Budapest - doporuceni

Ahoj, jsme na par dnu v Budapesti, cast casu chceme venovat kesim, neco malo jsme tu vcera odlovili, ale je tu neco opravdu povedeneho, co bychom nemeli vynechat? B)

GC1RX5A GBGA-07 - Saint Elizabeth's Parish Church (Traditional Cache) in Budapest, Hungary created by guppik - originally GBGATeam - pekny kostol
GCH50Z Synagogue (Virtual Cache) in Budapest, Hungary created by Nebola (adopted from Seresek / lophas / Dzsozy) - velka synagoga (treba pozriet nielen z hlavneho vchodu ale aj zboku, kde je pekny "strom")
GC1QBVC Statue and waterfall on the Gellért hill (Traditional Cache) in Budapest, Hungary created by Nebel.com - zaujimave umiestnenie a vyhlad
GC1RX5G GBGA-11 - Liberty Statue and Citadella (Multi-cache) in Budapest, Hungary created by guppik - originally GBGATeam - vyhlad na Budapest so sochou (finalkesky je nedaleko)
GC8C38 Treasure in the mountain (Virtual Cache) in Budapest, Hungary created by Tomi - pointa BudaPesti a nedaleko je jedna "zahrada" so sochami roznych kultur a uceni.
GC1RX39 GBGA-01 - Fisherman's Bastion (Traditional Cache) in Budapest, Hungary created by guppik - originally GBGATeam - na hrad treba proste ist
GC1CKCM Hungarian House of Parliament (Traditional Cache) in Budapest, Hungary created by akosgy - parlament so zaujimavym mementom
GC13WDD GCkpk (Traditional Cache) in Budapest, Hungary created by Nebel.com - nadherny park s peknou skrysou
GCGF9K In case of rain (Virtual Cache) in Budapest, Hungary created by V.P. - nadherne sochy
GC1RDHN Heroes' Square - City Park Tour No. 1. (Traditional Cache) in Budapest, Hungary created by ramgab, kia71 - mozno este tuto lebo je tu vela soch hrdinov a obrovksy park
.. inak az na nejake dve skvele prevedenia vsetko strandarky. Snad pomozu.

Diky moc za tipy, nektere jsme vcera dali, na dalsi jdeme dnes a mozna jeste neco stihneme zitra :slight_smile:

Nepamatuji si, že by mě nějaká keška úplně uchvátila, pěkná procházka i kešky jsou na ostrově Margitsziged (tuším Markétin ostrov ?!?). Obecně se mi v BudaPešti kešování líbilo, ale žádná keš nevyčnívala. Pěkné a kldiné místo je třeba tady [cache]GCF64D[/cache]. Tuším, že u [cache]GCD429[/cache] je zase kaple ve skále apod. Už je to nějaký pátek, co jsem tam byl, ale ač nemám rád města. Budapešť se mi opravdu líbila. Na odlehlejších keších akorát pozor na feťáky a také mě (tuším 4 krát) zvaly dámy za peníze někam stranou. (Když jsem ale na lovu - kešuju - podobný kamaráčofty musí stranou - není čas :wink:

Cau, tak jake to bylo v Budapesti? Jedu tam pristi vikend. Co doporucujes?

Vytáhl bych toto vlákno zase na světlo, ať nezakládám nové… tipy nahoře jsem si otevřel a čekám na další… Pojedu do Buapešti na 3 dni a kešky nebudou zcela primární, to bude poznání města… Ale jak to tak bývá, tak ekšky jsou u zajímavých míst… tipy, rady? sem s nima… Díky…

No kdyz pominu, ze dle mne je Budapest jednim z nejhorsich mist na zemi, tak doporucuji virtualky (koukni se na ne pres muj profil, jednodussi, nez je tu vypisovat)
a pak hezka EC http://coord.info/GC2CZ4C
a cache na nejhezcim miste v cele Budapesti http://coord.info/GC233H2
B)

EDIT: a nezapomen se zastavit v nedalekem Muzeu pohrebnictvi B)

muzeum pohřebnictví? zajímavej nápad…

V Budapešti se nám líbilo a to nejen kešování.
Kromě tipů uvedených výše, bych rozhodně doporučil GC25JDJ Methuselah machine 02 - locomotive R 424,001 (Traditional Cache) in Budapest, Hungary created by ramgab
a za povedenou považuju i GC1Y2HH Grand Central Market Hall - Nagyvásárcsarnok (Unknown Cache) in Budapest, Hungary created by Paleo.team, už jen kvůli tomu, že v centrální tržnici se naprosto skvěle člověk i nadlábne :smiley:

jj, muzeum pohrebnictvi B)

je na 47.495667, 19.085666

stoji za to a neplati se tam ani vstup B)

ale pri pohybu v techto mistech ci odlovu pohrebnich cachi pozor!
http://www.novinky.cz/krimi/235925-pri-exkurzi-na-hrbitove-spadl-na-zaka-nahrobek.html
;)B)

ok, znamenám si… virtuálky jsou v zzajímavém množství, asi bych si mohl do statistik pár kousků připsat…