Bookmark Cold War Caches

Vytvořil jsem bookmark CZECH COLD WAR CACHES:
http://www.geocaching.com/bookmarks/view.aspx?guid=4506171e-6e36-4568-907d-27994908d020.

Zahrnuje keše, jejichž téma (nebo umístění) přímo souvisí s událostmi studené války (1947 - 1989): protiatomové kryty, objekty Československé lidové armády a civilní obrany, základny protiletadlové obrany, místa havárií vojenských letadel a podobně. Do kategorie nepatří cache, které nemají souvislost s vojenskou situací (třeba pomníky obětem perzekuce, komunistické pomníky a podobně).

U některých keší lze v bookmarku najít i informace, které autor v listingu neuvedl, nebo je tam jen okrajově zmínil.

Budu vděčný za další podněty. Některá místa nemusí splňovat kritéria, například kryty z druhé světové války, které nebyly využity jako protiatomové, nebo některé starší "bunkry" mylně považované za poválečné, ale já už si to přeberu :slight_smile:

patří tam také GC1H1F8 Polni postaveni Ujezd (Traditional Cache) in Pardubický kraj, Czechia created by Luka$ Polní postavení Újezd
a GC1JR50 Ostretin - general Laudon jede skrz vesnici (Multi-cache) in Pardubický kraj, Czechia created by dr.vota & cislice Ostřetín - generál Laudon jede skrz ves svou stage č 2

Díky, to je přesně to, co hledám. Večer to doplním.

Protivzdusna obrana statu - GC2GRY6 Protivzdusna obrana statu (Traditional Cache) in Plzeňský kraj, Czechia created by Tomtom1982, Pasis00

Z mnou odlovených keší by do tvého bookmarku mohly patřit možná tyto: [gc]GC1EBW9[/gc], [gc]GC1FY6B[/gc], [gc]GC122HX[/gc] a [gc]GC2PGZX[/gc].

Co takhle moje bývalá pracoviště Zpravodajské správy podél železné opony?
Z toho seznamu, co jsem koukal, je tam jenom Škarmanka, což nebyla ČSLA, ale Rusáci po r.1970. Nechce se mi to teď přesně hledat s iniciálami GC, ale podívej se na mapě GC po následujících kopcích podél bývalé opony - vezmu to od západu:

• Dyleň (u Mar. Lázní)
  • Tišina (o kousek vedle směrem k Tachovu)
  • Milíře
  • Havran (Lesná u Tachova)
  • Velký Zvon (Bělá nad Radbuzou)
  • Čerchov (Klenčí pod Čerchovem)
  • Chodská Lhota
  • Poledník (Prášily, resp. Kašperské Hory)

Na všech kopcích byla pracoviště radiového a radiotechnického odposlechu a zaměřování vojsk NATO naší armádou, resp. ZS a MV.

Něco můžeš poskládat i z mého webu (iron-curtain.info), i když teď zrovna dopisuju knihu a nemám čas ho obnovovat. Něco tam však najdeš, kdyžtak mi napiš na zdejší adresu, doplním ti, co budeš potřebovat.

Chceš do toho plácat i ŘOPíky?

MARAZD: díky, první je archivovaná, další tři sem patří

WENDABR: kopce si projedu, kdyby mi něco nebylo jasné, tak se ozvu. Už se těším na knihu o železné oponě.

FREMEN.CZ: řopíky (a případně i LO vz. 36) s dostavěnou protiatomovou předsíní ano. Ostatní reaktivované ne, pokud s nimi není spojena nějaká speciální poválečná historie, protože se od normálních řopíků neliší (když nepočítám šílence z www.ropiky.net, kteří to poznají podle šroubků ve zdech :-).

takže [cache]GC2BQ4N[/cache] je ok? :wink:

plus
[cache]GC3047K[/cache]

Bohužel - ten první je obyčejný nereaktivovaný řopík, který má kvůli vodě šachtičku u vchodu. Druhý je taktéž neupravený předválečný objekt. Ale jak jsem psal - posílejte odkazy, já si to přeberu.

myslim, ze tohle by se ti tam mohlo :
http://coord.info/GC12G9W

Pár mírových havárií vojenských letadel najdeš mezi jiným osudově okamžikovým obsahem v mém bookmarku Unit 237.

Jinak, když se éra nakousla, pokud by se někomu chtělo dát do kupy něco k tématu železná opona, nedávno jsem doporučoval Walking Trabant pro bookmark jednomu západoevropskému kolegovi. Možná by se mu tam hodily nějaké ty věci u zátarasů v pohraničí, kdo o něčem víte, dohledáte bookmark u té jmenované keše.

další

Po roce si dovolím hodit téma nahoru. Nějaké tipy do tohoto speciálního bookmarku?

Předem díky.

Tahle by se ti tam taky mohla hodit :slight_smile: [cache]GC1D9RZ[/cache]

[cache]GC30163[/cache]

Nepatří tam třeba[cache]GC278NN[/cache]nebo[cache]GC1Z06Y[/cache]?

[cache]GC1N15W[/cache]
[cache]GC26XDV[/cache]

VVP MLadá u MIlovic:
[cache]GC31CEC[/cache] Letiste Milovice
[cache]GC1NZ24[/cache] Municak
[cache]GC3R7TK[/cache] Strelnice Balonka
[cache]GCWPDV[/cache] Mordova rokle / The Underground Headquarters
[cache]GC1BM9Y[/cache] Byvaly VVP Mlada
[cache]GC1VDBQ[/cache] "IVANOVKA"
[cache]GC1FAVD[/cache] Obrnene vlaky Armored trains
[cache]GC1C9YA[/cache] BAZE
[cache]GC3751M[/cache] ZKP - Zapasnyj komandirskij punkt

Úžasná "Země nikoho"

Teď jsem si ji sem chtěl napsat. :slight_smile: Díky.