Nevím jestli si toho někdo všiml, ale Oregon má velkej nedostatek. Při logování keše ad už Found, nebo jiným logem a následné vložení poznámky se sice uloží do souboru, ale k dané poznámce se už nedostanete dřív než u PC doma. Nedávno se mi stalo že jsem potřeboval danou poznámku u logu doplnit o informaci, tak jediná možnost je znovu se navigovat na danou již nalezenou keš, znovu ji logovat a vložit novou poznámku. I v tomto případě se již uložený text nezobrazí.
Navíc v textovém výpisu logů je zapsaná 2x s těma poznámkama jak se při logování zapsaly
Ideální řešení by bylo do menu keše přidat ještě položku: Upravit poznámku logu
oregano dela podstatne vetsi blbosti. uzitecnejsi by napr. byl button na znovunacteni kesi z gpx, protoze pri vetsich skvrnach na slunci je umi totalne ignorovat i kdyz pak staci to gpx z kompu prejmenovat a vsechno je zas v poradku.
samotny geocache_visits.txt je hloupej textak stavenej na pridavani radku, ne na zpetnou editaci, takze bych to videl jako feature a ne bug
Tomu se nerika reseni, ale obejiti problemu Resenim by byla oprava FW tak, aby Oregon pracoval podle ocekavani. Nikde v dokumentaci neni napsano, ze pracuje spravne jen pokud je GPX nahrano na karte a jen v tom pripde, ze byly provedeny 2 restarty (jeden bez karty a jeden s kartou).
2 gord: hmm mě je jedno jak to pojmenuješ, nicméně to funguje…
EDIT: ještě mě napadá - neznám žádný jiný zařízení který používá paměťový karty a kde by funkce jejího znovunačtení byla. Možná ale něco takovou funkci má. Tím se nechci hádat, ale obvykle se to řeší vyndáním a znovuzasunutím té karty.
2 zLOST: Mám úplně stejnou zkušenost, nicméně naštěstí jsem byl kousek od domu a šel i s ženskou částí týmu, takže to na nějakej větší výlet nevypadalo. Stát se to ale někde na celodenním hledání, tak nevím jestli by to Oregon rozchodil:D Stejně to ale od té doby napřed zapnu doma a když je všecko v pořádku, teprve odcházím.
REVIZ:z toho si nic nedelej, me se takhle kousnul v terenu, ale nastesti jsem mel v aute netbook, tak jsem si to "fixnul". V kazdym pripade jsem byl taky nasranej, protoze jsem musel prehrabat pulku kufru.
@reviz] ja tam narval cca 1800 kesi -> zapnul -> vsechno v poradku -> vylustil jednu mysterku -> prepsal to gpx novym s 1801 kesema -> nezapnul -> odjel do chomutova -> zapnul -> kurvoval
takze supky dupky do kramu koupit miniusb kabel a u svagrovy prejmenoval gpx, zapnul oregano a vsechny kese nacteny. kdyby aspon to gpx bylo vadny, ale ono bylo uplne v poradku..
Zdarec, myslím že stačilo smazat a nahrát znovu bez vypínání/zapínání. Navíc když od posledního updatu firmwaru se mi 300 při připojení k PC seká. A připojuji ji se stlačeným zapínáním dokud se po 30 s nepřihlásí rovnou jako disk.
Mno já jsem došel k myšlence, že Garmin asi předpokládá, že každou keš si do GPS nahraješ zvlášt jako jeden soubor GPX a tudíž se ti (možná!) nestane, že by se ti nějaká nenačetla.
opakovane se mi stalo, ze kdyz jsem mel vic gpx (jedno s tradickama, dalsi s vylustenejma mysterkama atd), tak mi nektery kese oregon proste ignoroval (vetsinou ty mysterky, ktery jsem zrovna chtel odlovit)
Á tak další "nepřesnost" co je způsobena AdresyCR: na nuvi 205 způsobovala kombinace Adresy + mapa zatuhnutí v určitých místech( např na D2 u Hustopeč atd…)