Předesílám, že toto není další z pokusů o pranýřování autacka, kdo má tyto tendence, ať se vyjádří do jiného, už existujícího vlákna.
Jsem z toho lehce zmaten a nejsem očividně sám. Současný stav se mi vůbec nezamlouvá, chtělo by to najít nějaké řešení a hlavně - pravděpodobně od reviewerů dostat vyjádření k tomu, jak v podobných případech postupovat.
Shrnu o co mi jde: GCY1F8 byla archivovaná reviewerem (teď je jedno, proč). Vznikla GCZPXV, která opravila vadu na předchozí kešce. Jelikož byla původní archivována, owner postupoval tak, že nechal schválit nový waypoint. Vše v rámci pravidel. Kešku nechal fyzicky beze změny na původním místě (ani zde nevidím problém). Co se mi nelíbí, je následující: Nálezci původní kešky se začali logovat do nové, takže vlastně za jeden nález (i když někteří za dvě návštěvy) získali dva body. Jelikož asi ostatní protestovali, tak owner vyhlásil, že noví nálezci si smí zalogovat i původní kešku. To už mi připadne postavené na hlavu (i když je to svým způsobem spravedlivé).
Všichni postupují podle pravidel, ale jaksi mi to připadne nemorální či co. Nejde jen o ty bodíky, ale nevím, jak jinak to napsat. Proč by měl někdo za jednu nalezenou kešku mít dva nálezy? Mně osobně to připadne divné.
Nedokážu si ale nějak představit nějaké stoprocentně košer řešení. Ty by bylo, kdyby owner kešku zároveň s novým waypointem i přestěhoval. Je mi jasné, že to je velmi obtížné, ne-li nemožné, takže beru jako fakt, že je na původním místě a hotovo.
Jediné co mě napadá je, že s logem do nového waypointu owner smaže log z archivované kešky, Ale to je zase škoda, protože se tím vykrádá historie archivované kešky.
Další řešení je, že si staří nálezci nebudou nový waypoint logovat. Chápu ale, že je pak otravuje jakási neulovená keška, kterou nikdy nesmí odlovit.
Samozřejmě jedno z řešení je to, že to bude dál fungovat tak, jak doteď, tedy 1 keška = 2 nálezy.
Takže - owneři, revieweři, cacheři - co s tím? Prosím KONSTRUKTIVNÍ diskuzi.