Před pár dny se to nakouslo ve vlákně TRAIN-IN kešky, takže využívám příležitosti a provádím celkovou aktualizaci svého železničního bookmarku Unit 935. Doplnil jsem teď přes víkend některé čerstvě naznačené položky plus podniknul rozsáhlé vyhledávání zejm. podle tematických klíčových slov. Bookmark tak po aktualizaci narostl z necelých dvou stovek na půl tisíce položek. Od boku však hádám, že ještě dobře sto, možná víc tuzemských keší v seznamu pořád chybí. Týkat se to může zvláště těch, které mají název anglický či neobsahující žádné z nejběžnějších českých slov, vztahujících se k železnici. Takže teď prosím kolegy, aby sem snesli tipy na stále ještě nepodchycené železniční keše, které znají ze svého okolí.
Definice předmětného bookmarku: 935 (ZEL) Zeleznice a vsechno kolem na uzemi CR. Trate, mosty, tunely, nadrazi, masinky, vagonky… Nezahrnuje metro, tramvaje a lanovky, jedna prazska zeleznicni cache je umyslne vynechana (priznivci tematu jiste vedi ktera).
Podotýám, že tento bookmark není myšlen jako train-in, ale jako rail-themed. Preferovány jsou keše, kde je téma explicitně pojednáno v listingu, výjimečně si však vyhrazuju možnost zařadit keš situovanou na tematickém místě i bez takové zmínky. Geografický rozsah je dán územím ČR (opět s několika výjimkami na navazujících příhraničních úsecích).
Děkuju za pomoc a spolupráci.
P.S. Neujal by se někdo vytvoření podobného bookmarku, který by naopak podchycoval MHD (do čehož se já pouštět nemíním)?
[cache]GC1P2AK[/cache] jsem přidával uz před pár hodinami. Ale ten listing je prostě nádhera - člověka vždycky hrozně potěší, když narazí na keš, která ani tak nečerpá z už publikovaného, jako spíš sama světu něco dopodrobna objevuje. Z těch dalších obzvlášť [cache]GC2HY2D[/cache] a [cache]GC1H1VV[/cache] vypadají pěkně mlsně. Kór ta druhá je ostrá, přiznám se, že mně to přijde skoro spíš na Diff. 5 hvězdiček než 4,5.
Děkuju za dosavadní příspěvky; skoro všechno přidáno (zatím váhám jen nad těmi Holubicemi ([cache]GC2N3JT[/cache]) a jsme tak aktuálně na čísle 504.
Disable neva, beru i archivované, pokud mají opravdu co říct k věci. Trochu mi ta změť mimoúrovňových křížení na té [cache]GC1G7GE[/cache] připomíná situaci u žst. Praha Holešovice zastávka, tam jsou taky tři úrovně - nahoře silniční most, v "přízemí" most železniční a pod ním ještě ulice s tramvajovou tratí. B)
[cache]GC2HBDW[/cache] jsem volky nevolky přidal - mám sice vážné pochybnosti o kvalitě, ale tematická autodeklarace tu je, tak budiž.
Což mi připomnělo, že si nevidím na špičku nosu, poněvadž u nás vlastně máme něco na ten způsob - [cache]GC2C0WR[/cache], ještě na té estakádě místy leží pražce. 514, tedy.
[cache]GC2F6VE[/cache] je věnována vechtrovně umístěné na jedné geografické zajímavosti (a leží poblíž trati 224)
[cache]GC250QR[/cache] je u trati 171 a připomíná nálety na lokomotivy a drážní infrastrukturu.
A když už jsme u těch tematických bookmarků - kdo můžete, tak, prosím, podpořte vylepšení funkce bookmarků o možnost vyhledávání. Příslušné vlákno je tady
Dik, pod názvem [cache]GC2F6VE[/cache] by mi určitě hledat nenapadlo. Prolistoval jsem mezitím dva vybrané kraje (jmenovitě K a C) a nějaké další natrefené položky přidal, čímž se dostáváme na počet 523. Určitě však ještě alespoň šedesát keší chybí.
A co se týče návrhů na feedbacku, má to samozřejmě mou podporu plným počtem. Vyhledávání, mnohaúrovňová kategorizace a bookmarkování bookmarků samotných, to by bylo ono…