Brněnské městské části (série keší) - názory

Po noční smršti SMSek, vracejíc se z hospůdky, nemaje síly již něco hledat, dočkal jsem do rána a pěšky si došel pro FTFko nedaleko mého bydliště. Hledání ostatních kešek jsem vzdal, nemohouc ještě použít pro zbytkový alkohol geovůz..., no a taky s vědomím, že musím nechat nějaká ta FTF i ostatním ;-)

Proč ale píši, je super že vznikají nové kešky, ale byl (a jsem) trochu smutný z toho, že mi příjde, že je tato série keší ušitá jaksi horkou jehlou, navíc zcela nic neříkající, byť určitě dala spoustu práce, to bez nejmenších pochyb.

a) listing, bohužel o městské části neříká vůbec nic, přes kopírák takřka identický u všech keší :-(, přitom to byla taková super možnost tu kterou část alespoň trochu představit..

b) umístění keše bohužel většinou nijak neváže na žádnou zajímavost, pamětihodnost, pěkný výhled, či něco typického, pro danou městkou část, proč by mělo smysl na místo chodit... (pochopitelně kromě samotného nalezení krabičky),

c) když už je (mám takovou volnost), kam umístit krabičku, nemuselo by to být místo zrovna bezprostředně vedle bordelu..., ale což, nemůžu podle té dnešní soudit všechny.

Prostě mám pocit, i když si tu sérii snad jednou celou odlovím, že mě takové hledání nenaplňuje, protože alespoň jednu z podmínek bych chtěl mít při hledání keše splněnou, buď něco zajímavého vidět, nebo se něco nového dozvědět. A to mi fakt chybí, páč jen tak vykombajnovat dalších 29 keší, mi nějak nepříjde jako to ono... o tom myslím geocaching není. 

To ani nehovořím o nutnosti údržby, zda-li se to dá zvládat udržovat při životě, nebo ne, atd...

V každém případě, toto byl jen takový pozvdech, jinak pochopitelně ještě jednou, díky autorovi za sérii, rozšiřujíc alespoň geocacherské možnosti nasbíraných bodíků...

No dovedu si predstavit hezci zahajeni nedelniho rana, nez psat souhlasne prispevky do Autackova threadu, tak budu strucny a dam sem jen link na poznamku k me vlastni serii, ktera se driv jmenovala BMC.

No tak jako autor se tu samozřejmě vyjádřím.

Autacku, docela tě obdivuji - dokážeš na základě návštěvy jediné zalogované kešky odsoudit i všechny ostatní... no, ne že by mě to překvapilo.

Nyní jsou listingy opravdy copy + paste, zakládáme, pokud to jde, hlavně časově. Na psaní listingů bude čas zakrátko.

Poučné momenty zažijete hlavně při luštění finálovky, chce to vyděržať. I když části budou i v listingu jedotlivých BMC.

Je velmi složité v Brně založit 29 keší tak, aby byly relativné v pohodě odlovitelné, protože pěkná místa jsou v drtivé většině zabraná. Ale i tak se překvapivě občas něco najde.

Takže pls soudy si nechte, až bude celá serie venku, pak se o tom můžeme pobavit.

Haggaeus: K tomu není co dodat. Snad jen, že soudit jen podle listingu je trošku... ošemetné, že.

A já se vyjádřím jako třetinový autor této série. Jsou různé druhy keší - některé pouze sbírací, jiné zážitkové, někdy stačí natáhnout ruku z auta, jindy se musí deset hodin šlapat po horách, někdy je listing stručný, jindy jeho přečtení zabere půl hodiny. Všechny tyto keše mají ale něco společné: nikdy se jimi nedá zavděčit všem, protože každý po geocachingu chce něco jiného. Zároveň ale nikdo nemá povinnost lovit keše, které mu nevyhovují. Už z mapy přece vidím, jestli je keška uprostřed betonové zástavby nebo na pěkném místě. Když to nevidím a zajímá mě to, počkám, až se objeví prvních pár logů.

Série BMC zkrátka obsahuje jednoduché kešky, které jsou rozmístěny po celém Brně, v jednotlivých městských částech. Časem se o nich z listingu něco dozvíte, zatím lze použít odkazy, které v něm jsou.

Jasne, neco jako copyright na jmena kesi neni, ale jestli by treba nebylo mozne, ze by autori nove brnenske serie BMC c. 2 zmenili svoji zkratku, aby se to s davno existujici a vysoce hodnocenou serii pod nazvem BMC nepletlo?
Jestli dobre rozumim, listingy v Brne jeste nejsou definitivni a zmeny tam stejne budou. Misto Brnenske mestske casti by se to mohlo zrovna tak jmenovat Mestske casti Brna (MCB).
Aspon kdyz zalozil Mel-man Hledej Smudlu a ja jsem ho upozornil, ze uz kes tohoto jmena nejaky cas existuje, prejmenoval to na Nehledej Smudlu a byli jsme vsichni spokojeni.

Cituji Haggaeuse při publikování první kešky:

"Akorat ted budu muset prejmenovat sve Beasts of the Maze Castle z BMC na BotMC, aby se nepletly s nejakou serii mestskych miker... ale budiz, i gramaticky to tak bude spravne."

V tu chvíli nebyl problém název změnit. Vzhledem k tomu, že teď už je uložených 14 schránek a v každé je název kešky, už to je problém větší, i když ne neřešitelný (např. tím, že na logbooku zůstane starý název, stejně to asi lidi pořádně nečtou).

Vzhledem k uvedené citaci ale nic měnit nebudeme, pokud o to nebudeme požádání Haggaeusem.

Jistě, mohl jsem si ověřit, jestli něco podobného neexistuje, ale nenapadlo mě to, protože by mě to jako ownera jiných keší nevadilo. Na Moravě taky máme dvě série větrných mlýnů a když o nich mluvíme, tak jsou to buď Harweyovy nebo Jedlovy-Bedlovy.

jo, souhlasim, s prejmenovanim sve serie nemam problem, BotMC podle vzoru LotR :slight_smile: a logbooky tam pry uz stejne dochazeji, tak se tam nekdy koncem prazdnin vypravim dodat nove. A je to dostatecne komplikovana zkratka, aby se serii zacalo rikat proste Beasts misto beemcecka. Akorat by me fakt mrzelo, kdybych se na eventu s nekym bavil treba o B(ot)MC#2. kterou dotycny nasel, a on by se zamyslel  “a to je ta ve krovi pred poliklinikou, nebo pod schodama za samoobsluhou?”, no ale moje nechut k mestskym cachim je vseobecne znama, leckoho to pry bavi, tak nech sa im dari, jak obcas pise Igi pri publikovani.

Já myslím, Auťáčku, že nemáš pravdu. Kluci určitě připravují sérii, kde každá cache bude mít pěkné povídání o historii jedné z brněnských čtvrtí, o jejích zajímavostech a třeba i o lidech, kteří tam žijí. I když nebudou na prime locations, budou to jistě čisté magnetky nebo zajímavé typy úkrytů na hygienicky bezproblémových místech. Žádná z nich nebude za pochc... okapem, ani strčená pod posr... dlažkou, nebo jen tak pohozená v zapáchajícím křoví. Nikdo se nebude muset o krabičku přetahovat s bezdomovci. Ta, kterou jsi našel dnes, byla zřejmě jen zkušební. Ostatní cache se jistě ukážou v plné parádě [;)]

Když už tady je to vlákno, tak ho využiju k něčemu užitečnému. Brňáci, v kterých městských částech bydlíte? Zajímají mě jen kešeři s 300+ nálezy anebo s nálezy  blížicími se 300. Pokud víte, do které mč spadáte, adresu neposílejte. Zatím jsem si vypsal:

shanti
mitak
marekl
maros
geo.benedikt
dark
klicnik
abakus
study
kura
lole
dape
kimit
michal a jana
gquan
potafleurs
adamdo
vodnik60
teddys
k2
freataci
opi_cz
jara bapapo
michajlpetrof

Pokud tam ještě někdo patří nebo naopak nepatří, dejte pls vědět sem. Trvalé bydliště mě nezjímá, jde o to, kde skutečně bydlíte.

Odpovědi klidně piště přes profil (nebo sem), kdo nechodí na fóra, toho oslovím přímo. Ale potřebuju vědět, koho se to týká.

Dík

Kimit team - Královo Pole, za půl roku stěhování na Lesnou.

[quote]
abakus napsal/a:
<P>Když už tady je to vlákno, tak ho využiju k něčemu užitečnému. Brňáci, v kterých městských částech bydlíte? Zajímají mě jen kešeři s 300+ nálezy anebo s nálezy blížicími se 300. Pokud víte, do které mč spadáte, adresu neposílejte. Zatím jsem si vypsal:</P>

Ááá, kastování 300+ ? To je pěkné:D

No a k té sérii:
souhlasím částečně s první reakcí. Nerozumím proč se lisitingy budou doplňovat až teď. To to tak spěchalo?
Je jasné, že většina zajímavých míst je už rozebraná, takže to není lehké. Ještě jsme tuto serii nelovili, takže nebudu soudit umístění. Reaguji jen dle listingů. Pevně věřím, že to nebude serie jen pro statistické doplnění bodů. Trochu se takových kvant kešek bojím, ale jak říkám, uvidíme…
Každopádně díky, určitě to dalo dost práce.

To je problém kliknout na jeden ze tří odkazů, které v listingu jsou a na kterých jsou podrobné informace o městských částech?

Já nechci dělat to, co udělal třeba Auťáček u listingu RWE-JMP, kdy jedna ku jedné zkopíroval několik stránek textu z webu plynárny. Z hlediska autorských práv je korektní v takových případech dát pouze odkaz, nemůžeš použít cizí text na svých stránkách.

Dát dohromady vlastní texty o třiceti městských částech, to by opravdu při pracovním vytížení vznikalo několik měsíců. Takže jsme upřednostnili napřed keše, potom podrobné listingy. Navíc asi nečekej nějaké sáhodlouhé povídání, když už všechno lze najít jinde, a odkazy jsou uvedeny.

A že to jsou rychlé kešky pro bodík? Někomu to vyhovuje, jiný na ně přece nemusí.

Davejte, davejte. Uz ted je pro nas zajimava informace, ze tak male mesto ma 29 mestskych casti:o Hlavne, jestli mate v parte Mitaka, tak mu domluvte. Mame z lonska jeste v povedomi ty jeho trnite skryse, za ktere jsem mu sliboval pomstu.:smiley:

No některé ty moje trnité skrýše byly fakt blbé, některé jiné moje keše byly zase blbé z jiných důvodů :smiley: ale jsou moje, takže aspoň k půlce těch sirotečků mám kladný vztah, další bych zase nejradši zaarchivoval, ale nejsem Klíčník a lidi je hledají a aspoň netráví čas u TV Nova. Poslední mou keší v Brně byla Dharma, teďka budu zakládat blbé trnité schovky už jen v okolí Hradiště :wink:

1. Žádné kastování není. Chci uvést pár geozajímavostí k jednotlivým mč. Mimo jiné kačery, kteří tam bydlí. Všechny vypsat nemůžu, to sám uznáš. Ale podle čeho je vybírat? Určitě bude zajímavé se dovědět, kde bydlí Shanti, ale nikoho nebude zajímat franta_voprsalek_123. Máš lepší nápad? Sem s ním.

2. Největší obavy jsem měl ze schvalovacího procesu. Čekali jsme, že nám budou vraceny kešky, že souřadnice jsou obsazené/zamluvené/kdovíco, takže jsme rychle ukládali a dali ke schválení, aby se celá serie moc netáhla kvůli opakovanému umisťování. Zatím nám všechny kešky kešky prošly napoprvé (je to tak, Marku?), což je až udivující a důsledkem je, že je jich publikováno hodně naráz.
    Nevidím, co je za problém si všechny informace přečíst zpětně (o změnách budeme informovat).
    btw: docela mě udivuje, že je tu tolik negativních reakcí na nedokonalé listingy, přitom ale skutečnost je taková, že většina kačerů listingy ani pořádně nečte.

3. To už není k chipolinymu. Na některé krabičky nejsem moc hrdý, některé se povedly. Myslím, že skoro všechny splnily jeden ze základních cílů - aby nebylo moc obtížné je kvůli mudlům odlovit. V tomto ohledu mi velkou radost dělá BMC 1 - stred, doufejme, že přečká úvodní nápor kačerů bez toho, aby lidem v okolních domech bylo nápadné, kam a proč tolik lidí chodí (i když při vyzvedáváni jsou před pohledy chráněni). Mám radost z Kníniček a z Jundrova, kde jsou krabičky umístěny na pěkných místech (mimochodem ani jedno místo jsem neplánoval, poctivě jsem si obchodil okolí). Nápodobně Medlánky, tam čekám na reakce. Naopak nemám moc dobý pocit z Bystrce (víte někdo o lepším místě?) a z Ivanovic (tam jsem najezdil a nachodil několik kilometrů, ale nic zajímavého jsem nenašel, kromě památníku obětem války nebo co, ale to je v nevhodně exponovaném místě). Židenice, Vinohrady a Obřany nejsou nijak úžasná místa, ale jsou v blízkosti míst, na která jsem chtěl poukázat a budou popsána v listingu.
    Jak jsou na tom mareklovy kešky, to nevím, ještě jsem žádnou neulovil :expressionless:

Každopádně pokud někdo máte nějakou KONSTRUKTIVNÍ kritiku, tak sem s ní (nebo do mejlu), rozumným návrhům se nebráníme. Nepište nic o kvalitě listungu, není to definitivní.

Ty vado, ty znáš Frantu Vopršálka ? :o

Tak po pravdě mě teda vůbec nezajímá, kde bydlí Franta Opršálek ani Shanti. Určitě by byla zajímavá anketa na tohle téma. Trošku nechápu proč tohle vůbec zjišťovat, ale když se ti chce :smiley:

Náhodou je to docela dobré vědět, kdo má největší šanci z domu na FTFko, pokud má příznivé aktuální podmínky pro rychlý start.

Supr. Takže se ti nelíbí, že je v listingu málo informací, ale teď tady píšeš, že podle tebe je zbytečné tam např. kačery uvádět.
Jsem z tebe asi nějakej zmatenej nebo co…:o