dvě multiny protože stale nejsou hotove nutne naležitosti pro jejich vypuštění do geosvěta. Holt vždy nejde vše tak jak bych si představoval [;)]. Takže i ja chci vědět na čem vlastně jsem. Dik moc za reakci

Co já vím tak se tohle posuzuje až v okamžiku, kdy je listing předán ke schválení.
Potom asi rozhoduje, kdo ho předal dřív bez chyby.

Ahoj. Nevím, jestli ti dostatečně odpovím, ale tento problém jsem řešil v minulých týdnech. Připravoval jsem cca 3 týdny mysterku (Den/Day) a posílal jsem Haggimu blokaci souřadnic. Asi byl zaneprázdněn nebo mu to nedošlo, prostě jsem nedostal odpověď (nevadí) a keš udělal, Haggi schválil. Na druhou stranu musím říct, že jsem s tím měl dost práce a mrzelo by mi, kdyby to nešlo dodělat. A ještě něco: tak před měsícem jsem toto téma tady na GC.cz už viděl, nebo jen zmínku. Asi jsem ti moc nepomohl, ale nejlepší bude, když se obrátíš přímo na Hggiho nebo Igiho.
PS: podle mne, pokud píšeš listing a máš tam souřadnice a pracuješ na něm X dní, ale není ještě k vidění u Haggiho, tak blokace souřadnic není.

NEmas pravdu, Cowboyi, to by pak opravdu neslo bezpecne narocnejsi geoprojekty realizovat. Nedavno tu haggaeus v jinem vlaknu psal (uz bohuzel nevim kde), ze kdyz si proste nekdo udela cache a k ni prislusne additional waypoints (s body trasy multicache a hlavne finalovkou, samosebou prislusne co nejsou urceny cacherum jako neverejne-skryte) a listing prozatim neni oznacen za aktivni (tj.pri priprave listingu cache a cache samotne), tak on presto ty body pri schvalovani vidi a melo by tedy platit pravidlo, ze kdyz tam jsou, mela by urcita garance blokace byt po urcitou dobu-radove v jednotkach tydne.

Myslim si ale, ze nikomu neni braneno si to s haggaeem ci Igim (geolens reviewer) domluvit primo kontaktnim mailem z jejich profilu, myslim ze to neni problem se domluvit a pripadnou blokaci prodlouzit. Proste dotaz ci pozadavek delsi blokace smeruj na reviewery, my ti s tim nepomuzeme, reviewing nedelame :slight_smile:

Shanti sorry, já jsem to vážně netušil. Nedostal jsem od reviewerů žádné upozornění, že by toto místo bylo blokované.

Není ale příčina v tom, že moje Pravoslavná je offsetová mysterka a její finále je zhruba dvě stě metrů od samotného kostela? Třeba v tomto případě nenastal konflikt a tvé místo je ještě volné. I když je pravda, že dělat druhou keš u stejného kostela nemá smysl.

Napiš mi když tak soukromě souřadnice, které jsi si rezervoval. Porovnám je s mou finálovkou. 

Mám zato že Shantimu nejde oto co udělat stim že se to stalo, ale jak zabranit tomu aby se to neopakovalo. Nechava si dělata jakejsi umělej strom či co a tak mu de oto aby ho misto umistění do parku nemusel dat doma na balkon. [;)]

Ja myslim ze to tak neni, protoze kazdopadne ta kontrola nastava az v okamziku schvalovani kese. Co by se stalo, kdyby meli dva kaseri "bloknute" misto neaktivnim listingem na stejnem miste? GC.COM sam na tuto situaci neupozorni, upozorni na to az reviewer pote, co jeden z tech dvou cache zaktivuje.

je to tak, jak pise minarjo. pokud do listingu pripojis aditional waypoint ///myslim, ze jsou 3 urovne: 1. waypoint po zverejneni zustane i se souradnicemi, 2. waypoint bude mit misto souradnic po zverejneni otazniky, 3. nikdo ho nikdy neuvidi, krom reviewera./// tak revieweri ten bod vidi, i kdyz listing nedas jako aktivni. dva kaceri misto bloknute mit nemuzou, protoze tomu, co to udelal pozdeji Hag napise, ze je zatim druhy :). pokud ovsem nezadaji do listingu additional waypointy, tak to samozrejme nikdo nevi do doby, nez dojde k zakrtnuti policka yes, listing is active.

takhle to dle meho nazoru funguje. a jestli ne, tak sem se splet :)))

Sice nevim, jak to revieweri v tomto pripade delaji, logicke ale myslim je, ze prednost ma ten, jehoz waypojnt (GCxxxxx) je starsi, tj.ma nizsi hodnotu-to znamena, ze listing byl vygenerovan drive a add.wpt vcetne vychoziho bodu jsou tedy starsi a maji v blokaci prednost nez pripadne novejsi. Je to cista spekulace-nemyslim si, ze by zas tak casto dochazelo k prekryvum bodu u predpripravenych neaktivovanych listingu cachi.

Tak jsem se prave vratil ze Slovenska a Madarska a koukam co se tady vyrojilo:-))) Takze:

1/ Igi me napsal mejlik a vse vysvetlil jak to funguje (timto mu dekuji), takze ma pravdu minarjo a Dain & Olik, ale bohuzel zrovna u nasi nove nepublikovane kesky nastala chyba v metrixu...

2/ takze vsem dekuji za reakce

3/ Note pro marekla: marku pohoda, uz jsem to rozdejchal a nebudu tam teda delat druhou stejnou kes na stejnem kostelu a ten strom o kterem mluvil maros bud dam jinde a nebo na balkon;-) opravdu me slo jen o to jak to funguje protoze mam rozdelanou jeste dalsi kes na ktere delam jeste dele protoze obal pro kes se bohuzel stale upravuje protoze nesedi na misto jak by mel:-( ale snad uz to behem tejdne bude hotove....

4/ takze pro me je tato zalezitost uzavrena a zitra si zajdeme odlovit nasi teda vlasne mareklovu kesku a budeme mit bodik:-)))))) 

A nemohl bys nám sem ten Igiho mejlík zkopírovat? Ať se poučí všichni a stejný dotaz se tady za měsíc neobjeví znovu...[8o|]

Ale stejně i přes blokace a kontroly ze strany reviewerů občas dojde k chybě - viz známý případ od Olomouce, kde jsou Poděbrady cache  a Lean cache asi padesát metrů od sebe...[:O]

Koukam na to - to je tak, kdyz Lean cache ma finalni waypoint uprostred Atlantiku - opraveno, Podebrady cache ponechana nazivu, stejne jako par dalsich podobnych, kde se novy cacher trefil pobliz finale stare multi, ktera nemela zadany waypoint.